Review: Aquabeads Disney Princess + DIY

Aquabeads

Zoals u al heeft kunnen lezen in de blog vakantie met kinderen: Helmond, hebben we in het centrum van Helmond onze slag geslagen bij de Prijsmepper. We zochten een cadeautje voor ons nichtje Femke die deze maand jarig was, en dat was bij de Prijsmepper al gauw gelukt! We zagen daar een set Aquabeads Disney Princess liggen. En omdat Elin heel veel met haar Aquabeads mooie figuren legt, besloten we dit voor Femke mee te nemen en te hopen dat zij het net zo leuk vindt als Elin. Waar je normaal in de winkel € 29,99 voor deze set betaalt, stond er nu een prijs van € 7,50 op de doos. En eenmaal bij de kassa bleek deze set slechts € 2,50 te kosten. Een paar dagen later zijn we nog even teruggegaan naar de Prijsmepper om ook voor Elin deze set te kopen.

Aquabeads

Aquabeads lijkt eigenlijk een beetje op strijkkralen, alleen het aan elkaar hechten van de kralen doe je niet met een strijkijzer, maar met water. In het pakket zit een doorzichtige grondplaat waar je aan de onderkant het voorbeeld inschuift. De gekleurde balletjes leg je op de juiste plek, precies volgens het voorbeeldje. Is je figuurtje af – dus in dit geval de prinses – dan vul je het bijgeleverde spuitbusje met water en spuit je het figuurtje nat. Het water zorgt ervoor dat de Aquabeads aan elkaar gaan kleven. Een klein half uurtje later is het droog en kun je het figuurtje van het grondplaatje afhalen.

Aquabeads heeft diverse sets in het assortiment. Naast een beginnersset zijn er ook diverse themasets, zoals Frozen, Cars, Minions, Finding Dory en dus ook Disney Princess. En er zijn aanvulsets met alleen de beads. In Aquabeads Disney Princess zit alles wat je nodig hebt; een grondplaatje, voorbeelden van de 4 prinsessen die op de doos staan afgebeeld, Aquabeads en een spuitflesje. Er zijn genoeg kralen om alle vier de prinsessen te maken, maar laat er niet te veel op de grond vallen en in de stofzuiger verdwijnen, want heel veel reservekralen zijn er nu ook weer niet.

Mijn mening

Is de prinses klaar dan spuit je deze met een spuitbusje gevuld met water nat. Je ziet direct de kralen tegen elkaar aanvloeien. Na een klein half uurtje is de prinses droog en kun je het van de grondplaat afhalen. Wij lieten het vaak nog iets langer zitten, omdat het toch nog wel iets vochtig bleek te zijn. Maar dan komen we gelijk met een nadeel. Als je één figuur hebt gemaakt moet je wel lang wachten om met het volgende figuurtje te kunnen beginnen, tenzij je over meerdere grondplaatjes beschikt.
Waar de figuren gemaakt met strijkkralen nog al eens afbreken, vooral op zwakke plekjes, is dit met Aquabeads niet het geval. Het zit onwijs stevig aan elkaar en kan heel wat hebben.
De Aquabeads zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Elin begon er op haar derde mee. Elin pakt met enige regelmaat de beginnersset om daar allerlei figuurtjes met de Aquabeads te leggen, ze kan er lang zoet mee zijn.

Wat wij ervan maakten

Een klein weekje later had Elin alle vier de prinsessen gemaakt. In de kast had ik nog een paar kleine canvasjes liggen en deze canvasjes heeft Elin roze geverfd. Nog op de natte verf strooiden we wat roze en witte glitters. Toen de verf eenmaal droog was heb ik op elke canvas twee prinsesje geplakt met lijm. In eerste instantie heb ik ‘gewoon’ knutsellijm gebruikt, maar dit hechtte niet. Daarom heb ik het daarna nog eens met houtlijm geprobeerd en in mum van tijd zat het helemaal vastgeplakt. Met zwarte stift heb ik de naam van de prinsesjes op het canvas geschreven.

En het resultaat? Dat zie je op deze foto! Is het niet prachtig geworden? Op deze manier kun je iets leuks maken van losse figuren die je met de Aquabeads maakt. Zo kun je ook figuren gemaakt met strijkkralen op een canvasdoek plakken en er op deze manier een schilderij van maken. En hang het op je slaapkamer en je kunt er nog heel lang met veel plezier van genieten!

Aquabeads

Productinformatie

Neem eens een kijkje op deze website voor alle producten van Aquabeads!

* Dit artikel betreft GEEN samenwerking *

Reactie (2)

  • lifestylemommys| 28 augustus 2018

    Hee dat is inderdaad een leuk product waar ze veel lol aan kunnen beleven 😀

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *