Recensie: Naar school – Jozua Douglas & Juf Maike

Wille wete naar school Juf Maike en Jozua Douglas

Elin werd in oktober 4 jaar, maar ze mocht in augustus, gelijk na de zomervakantie, al naar school. Elin was er erg aan toe en had er heel veel zin in. Het kostte haar dan ook niet zo heel veel moeite om te wennen aan en ze wilde al heel snel zowel de ochtenden als de middagen naar school! Voor haar kwam het nog maar pas uitgekomen boek van Jozua Douglas en Juf MaikeNaar school‘ net de laat, want ze wist het natuurlijk allemaal al. Of toch niet?

Naar school

Uitgeverij Clavis heeft een serie genaamd willewete. Dat zijn informatieve prentenboeken die antwoord geven op vragen van jonge kinderen. Dit informatief prentenboek gaat over iets wat kinderen vanaf 4 jaar bijna elke dag doen; naar school. Maar dan is het toch niet leerzaam en informatief meer voor kinderen zou je denken? Ze weten immers zelf alles al over school. Dit boek is sowieso leuk voor kinderen die bijna 4 jaar worden en dan voor het eerst naar school mogen. Je bereidt kinderen op een leuke en speelse manier voor op het leven op school. Wat doe je op school? Wat doet een juf of een meester? En wat leer je er allemaal?

Voor kinderen die al op school zitten is het boek één en al herkenning. Tenminste; als het gaat om de school van nu. Ook is er een stukje geschiedenis in het boek verwerkt, op een eenvoudige manier vertelt aan jonge kinderen. Over de tijd toen zelfs opa en oma nog niet geboren waren. Maar dat niet alleen; wat zijn de gewoonten in andere landen? Ook dat wordt op een eenvoudige en begrijpelijke manier uitgelegd aan kinderen. Daarnaast vind je in dit boek ook wist-je-datjes, zoekopdrachten, een stripverhaal, liedjes, een knutselopdracht en een miniquiz.

Mijn mening

Ik ben heel enthousiast over dit boek. Mijn kinderen zijn sowieso al fan van boeken die uitgegeven zijn door Clavis. Ze zijn herkenbaar en leerzaam. Dit boek is een mooie en waardevolle toevoeging. Dit boek is herkenbaar voor Elin – “dat is op mijn school ook!” – maar ook leuk om te bespreken als iets toch weer net ietsje anders gaat dan bij haar in de klas. Het is leerzaam, want hoe ging het vroeger en hoe gaat het in andere landen? Het boek is heel goed en erg mooi geïllustreerd door Hiky Helmantel. Herkenbaar en kleurrijk, wat erg aansprekend is. Bovendien valt er veel op de ontdekken. Daarnaast is het boek ook heel gevarieerd, omdat er ook diverse andere opdrachten in het boek staan.

Zo zie je maar weer dat informatieve boeken dus echt niet saai hoeven te zijn! Ik zou het boek zeker aanbevelen als leuk cadeautje voor alle kinderen die bijna 4 jaar worden of 4/5 jaar zijn!

Productinformatie

Titel: Naar school
Auteur: Jozua Douglas & Juf Maike
Illustraties: Hiky Helmantel
Uitgeverij: Clavisbooks
ISBN: 9789044830897
Leeftijd: vanaf 4 jaar

Lees ook: Recensie: Draakje Vurig op School | Scrivo Media

#spon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *