Review: Unicorn puzzelblok en kleurblok van Denksport Junior

Unicorn

Eerder heb ik al een aantal keer een review geschreven over de puzzelboekjes voor kinderen van Denksport Junior. Deze reviews worden nog bijna dagelijks een aantal keer gelezen. Elin (5 jaar) puzzelt er graag in zoals je in de reviews kunt lezen zijn ze ook echt leuk voor kinderen. Dolblij was Elin toen er van Denksport Junior 2 nieuwe boekjes in de brievenbus vielen; Unicorn puzzelblok en Unicorn Kleurblok. Elin pakte direct haar stiften en ging aan de slag.

Unicorn Puzzelblok van Denksport Junior

Deze Unicorn puzzelblok is bedoeld voor kinderen van 6 tot 8 jaar. Samen met Pixie, Lady en Joy kunnen de leukste puzzels worden opgelost en platen worden gekleurd. De puzzels en kleurplaten worden omgeven door prachtige regenbogen en magische kastelen.

In het boekje zijn diverse soorten puzzels te vinden:

 • Doolhof
 • Kleur op symbool
 • Woordzoeker
 • Zoek de verschillen
 • Binaire puzzels
 • Kleurplaten
 • Schaduwpuzzel
 • Spiegeltekening
 • Tel en kleur
 • Lijnpuzzel
 • Zoek twee gelijken
 • Legpuzzels

Veel variatie

Hoewel Elin nog een jaar jonger is dan de aanbevolen leeftijd kan ze de meeste puzzels toch maken. De legpuzzel waarbij je woorden in een veld moet plaatsen zal nog wat moeilijk zijn. En dat dacht ik ook van de woordzoeker, maar het tegendeel was waar.  Na een korte uitleg van mij zocht ze van elk woord gewoon de eerste letter in het veld en keek of de tweede letter ernaast of eronder was. En zodra alle letters van het woord onder elkaar of naast elkaar stonden, kon ze deze doorstrepen.

De binaire puzzel bleek toch nog een ander verhaal. Het leuke van deze puzzel is dat er stickers bij zitten die je in de vakjes kunt plakken. Niks geen nullen en enen, maar gewoon leuke figuurtjes en stickertjes. De stickers bleken helaas niet goed gestanst te zijn en dus scheurden ze. Maar de puzzels bleken ook nog erg moeilijk voor haar. Maar we gaan goed oefenen en ze is immers ook nog geen zes jaar.

De rest van de puzzels zijn leuk en uitdagend voor haar. Er zijn ook veel verschillende puzzels waardoor er veel variatie is. Op de voorkant staat de puzzel en draai je de pagina om dat zie je de oplossing. De pagina’s zijn ook via een scheurlijn makkelijk uit te scheuren.

Unicorn

Unicorn Kleurblok van Denksport Junior

Dit kleurboek staat barstensvol met vrolijke en gezellige kleurplaten. Regenbogen, magische kastelen, unicorns en andere figuren kunnen vrolijk worden ingekleurd met stiften, kleurpotloden en natuurlijk versierd worden met glitters. Met dit kleurboek ben je letterlijk in figuurlijk in de wolken.

Op de voorkant van een pagina staat een kleurplaat. De achterkant is gewoon wit. Dit is natuurlijk een groot voordeel. De kleurplaten kunnen ook via een scheurlijn makkelijk worden uitgescheurd en kun je weggeven aan opa of oma of de lieve juf. Het papier van het kleurboek is mooi stevig.

De vormgeving van het boek ziet er fantastisch uit en daar word je helemaal vrolijk van. Ik vind het niet gek dat Elin superblij was met deze 2 nieuwe boeken.

Unicorn

Onze mening

Ik denk dat onze mening wel duidelijk is. De puzzelboeken voor kinderen van Denksport Junior zijn echt fantastisch en Elin werkt er heel graag in. Deze twee varianten zijn nieuw in het assortiment van Denksport Junior. De prijs van het puzzelblokje is € 4,95 en de prijs van het kleurblok is € 5,25 en zijn hier te bestellen. Daarmee is het ook nog eens een superleuk cadeautje om aan de jarige te geven tijdens bijvoorbeeld een kinderfeestje.

Reactie (12)

 • lifestylemommys| 13 december 2018

  Leuk is ie he 😀 Ik maak graag kans voor het kleurblok voor ons nichtje Tess want zij vond deze wel heel gaaf bij Eva 😀

 • Michealla| 13 december 2018

  Ik wil graag een kans maken voor het puzzelboek voor Fenna. Ze is fanatiek bezig met de woordzoeker boekjes van Denksport voor kinderen vanaf 8 jaar maar deze kende ik nog niet! En dan ook nog met eenhoorns, geweldig kado voor in de kerstvakantie!

 • Trotsema fati| 13 december 2018

  Ik maak graag kans op puzzelboek voor mijn dochter

 • Kelly Aarts| 13 december 2018

  Superleuke actie! Ik doe graag mee voor mijn dochter van 7, zij zou het puzzelboek helemaa geweldig vinden!

 • Marcia Kan| 13 december 2018

  Leuk zeg! Onze dochter Hannah (7) is dol op unicorns, ik denk dat het puzzelblok zeker in de smaak zal vallen!

 • Marian B| 14 december 2018

  Het kleurboek lijkt me erg leuk voor mijn dochter. Unicorns en kleuren twee van haar hobby’s gecombineerd das dat moet wel in de smaak vallen.

 • Nicole Orriëns| 17 december 2018

  Wat ziet dat er heerlijk kleurrijk en vrolijk uit zeg! Leuk voor Kerstmis lijkt me.

 • Wanda| 17 december 2018

  Toevallig hoorde ik een collega er ook al over, haar dochtertje was er ook super blij mee.

 • Nadine| 20 december 2018

  Ik wil kans maken op het puzzelblok voor mijn oppaskindje!! Leuk!

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *