Review: Banana Joe | Actiespel van Goliath Games

Banana Joe

Banana Joe; van Goliath Games mocht ik dit spel testen. Een aantal maanden geleden kon je bij Goliath je opgeven voor een testpanel. Eens in de paar weken krijg je dan een mailtje met een spel en dat ze een x-aantal testers zoeken. Wil je meedoen, dan kun je dat mailtje beantwoorden met dat je wilt meedoen. Als je tot die x-aantal testers behoort, ontvangen je een mailtje dat het spel wordt thuisgestuurd. Een paar weken geleden mocht ik al het spel ‘Mexican Train’ testen. Hier kun je een review van dit spel lezen. Nu mocht ik het spel Banana Joe testen. Hoe het werkt en wat wij ervan vinden lees je in deze review.

Banana Joe

Je duwt de 12 bananen in de gaten van de bananenboom en je zet deze in het midden van de tafel. Het aapje druk je vervolgens in het midden van de bananenboom vast. Om de beurt gooien de spelers de dobbelsteen en doet vervolgens wat er op de dobbelsteen staan.
– Je mag één banaan uit de boom trekken en voor je neerleggen.
– Je mag twee bananen uit de boom trekken en voor je neerleggen.
– Geef een banaan aan één van je medespelers  (of een beurt overslaan als je geen banaan in je bezit hebt).
– Je mag een banaan van een medespeler stelen.
Maar let op: nog voor het spel is afgelopen springt het aapje in de lucht. De spelers moeten het aapje proberen te vangen voordat het de grond raakt. Wie het aapje vangt krijgt een bonus; die mag in totaal 2 bananen pakken van willekeurige medespelers. Wie de meeste bananen heeft is de winnaar.

Mijn mening

Eenvoudige regels

De spelregels zijn zeer eenvoudig. In het boekje zijn maar enkele regels nodig om het spel uit te leggen. Het spel is ook eenvoudig te spelen. Elin van 4,5 jaar had ook héél snel door hoe het moest. Maar dat aapje vangen, dat is nog wel een dingetje. Ik merk dat het reactievermogen van Elin nog niet zo goed ontwikkeld is als bij een volwassene. Arjan of ik won het spel eigenlijk altijd. Gelukkig is het niet zo dat degene die het aapje vangt gewonnen heeft, maar degene die de meeste bananen heeft. Nu hebben we de boom met bananen al veel dichter bij Elin op tafel gezet, zodat het voor haar makkelijker en voor ons moeilijker zou worden, maar dan nog wordt het aapje vaak door een volwassene gevangen.

Dit spel is voor Elin ook leuk om in haar eentje te spelen. Een goede oefening voor haar reactievermogen en concentratie. Een aap die zomaar ineens de lucht inspringt blijft natuurlijk wel hilarisch! Het aapje is gemaakt van rubber, dus hij komt gelukkig niet zo heel hard op tafel terecht. Fijn voor het aapje en fijn voor mijn tafel.
De bananen zijn er wel wat lastig uit te trekken. Als je ‘twee bananen pakken’ gooit moet je volgens de spelregels eigenlijk met elke hand een banaan pakken en die tegelijkertijd uit de boom trekken. Dat lukt Elin niet altijd goed, want ze trekt de hele boom mee en moet best hard trekken. Ze moest – vooral in het beging – met één hand de boom vasthouden en met de andere hand trekken. Joas van 2,5 jaar lukt het eigenlijk gewoon nog niet goed. De boom had dus ook wat steviger op tafel mogen blijven staan door middel van antislip.

Uitdagender

Verder is het spel wel degelijk, alleen de doos is niet geschikt voor kinderhandjes. Niet stevig en lastig voor kinderen om het te openen. Al is de vormgeving prachtig! De doos doet wel  vermoeden dat de bananen de lucht inspringen, maar dat is niet zo.
Op de doos staat dat het spel 15 minuten duurt. Dat is een lachertje. Als het meezit, en de aap al niet na 10 seconden de lucht in springt, dan kun je wel 2 minuten vullen met één spel! En dan ben je al lang bezig …
Wat mij betreft is het spel voor een paar keer grappig. Verder biedt het spel weinig uitdaging. Elin vindt het wel leuk, maar ik denk dat het voor haar leuker is als ze het met leeftijdsgenootjes speelt. Ik vind het spel wel goed voor haar concentratie en reactievermogen.
De prijs vind ik overigens wat hoog voor wat je ervoor terug krijgt.

Productinformatie

Titel: Banana Joe
Uitgeverij: Goliath Games
Leeftijd: 4+
Spelduur: Enkele minuten
Aantal speler: 2-5 spelers
Prijs: € 19,99 te koop bij Bol.com

 

 

SpeelgoedSpeelgoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.