Sponsor een kind – Een investering voor het leven | Woord & Daad

Woord en Daad sponsorkindje

Wil je iets betekenen voor een kind in armoede? En dat zon kind jouw liefdevolle, bemoedigende en motiverende woorden een leven lang met zich meedraagt? Met een sponsorkind van Woord & Daad kun jij iets betekenen voor een kind in armoede. Jouw financiële bijdrage zorgt ervoor dat ze goed onderwijs krijgen en dat ze zich geen zorgen meer hoeven te maken over eten, kleding en zorgkosten. Op deze manier geef jij een kind de liefde en de aandacht die het verdient. Als je dan zelf een handgeschreven brief, tekening of een foto van het sponsorkindje krijgt, zorgt dat zeker weten voor een glimlach op jouw gezicht!

Maak jij het verschil?

Al sinds 1973 brengt Woord & Daad kinderen die leven in armoede en mensen die leven in rijkdom bij elkaar. In de afgelopen 44 jaar kregen meer dan 117.000 kinderen de kans om hun diploma te halen. Maar dat niet alleen; hun ouders, broertjes en zusjes, familieleden en soms ook hele dorpen gingen er ‘op vooruit.

Als je een kind financieel wilt sponsoren kost het je per maand € 33,-. Je krijgt dan een kind speciaal aan je toegewezen. Dan ontvang je van je sponsorkind een foto en wat achtergrondinformatie, zoals de leeftijd van het kind, waar het woont, of er nog broertjes en zusjes zijn, enz. Twee keer per jaar ontvang je een persoonlijke brief of tekening van je sponsorkindje en één keer per jaar een nieuwe foto. Natuurlijk is het dan leuk dat je een brief terug schrijft, want een berichtje van jou is voor je sponsorkind van grote waarde. Jouw gebed en jouw woorden zal het kind een leven lang met zich meedragen en nooit vergeten.

Lees ook: Review: Correctbook | Eindeloos schrijven, voor iedereen

Zij maken het verschil!

Maar wat gebeurt er nu van die € 33,- die jij maandelijks aan Woord & Daad betaalt? Dit bedrag gebruikt de lokale partnerorganisatie om jouw sponsorkindje een stevige basis te bieden. Het grootste gedeelte van dit bedrag wordt gebruikt om goed en christelijk onderwijs te geven. Naast rekenen, lezen en taal, krijgt het ook de christelijke waarden en normen mee en worden er speciale Bijbellessen gegeven waarin kinderen over Jezus Christus horen.

Met goed onderwijs wordt jouw sponsorkind voorbereid op een stevige plek in de maatschappij en wordt het toegerust om straks een verantwoorde burger te zijn die het verschil gaat maken in zijn eigen land. Het houdt niet op bij de basisschool. Sponsorkinderen krijgen ook de mogelijkheid om een vakdiploma te halen en krijgen begeleiding bij het vinden van een baan. Daarnaast wordt er ook geld uitgegeven aan schoolmaterialen, voedsel, betrokkenheid van de ouders, nette kleding en medische zorg. Waaraan het precies wordt uitgegeven is afhankelijk van wat het kind precies nodig heeft en de voorzieningen die al dan niet aanwezig zijn. Er wordt voor gezorgd dat het kind precies krijgt wat het nodig heeft.

Wat het allermooiste is; veel sponsorkinderen doen later zelf iets terug voor arme kinderen in hun eigen land. Heel wat sponsorkinderen van vroeger zijn nu zelf sponsor van een ander kind of zijn vrijwilliger via de lokale partnerorganisatie. Juist dat maakt jouw bijdrage nog eens extra waardevol!

Een sponsorkind van Woord & Daad

Maak jij het verschil in het leven van een kind in armoede? Sponsor een kind, een investering voor het leven! Kijk voor meer informatie of wil je een kind sponsoren op de website van Woord & Daad.

Lees ook: Wakibi: Verander een leven met een lening van 25 euro!
Lees ook: Stichting Earlybirds; liefdevolle fotoreportages in het ziekenhuis

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *