Review: de maaltijdbox van HelloFresh

Er zijn diverse maaltijdboxen op de markt verkrijgbaar. Eén daarvan is HelloFresh. Ik ontving een kortingscode om eens een keer een HelloFresh maaltijdbox uit te proberen. Hoe de bestelling verliep, wat wij hebben gegeten, en of we het lekker vonden lees je in deze blog.

Het bestellen van een maaltijdbox van HelloFresh

Het bestellen van een maaltijdbox gaat heel eenvoudig via de website van HelloFresh. Als eerste kun je uit 4 verschillende soorten boxen kiezen; de veggiebox, de originalbox, de quick&easybox of de familybox. Ik koos voor de originalbox. Je kunt invoeren voor hoeveel personen je een box wilt bestellen. Ik koos voor 4 personen, al twijfelde ik eerst of een box voor 3 personen niet genoeg zou zijn. Elin en Joas zouden samen voor één persoon kunnen eten, maar Arjan is daarentegen weer een grote eter en daarom koos ik het zekere voor het onzekere en bestelde voor 4 personen. Bij je bestelling kun je ook een dag en een tijdvak kiezen waarop je de box bezorgd zou willen hebben. Zo kun je het afstemmen op je agenda en wordt de box bezorgd wanneer jij thuis bent.

Nadat je je bestelling hebt geplaatst kun je een keuze maken uit 13 verschillende gerechten. Twee daarvan zijn premium gerechten en daar moet je nog een paar eurootjes voor bijbetalen. De gerechten zijn heel gevarieerd. Omdat mijn man PDS heeft eten we een aantal producten niet. Zo eten we geen tarweproducten en ook bepaalde groenten eten we niet, zoals knoflook, ui, prei, kool, spinazie, enz. Een aantal van de gerechten valt voor ons daarom al af, als zagen een aantal ervan er best lekker uit.

De box werd keurig op tijd bezorgd. Een uurtje voor de bezorging kreeg ik nog een smsje met een gerichtere bezorgtijd en dat klopte precies. De ingrediënten zitten per maaltijd in een papieren zak, zo weet je precies wat bij welke maaltijd hoort. Daarbij zit ook een envelop met de receptenkaarten.

Maaltijd 1: Chilli sin Carne

Ik zag eigenlijk al direct dat de hoeveelheid aan ingrediënten te veel zou zijn voor ons viertjes voor deze maaltijd. Ik besloot om er zelf nog gehakt bij te voegen, maar één blik kidneybonen en één pak tomatensaus achterwege te laten. Ook gebruikte ik de helft van de uien en knoflook, omdat ik daar altijd maar weinig van gebruik in een gerecht. Ik ben zelf helemaal geen fan van eten waar tomaat of tomatensaus in zit, dus ik was zeer benieuwd of ik dit wel lekker zou vinden. De bereiding was van het gerecht was heel simpel en snel. De avocado’s waren alleen nog wel iets te hard om er guacemole van te maken, maar ook dat lukte uiteindelijk. Maar wat was dit gerecht lekker zeg! Ondanks dat er een heel pak tomatensaus doorheen moest, smaakte het helemaal niet tomaterig. Dag 1: geslaagd!

Maaltijd 2: Champignonrisotto van Orzo

Mij maak je erg blij met champignons en al helemaal met kastanjechampignons. Dat dit gerecht één van de drie van mijn keuze zou worden was net zo heel moeilijk. De kinderen zijn helaas wat minder fan van champignons dan ik. Voor dit gerecht heb ik alle ingrediënten gebruikt, alleen heb wat minder uien toegevoegd. De pan was zo goed als leeg aan het eind van de maaltijd. Ook dit gerecht is een eenvoudig gerecht om te maken. De receptenkaart is duidelijk en binnen no-time heb je echt een onwijs lekkere maaltijd op tafel staan, met ingrediënten die je anders nooit zo snel zou gebruiken. Orzo had ik bijvoorbeeld nog nooit eerder gegeten, en de geroosterde walnoten paste ook heel goed bij dit gerecht en ga ik ook zeker onthouden voor als ik weer eens risotto ga eten. Dag 2: Geslaagd!

Maaltijd 3: Zoete Hutspot met rookworst

Toen ik een keuze maakte welke gerechten ik zou gaan bestellen sprong dit gerecht er voor mij meteen uit vanwege het plaatje van het gerecht. Een prachtig mooi opgemaakt boord met ingrediënten in veel verschillende kleuren. Dit gerecht zou ik kiezen! Zoete hutspot met rookworst. Een makkelijkere maaltijd om te bereiden is er bijna niet. Ook bij dit gerecht heb ik een deel van de uien weggelaten. En bovendien zag ik dat de hoeveelheid aardappelen ook teveel voor ons vieren zou zijn, daarvan heb ik er ook nog een paar van niet geschild. De rookworst was echt fantastisch lekker, echt genieten, en ook het gerecht zelf was heerlijk! Van dit gerecht zijn de ingrediënten gewoon in een supermarkt te verkrijgen, dus dit blijft er zeker in! Dag 3: Geslaagd!

HelloFresh

Mijn mening

Het lijkt mij duidelijk wat mijn mening is over de maaltijdboxen. Ik vind ze echt geweldig fijn en handig. Je eten wordt zo aan de deur bezorgd en je hebt alles voor één maaltijd in één keer bij de hand. De receptenkaarten zijn duidelijk en de maaltijden eenvoudig te bereiden. De maaltijden zijn heerlijk en echt een verrassing. Gewoon net anders dan dat ik normaal zou doen en daarmee lijkt het net alsof je luxer eet. Een feestje gewoon. Wat ook fijn is, is de keuze uit zoveel verschillende maaltijden. Er zit altijd wel wat tussen wat je lekker vindt. Voor ons ligt dit iets anders; de maaltijden zien er allemaal echt heerlijk uit, maar vanwege de PDS van mijn man eten wij geen tarweproducten en sommige groenten ook niet, of er maar een klein beetje van. Voor ons is de keuze uit de gerechten dus wat beperkter. Maar dat ligt aan ons en zeker niet aan de gerechten 😉

Wat ik wel een nadeel vind is de prijs van een box. Een box met 3 maaltijden voor 4 personen kost € 59,95 en dat vind ik flink aan de prijs. Wij doen voor zo’n € 90,- per week onze totale weekboodschappen en als we wekelijks zo’n box zouden bestellen dan zou dat een flinke aanslag zijn op ons inkomen.

Wil jij ook een maaltijdbox van HelloFresh bestellen? Via Maaltijdbox.com ontvang je nu 50% korting op je eerste box!

 

Reactie (4)

 • lifestylemommys| 19 oktober 2018

  Het lijkt me heerlijk maar de prijs houdt me zeker tegen. De gerechten die je hebt gekozen lijken me heerlijk behalve dan de champignons hihi. Maar.. Ik heb het afgelopen jaar al 2x champignons gegeten dus wie weet wordt het nog wat 😁

 • Lydiavan50ennogwat (op insta&fb)| 21 oktober 2018

  Ik ben al 4 Jaar hello fresh fan en nog steeds blij. In het begin elke week en deed ik braaf allleen de andere benodigde boodschappen maar op den duur ging ik toch meer uitgeven dan
  mijn budget. Nu trakteer ik mezelf op de box eens per maand met de pauze optie. Duur is het absoluut niet. Voor plm 5 euro pp heb je eten zonder denk- en boodschappen stress 😊 los hiervan ben ik bewuster, creatiever en duurzamer gaan eten.

 • mijnbrazilie| 17 december 2018

  Ik heb nog een beetje dubbel gevoel met de boxen. Laatst ook eentje geprobeerd. Enerzijds super enthousiast over de originele recepten. Anderzijds de prijs zo duur! Dat is voor ons een reden om niet vaker, zo vaak, een nieuwe te bestellen……

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *