Zo richt je je mancave optimaal in

Zo richt je een mancave in

Elke man droomt wel van zijn eigen mancave. Heb je nog een ruimte vrij in je woning en dromen jij of je partner er al langer van? Dan is het tijd om aan de slag te gaan met de inrichting. En laat je niet misleiden door de naam: ook als partner ben jij gebaat bij jullie toekomstige mancave.

Installeer een uitnodigende bar

Een goede mancave kan niet zonder een uitgebreide bar. Je wil je vrienden en gasten toch een lekker drankje kunnen aanbieden, niet? Een bar kan je zelf plaatsen of laten maken door een professional. Denk na of je een modern en glad materiaal verkiest, of net een wat robuuster en stoerder. Een must: barkrukken kopen. Zo kunnen jullie in het weekend lekker aan de toog hangen en bijkletsen.

Plaats een pool- of kickertafel

Iedereen houdt wel van een spelletje pool of kicker. Investeren in een pool- of kickertafel is dus zeker geen slecht idee. Plaats een koelkast in de buurt van je tafel zodat je op tijd en stond kan genieten van een fris biertje of ander lekker drankje.

Ga voor een nostalgische toets met een arcade- of flipperkast

Een echte old fashioned flipperkast of Pac Man-arcadekast kan weleens hét paradepaardje van jouw mancave worden. Werkelijk iedere bezoeker zal er graag een spelletje op spelen. Zo’n kast vergt natuurlijk wel een zekere investering. Houd je het financieel liever binnen de perken? Dan kan een eenvoudige darts aan de muur net zo goed. Minimale investering, maximaal spelplezier!

Droom groot met een home cinema

Ook al is het niet voor ieders budget, dromen mag. Dus waarom niet denken aan een home cinema systeem met lounge chairs en ingebouwde bekerhouders. Zorg voor een goed geluidssysteem, comfy stoelen en hippe bijzettafels voor jullie versnaperingen zoals popcorn, nacho’s en pizza.

Installeer een home fitness

Naast een home cinema, kan een home fitness ook erg leuk zijn. Het is tenslotte niet elke dag feest, en het teveel aan calorieën moet op tijd en stond weggewerkt worden. Ga voor essentials zoals een boksbal, pull up bar, loopband, halters en een fitnessbank, en eventueel een cross trainer. Richt de ruimte multifunctioneel in zodat het hele gezin er gebruik van kan maken, inclusief je tieners!

Nog een extra plekje over? Plaats dan ook een douche, zodat je je meteen kunt verfrissen na een intensieve work-out in je home fitness!

Lees ook: Niet alleen oog voor je televisie, maar ook voor je interieur eromheen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *