Review: Hubelino – uitbreidingsset Katapult

Katapult

Dat wij fan zijn van Hubelino hoef ik denk ik niemand meer te vertellen. Ik heb al meerdere malen een blog geschreven over de knikkerbaan van Hubelino, maar ook over de educatieve sets die Hubelino in het assortiment heeft. Dit jaar heeft Hubelino er een nieuwe lijn bijgekregen, namelijk de denkspellen. Daarvan hebben we er 3 van de 4 in huis en ook die zijn heel leuk.
Maar om de knikkerbanen nog spectaculairder en spannender te maken, heeft Hubelino ook enkele uitbreidingssets in het assortiment; de katapult, de trechter en de swing. En in april zijn de wipwap en de wissel nieuw op de markt verschenen.

Van mijn opdrachtgever Robbie’s Toys ontving ik een uitbreidingsset, namelijk de Katapult. En die is zo gaaf! Ik vertel je er graag meer over.

Hubelino

Maar eerst even iets meer over Hubelino. Met een grote hoeveelheid aan bouwstenen en knikkerbaanelementen in allerlei vormen, kleuren en grootten kun je een knikkerbaan maken. Van een simpele constructie door jonge kinderen tot complete stellages die door oudere kinderen en zelfs door papa’s en mama’s zijn gemaakt. Het Hubelino blokjessysteem is 100% compatibel met Duplo. Door knikkerbaanelementen toe te voegen aan je eigen Duplo-bouwstenen geef je Duplo een tweede leven en voeg je ook een heel andere dimensie toe. De bouwstenen wiebelen niet, glijden niet weg en vallen niet om en daarmee kun je een heel stevige constructie bouwen.

Hubelino is ook nog eens leerzaam speelgoed. Op een speelse manier en zonder dat ze het eigenlijk door hebben raken kinderen vertrouwd met zwaartekracht en versnelling en ze verbeteren hun motoriek, hun creativiteit en hun logisch denken.

Hubelino let op een goed ontwerp, op kwaliteit en nauwkeurigheid! De producten worden op een verantwoorde manier vervaardigd van hoogwaardig ABS-plastic en het voldoet aan de Europese standaarden voor kinderspeelgoed. En het is voorzien van het CE-keurmerk voor productveiligheid.

Hubelino is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Katapult

Uitbreidingsset Katapult maakt je knikkerbaan nog spannender en spectaculairder. Druk op het knopje en de knikker schiet tot wel 7 bouwlagen omhoog om daarvandaan weer de weg naar beneden te rollen. Deze set bevat maar liefst 2 katapulten (bestaande uit 2 blokjes), 9 baanelementen, 26 bouwstenen, een grondplaatje en een knikker.

Met deze uitbreidingsset kun je zeker al een kleine knikkerbaan bouwen, en dat is ideaal voor nog jonge kinderen die net Hubelino leren kennen. Het is meer geschikt om toe te voegen aan je basissets om hiermee iets extra’s te creëren en je knikkerbaan nog gaver te maken.

Mijn mening

Hubelino staat voor duurzaam en kwaliteit. Het is leuk voor kinderen van 4 jaar (nog wel jonger, maar dan is het voor ouders wel goed opletten in verband met de knikkers), maar ook kinderen van 12 jaar vinden het nog leuk. Ook volwassenen spelen er nog maar al te graag mee! Hubelino is leerzaam, maar wel op een speelse manier. En het grote voordeel is dat je het kan combineren met je eigen Duplo en daarmee blijft de kist met Duplo nog in de woonkamer staan tot de kinderen een jaar of 12 zijn! En als je een goede constructie bouwt heb je ook echt een stevige knikkerbaan die niet snel omvalt of weer los raakt.

Hubelino is een zeer geschikt cadeau voor de verjaardag van je kind! (Of voor Sinterklaas). En menigeen zal er ontzettend veel plezier aan beleven. Wie twijfelt er nog?

Hubelino in het onderwijs

Hubelino past binnen de kerndoelen van het techniekonderwijs. Eigenlijk zou elke school een grote set Hubelino moeten hebben waar de kinderen mee kunnen leren, spelen en bouwen. Juf Bianca heeft een lesbrief beschreven met 10 verschillende lessen rondom de knikkerbaan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *