Vakantie met kinderen: Helmond| Nederland (1)

Vakantie met kinderen Helmond Nederland

Elk jaar doen we het wel een klein weekje; ‘op vakantie’ in het huis van mijn schoonouders die dan zelf op vakantie zijn. Mijn schoonouders wonen in Helmond, precies anderhalf uur rijden van Zoetermeer vandaan. Even in een andere omgeving met weer andere leuke uitjes. En in Brabant is veel te doen, heel veel te doen. In deze blog vertel ik wat we allemaal gedaan hebben, en wat we niet gedaan hebben …

Maandag

Maandagavond 13 augustus was de eerste dag van Jeugdvakantieland die gehouden wordt in Ahoy Rotterdam. Drie enorme hallen met allerlei leuk attracties voor kinderen. Robbie’s Toys Hubelino is participant van Jeugdvakantieland en ik mocht daar een grote hoeveelheid aan Hubelino op tafels leggen, zodat de kinderen die Jeugdvakantieland bezoeken daar mee kunnen spelen. Wij gingen er als gezin naartoe zodat we er zelf ook een dagje van konden maken.

De organisatie was iets minder goed geregeld. Er zouden tafels klaar staan op een van tevoren doorgegeven plek. Maar hoe ik ook zocht in de betreffende hal,  de tafels kon ik niet vinden. Na 2 uur lang bellen en mensen aanspreken kreeg ik eindelijk mijn tafels waarop ik Hubelino kon neerleggen. En nog voordat ik klaar was, waren er al diverse kinderen aan het spelen met Hubelino. En toen ik een paar uurtjes later weer keek, stonden er al prachtige bouwwerken op tafel.

De kinderen hebben genoten van Jeugdvakantieland. Elin heeft gedanst met TeleKids, al viel dat wel een beetje in het niet vanwege alle andere herrie erom heen. Joas was niet meer uit de ballenbak te slaan. De kermisattracties vielen ook goed in de smaak bij de kinderen. Ze konden kennismaken met allerlei sporten, ze konden knutselen en laat ik dan ook nog de enorme hoeveelheid aan springkussens niet vergeten. Een dag is te kort om alles te kunnen doen. Een nadeel is wel dat het echt een enorme herrie is in de hallen met alle attracties die afzonderlijk al een herrie maken. Laat staan alles bij elkaar … Of dat verantwoord is voor de kinderoortjes …. ?

Daarna zijn we doorgegaan naar Helmond. We hebben nog een tussenstop gemaakt bij de Ikea in Best om daar balletjes te eten. Tip: in de zomervakantie betaal je slechts € 1,00 voor een kindermenu bij minimale besteding van € 5,00.

Jeugdvakantieland te Rotterdam

Dinsdag

Na de drukke dag van gisteren, maken we van deze dag een rustige dag. We zijn naar Ospel gereden, naar natuurpark De Groote Peel. Daar hebben we een wandeling van een kilometertje of 3 à 4 gemaakt. Daarvan hebben we een deel van het kabouterpad gelopen door de kaboutertjes te volgen. Onderweg hebben we ook nog bramen geplukt, dat vindt Elin erg leuk om te doen. Het was een leuke en gezellige wandeling in een mooi natuurgebied. Kinderen kunnen er heel veel zien en doen.

Die middag zijn we thuisgebleven en hebben we het rustig aan gedaan. Zelf heb ik nog een bezoekje gebracht aan de kringloopwinkel in Helmond en heb nog een paar leuke boekjes en spelletjes gevonden voor de kinderen.

Tip: De Kabouters wonen niet alleen in de bossen van De Groote Peel, maar in de bossen door heel Nederland. Op de site van Staatsbosbeheer kun je precies zien welke bossen de kabouters te vinden zijn. Bij het begin van het kabouterpad kun je een tasje kopen met allerlei kabouterspulletjes en opdrachten. Erg leuk voor jonge kinderen. In het Bentwoud bij Benthuizen heb je ook een kabouterpad.

Wandelen bij de Groote Peel, Helmond

Woensdag

Woensdag beloofde een prachtige dag te worden om naar de dierentuin te gaan. Helaas kwam de zon niet helemaal door en was het best frisjes in onze mouwloze T-shirtjes. Natuurlijk hadden we geen jassen of vesten bij ons. Maar … genoten hebben wie in ZooPark Overloon. We hadden die ochtend al kaartjes besteld via Social Deal. Joas mocht nog gratis en vanaf 3 jaar betaal je direct het volle pond. We bestelden 3 kaartjes met 46% korting. Dat is toch de moeite, vind je niet? Bij de kassa moesten we nog wel een parkeermuntje van € 5,00 kopen.

Deze dierentuin is een leuke dierentuin die niet al te groot is. We waren er om 9:45 uur en om ongeveer 15:00 uur gingen we weer naar huis. We hadden alles gezien. Voor de kinderen hoefde dit ook niet langer te duren. Het park is mooi aangelegd en is heel groen. Op het park stonden verder geen speeltoestellen voor kinderen, maar er waren wel veel paadjes door de bosjes aangelegd, waar de kinderen even konden klimmen en de “spannende” route konden nemen. Elin heeft er een woord voor bedacht: kinderlijn. Eigenlijk vind ik dat een leuke en juiste benaming, want langs het pad was een touw als soort leuning gespannen. Aan het eind van de route was er wel een leuke en grote speeltuin.

De bankjes op het park waren alleen niet zo veilig. Joas ging op een bankje zitten en pardoes viel hij als een sandwich tussen de zitting en de rugleuning van het bankje achterover op de grond. Het gat tussen de zitting en rugleuning was gewoonweg veel te groot en niet geschikt voor kleinere kinderen. Ik heb er melding van gemaakt via een Messenger. Gelukkig namen ze de ‘klacht’ heel serieus en gaan ze het in het MT bespreken. En Joas kreeg nog voor de schikt een verrassing thuisgestuurd. Een knuffelleeuwtje! Superattent van ZooPark Overloon.

Tip: Meld je aan op Social Deal en kijk daar eens of voordat je een dagje uit of uit eten gaat. Er staan vaak leuke acties op!

Vakantie in Helmond; dierentuin te Overloon
Vakantie in Helmond; dierentuin Overloon

Donderdag

Deze avond gaan we uit eten, en daarom kozen we ervoor om wat rustiger aan te doen. We zijn naar het centrum van Helmond gereden en hebben een rondje door de stad gelopen. Ook moesten we nog een cadeautje voor ons nichtje Femke kopen. We liepen de parkeergarage uit en we zagen daar gelijk de Prijsmepper zitten. En hup, direct maar geslaagd voor Femke en natuurlijk ook voor onszelf. En bij de kassa bleek ook nog eens dat we voor alles veel goedkoper uit waren dan we dachten. Voor één van de cadeautjes die we voor Femke kochten betaal je € 30,00 in speelgoedwinkel, en nu had ik het bij de Prijsmepper voor € 2,50. En Elin kan uren zoet zijn met dit speelgoed, dus we hopen dat Femke dit ook heel leuk gaat vinden en dat ze ook blij is met de andere cadeautjes.
Eenmaal thuis had ik eigenlijk spijt dat ik voor Elin dit ook niet heb gekocht, omdat ze deze variant nog niet heeft.

Die avond zijn we in Eindhoven bij All-you-can-eat-restaurant Wiro Wok uit eten geweest. Ze hadden een kinderactie, de kinderen mochten gratis eten. En wat hebben de kinderen genoten! Pizza, Poffertjes, Suikerspinnen, en allerlei andere hapjes. Ze mochten kiezen wat ze wilden. Elin heeft 2 grote glazen Slush Puppy gedronken en Joas geloof ik wel 4 flesjes Fristi. En toen het toetjestijd was … hoefden ze niks meer …
Wij hebben ook lekker gegeten daar! Een nadeeltje was wel dat je enorm veel stukken vlees/vis in één keer op je bord kreeg. Elin bestelde en speklapje en ze kreeg er maar liefst 4. Dat had wel minder gemogen zodat je meer verschillende dingen kunt proeven. Want helaas zit het buikje toch een keer vol.

Tip: met Social Deal kun je hier met korting eten. Maar omdat de kinderactie niet in combinatie met andere acties is, loonde dat voor ons niet.

Lees ook: Uit eten met kinderen: Wiro Wok – All you can eat te Eindhoven

Vakantie; uit eten bij Wiro Wok

Vrijdag

Dat Elin genoten heeft van het uit eten gaan, bleek wel weer. “Wanneer gaan we weer naar een restaurant waar je zelf mag kiezen wat je eet?” Uhm … voorlopig even niet.

Al de hele week hadden we in de planning om een keer naar KidsPlaza, een binnenspeeltuin in Helmond te gaan. Op Social Deal hadden we al gezien dat je er kaartjes kon krijgen voor de helft voor de prijs. Toen ik de kaartjes die ochtend wilde bestellen waren ze uitverkocht. Zul je net zien. Via de livechat heb ik gevraagd of ze die dag of eventueel de volgende dag nog beschikbaar zouden komen, maar dat zou niet het geval zijn. Wel was het zo dat ze nog niet aan het maximaal aantal verkochten kaartjes zaten en ik mocht nog wel vouchers kopen en via overschrijving betalen. Binnen 10 minuten was alles geregeld! Dat is toch helemaal geweldig van Social Deal?!

In de binnenspeeltuin hebben de kinderen ook echt genoten. Ze hebben flink kunnen rennen en spelen. Volwassen hoeven niet te betalen om naar binnen te mogen, maar je mag geen eigen eten en drinken meenemen. Rond lunchtijd hebben we daar een broodje gegeten. Dat smaakte prima. We moesten wel even geduld hebben, het duurde wel drie kwartier voordat we deze broodjes konden ophalen bij de balie.
Wat opviel is dat de speeltuin mooi is ingericht en ook erg schoon was! Deze is zeker een aanrader voor als je in de buurt bent en naar een binnenspeeltuin wilt. En kijk van tevoren even op Social Deal, je weet maar nooit of je toevallig voor de helft van de prijs naar binnen mag.

Zaterdag

“Wanneer gaan we weer naar een restaurant waar je zelf mag kiezen wat je eet?” “Nou Elin, volgens mij vond je het erg leuk, maar je hoeft er niet om te blijven zeuren, want het duurt echt heel lang voor we weer een keertje gaan.” Hihi 🙂
Vandaag een wandeling op de Strabrechtse Heide. Wat is de heide al mooi in bloei zeg! We hebben de blauwe bordjes gevolgd en een klein stukje van het kabouterpad. De kinderen vinden het leuk om de kaboutertjes te volgen.

Op de terugweg zijn we toch weer naar het centrum van Helmond gereden om bij de Prijsmepper het betreffende cadeautje van € 2,50 ook voor Elin te kopen. Over wat het is, wat we ervan vinden en wat we ervan maken, schrijf ik over een paar weken een blog. Eenmaal weer thuis kreeg ik spijt dat we niet gelijk alle verpakkingen die er nog lagen  hadden gekocht. Dit is ook een superleuk cadeau voor kinderfeestjes …! Na ja, we gaan er niet voor terug. We hebben nog wel even in de stad van Helmond een heerlijk ijsje gegeten. Nadeel: de wespen …

Zondag

Op zondagochtend zijn we eerst naar de kerk in Eindhoven geweest. Dat is de kerk waar de ouders van Arjan lid zijn en waar Arjan ook lid is geweest. Elin vond het maar wat leuk om in de kerk van opa en oma te zijn. De volgende keer wil ze met opa en oma naar de kerk. Joas hebben we daar bij de oppas gebracht en Elin mocht naar de kinderkerk. Gelukkig is het voor beiden nooit een probleem om naar een vreemde oppas/kinderkerk te gaan met andere kinderen.
Daarna hebben we nog in het huis van mijn schoonouders geluncht, een wasje gedraaid en opgehangen, de auto ingepakt en zijn we weer naar huis gereden. Morgen moet Arjan weer werken. Elin heeft nog één weekje vakantie voordat ze weer naar school mag.

Andere tips in de buurt van Helmond

Wat stond nog op ons lijstje en hebben we niet gedaan:

 • Aardbeienhof in Gemert
 • De Steenuil in Oirschot
 • Kinderboerderij De Warande in Helmond
 • Speeltuin Leonardus in Helmond
 • Speelpark Klein Zwitserland
 • Irrland net over de grens in Duitsland
 • In Sevenum zit Mattel Play, maar oma wil graag een keer met de kleinkinderen, dus dat bewaren voor als we weer een keer bij opa en oma zijn.
 • Vorig jaar zijn we naar Aardbeienland in Sevenum geweest, wat ook echt een aanrader is.

Gaan jullie wel eens ‘op vakantie’ in het huis van familie of vrienden?

Lees ook: Uitje met kinderen: PreHistorisch Dorp | Eindhoven
Lees ook: Dagje uit met kinderen: Irrland | Kevelaer in Duitsland

Reactie (2)

 • lifestylemommys| 20 augustus 2018

  Wat een leuk artikel! Ik lees wel dat Wiro Wok dan veranderd is. Volgende keer kan ik wereldrestaurant in Mierlo aanraden. Kinderen tot en met 3 zijn daar gratis en verder leuk in prijs. Je kan eten wat je wil en zelf opscheppen voor kinderen. Enne ook slush puppy 😁

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *