Review Ubongo Solo | White Goblin Games

Laatst kreeg ik een mail van White Goblin Games. In de mail stond een lijst met nieuw uit te komen spellen en of ik interesse had om een review van deze spellen te schrijven. Maar … de reviews moesten dan wel voor een bepaalde datum online zijn. Interesse had ik wel, maar voor een bepaalde datum een review plaatsen ging mij echt niet lukken. Mijn echtgenoot (lees: testgenoot) zou een week later voor twee weken naar Japan afreizen en zou ik niemand hebben om de spelletjes mee te spelen en te testen.

Ik gaf eerlijk aan dat 3 spellen van de lijst mij wel ging lukken, maar dat ik de andere spellen niet ging redden. Hoe leuk is het dan als er met je meegedacht wordt! Ik kreeg een mail terug dat ze mij de 3 spellen zouden toesturen én ze zouden ook het spel Ubongo Solo er nog bij doen in de doos. Dan kon ik toch in mijn eentje een spelletje spelen als mijn man op reis was. Té leuk!

Ubongo Solo

Ubongo Solo is een soort puzzelspel en speciaal gemaakt om er in je eentje mee aan de slag te gaan. Er zijn 546 levels die langzaamaan stijgen in moeilijkheidsgraad. De uitdaging wordt steeds groter. In de doos zitten 50 kaarten, dubbelzijdig bedrukt, met in totaal 546 levels. En er zijn 45 puzzelstukken; 15 stukken met een vierkante basisvorm, 15 stukken met een driehoekige basisvorm en 15 stukken met een zeshoekige basisvorm.
Per level heb je 1 van de 3 zakjes met de 15 puzzelstukken nodig. Op de kaart staat aangegeven met welke stukjes je het puzzelvak moet vullen. Op enkele kaarten staat nog een speciale regel, deze regel staat dan bovenaan uitgelegd en is van toepassing op de hele kaart. Het doel is om stuk voor stuk alle levels op te lossen; beginnend bij 1 en eindigend bij 546! Ga jij de uitdaging aan?!

Mijn mening

Eén ding wist ik; ik moest en zou Ubongo Solo helemaal uitspelen in de 12 dagen dat mijn man in Japan zou zijn. Elke avond pakte ik de doos erbij en ging er een half uur tot drie kwartier mee aan de slag. Ik ging vol goede moed aan het puzzelen en de eerste 100 levels waren redelijk snel gelegd. Maar toen begon het lastiger te worden. De opgaven met de vierkante puzzelvorm lukte prima. De levels met de driehoekige basisvorm worden al wat moeilijker, maar op de levels met de zeshoekige basisvorm moest ik echt knobbelen om ze voor elkaar te krijgen. Level 546 in 12 dagen? Nee, dat is helaas niet gelukt! Of het aan de moeilijkheid van het spel ligt of aan mijn inzicht mogen jullie zelf bepalen 😉

Doordat je met 3 verschillende soorten puzzelstukken werkt en er op bepaalde kaarten speciale regels gelden, heb je een heel afwisselend en uitdagend spel! Met 546 levels die steeds moeilijker worden is het geen spel wat je snel uitgespeeld hebt! Ik ben in deze 12 dagen elke avond een half uur tot 3 kwartier ermee bezig geweest en ik ben nu op de helft. Nu mijn man weer thuis is ga ik weer gezellig met hem spelletjes spelen. Er liggen immers nog 3 spellen te wachten om getest te worden en te reviewen! Mocht hij eens een avond weg zijn of op reis moeten, dan weet ik waar ik mee verder kan 🙂

Productinformatie

Titel: Ubongo Solo
Uitgeverij: White Goblin Games
Aantal spelers: 1
Spelduur: 2 tot 20 minuten per level
Prijs: Voor € 26,95 o.a. te koop bij Bol.com

Lees hier andere reviews van spellen van White Goblin Games.

Share this:

1 reactie

  1. Dit klinkt echt heel erg gaaf zeg! Je hebt me heel nieuwsgierig gemaakt Marieke 😍

Geef een reactie

© 2018 Puntsgewijs

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

%d bloggers liken dit: