Review: Squla WinterBoek | Denksport Junior

Squla Winterboek

Afgelopen zomer kreeg Elin van ons een account op Squla. Maar niet alleen Elin speelde regelmatig een paar quizzen op mijn telefoon. Ook Joas werd fan en scoorde heel wat punten voor Elin. Het werd dus tijd om voor Joas ook een eigen account aan te schaffen. Wat Squla precies is en wat wij ervan vinden lees je in deze blog. Besluit jij om zelf ook een abonnement te nemen? Met deze code ontvang je € 10,00 korting: ZFL4Q
Van Denksport Junior ontving ik voor Elin het Squla WinterBoek. En als verrassing kreeg Elin ook nog de zomereditie 2018 van het Squla Puzzelboek. De zomereditie is niet meer te koop, de wintereditie nog wel en is te koop voor € 5,95 op de website van Denksport (verzending gratis).

Squla WinterBoek van Denksport Junior

In dit Squla Winterboek neemt Q je (klein)kind mee langs leuke en stiekem erg leerzame puzzels, spelletjes, quizzen en nog veel meer. Q houdt van de winter! Lekker buiten zijn tot zijn handen tintelen en zijn wangen gloeien. Natuurlijk hoort binnen opwarmen met een dik puzzelboek er ook bij. Kinderen kunnen Q helpen bij het oplossen van de puzzels en samen leren ze alles over de winter.

Dit puzzelboek is maar liefst 64 pagina’s dik en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. In het boek staan veel verschillende puzzels; woordzoekers, invulopdrachten, weetjes, geheimschrift, doordenkers, Zweedse raadsels,  kleurplaten, kennisquizzen, zoek de verschillen, verhaalsommen, woordslingers, doolhof, tectonic, sudoku, kruiswoordraadsels, binaire puzzels, lijnpuzzels, en nog veel meer.

Het vakantieboek van zomer 2018 had dezelfde opzet en ziet er hetzelfde uit. Alleen stond het geheel in het teken van vakantie en zomer. Deze zomereditie is niet meer te koop, dus ik ga daar in het artikel verder niet op in.

Squla

Onze mening

Het leeftijdsadvies van dit Squla Winterboek is 6+ en dat klopt ook wel. Eigenlijk moet je zeker wel in groep 3 zitten en echt al wat kunnen lezen wil je goed zelfstandig aan de slag kunnen met deze puzzels. Er zijn veel taalpuzzel bij, waarbij je moet kunnen lezen. Elin is 5 jaar en zit in groep 2 en eigenlijk zijn de meeste puzzels nog wat te hoog gegrepen om deze goed te kunnen maken. Toch zijn er zeker al puzzels die ze wel zelf kan doen. Kleuren op nummer, een lijnpuzzel en zoek-de-verschillen zijn voorbeelden van puzzels die ze zeker zelfstandig kan maken.

Elin weet bijna alle letters heel goed en kan de wat simpelere woordjes lezen. Samen met mij lukt het haar ook om bijvoorbeeld het geheimschrift te ontcijferen of een woordzoeker te maken. Zo kunnen we al met al toch best nog veel puzzels uit dit boek maken. Sommige puzzels zullen nog even moeten wachten totdat ze wel beter kan lezen. Dat komt wel als ze in groep 3 zit 😉

Je ziet meteen dat dit boek een boek van Squla is. Ook Joas (3) zag dit boek en zei meteen dat het van Squla is. Dit winterboek is tevens een boek vol variatie. Je zag al aan mijn opsomming dat er heel veel verschillende puzzels in dit boek staan en zo zit er voor elk kind wel wat bij wat hij/zij leuk vindt. De variatie is ook iets wat echt bij Squla past. Ook het oefenprogramma zelf zit boordevol met allerlei verschillende quizzen en levels. Het is zelfs het enige oefenprogramma waarin alle vakken die op de basisschool gegeven worden terugkomt. En nog meer dan dat eigenlijk.

Dit winterboek is qua vormgeving vrolijk en zeer aantrekkelijk. Q komt op elke bladzijde wel terug en daarnaast is het ook een zeer kleurrijk boek. Dit boek heeft als thema winter en dat thema komt in het hele boek terug. Als je de bladzijden nog maar doorbladert dan zie je dat thema op elke bladzijde wel terugkomen.

Enne … stiekem is dit boek niet alleen leuk, maar ook gewoon erg leerzaam. Net als Squla zelf. Het motto van Squla is dan ook ‘leuk leren’ en dat is het ook. Dat merk ik aan mijn kinderen. Soms komen ze met opmerkingen of met woorden en dan denk ik: ‘volgens mij hebben ze dat van Squla geleerd.’

Zowel Squla als dit puzzelboek is dus echt een aanrader voor elk kind van de basisschool. En trouwens; je hoeft zeker geen abonnement op het oefenprogramma te hebben om dit boek leuk te vinden.

Productinformatie

Het Squla Winterboek is verkrijgbaar in de webwinkel van Denksport voor € 5,95. De verzending is gratis.

Reactie (14)

 • Farah Yousfi| 14 januari 2019

  Wat leuk dat Squla ook puzzelboekjes uitgeeft, mijn kinderen zijn nu een stuk ouder – maar wel leuk om misschien ooit eens cadeau te doen aan neefjes of nichtjes

 • merle21| 14 januari 2019

  Dat klinkt echt heel erg leuk voor kinderen!

 • Nicole Orriëns| 14 januari 2019

  Ik vind dit soort boeken altijd erg leuk, en nog educatief ook. Als kind was ik dol op de tina winterboeken : )

 • Melissa| 14 januari 2019

  Ik hoor vaak over squla en dat fijn is voor kinderen erg handig

 • Anke| 14 januari 2019

  Klinkt heel leuk! Helaas zit mijn broertje al over de leeftijdsgrens (10), anders had ik het boek misschien wel voor hem aangeschaft!

 • Tania| 14 januari 2019

  Ik had nog niet eerder van Squla gehoord. Het boek lijkt me heel educatief.

 • lifestylemommys| 14 januari 2019

  Het klinkt heel erg leuk, bedankt voor de tip 😁

 • Yousra Yasmine| 14 januari 2019

  Ik kende squala nog niet maar het klink heel erg leuk en leerzaam! Bedankt voor de tip!

 • sixpacksbe| 21 januari 2019

  Moet ik zeker een keer in detail bekijken. Mijn jongste zoon is gek op van die boeken en deze kende ik nog niet.

 • Gabriëlle| 22 januari 2019

  Wat leuk en leerzaam, een goed boek voor onderwerp naar wintersport op de achterbank!

 • Rory Blokzijl| 22 januari 2019

  Wat leuk! Wij zijn heel erg met Maan Roos Vis bezig (en zij hebben ook allerlei leuks wat perfect aansluit bij de leermethodes). Maar nu je het zegt heeft Mila ook nog een abonnement op Squla, waar ze momenteel te weinig mee doet. Goede trigger om dat weer op te pakken!

 • laura| 24 januari 2019

  klinkt heel leuk. ik had graag wat foto’s van de binnenkant gezien.

 • blaes bryan| 29 januari 2019

  Lijkt mij een leuk boekje!

 • Janet| 29 januari 2019

  Het lijken me erg leuke en leerzame boeken voor kinderen. Ik hoor regelmatig dat kinderen in mijn klas met squla werken (maar dan wel vaak op de computer), leuk!

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *