Review: Squla – Leuk leren | Met kortingscode

Leuk Leren met Squla educatief oefenprogramma met Kortingscode

Voor Elin waren we steeds op zoek naar leuke, educatieve apps. Voor elk onderwerp vind je wel een app, maar het was het allemaal toch niet helemaal. En voor heel veel educatieve apps moet je ook betalen, en dat is op zich niet heel erg, maar eigenlijk waren we op zoek naar een app waar met meerdere onderwerpen geoefend kan worden. Na even zoeken kwamen we uit bij de oefenprogramma’s Ambrasoft, Oefenweb (Rekentuin en Taalzee) en Squla. Deze drie oefenprogramma’s wordt op heel veel scholen gebruikt, maar je kunt het ook voor thuis aanschaffen. Onze keuze is gevallen op een abonnement op Squla. Waarom, dat leg ik je uit in dit artikel. En wil je zelf ook een abonnement op Squla afsluiten? Onderaan vind je een kortingscode voor € 10,00 korting,

Squla

 • Squla is er voor peuters, kinderen van groep 1/m 8 en brugklassers.
 • Je zit niet vast aan één groep, je kunt wisselen van niveaus door over te schakelen naar een andere groep.
 • Squla is het enige oefenprogramma met alle schoolvakken.
 • Alle verplichte leerstof wordt met dit programma gedekt.
 • De onderwijsspecialisten die bij Squla werkzaam zijn maken vragen die aansluiten op de gangbare methoden die gebruikt worden op de basisschool, maar sluiten ook aan bij de belevingswereld van de kinderen.
 • Bij het maken van de quizzen worden de kerndoelen die door het SLO zijn vastgesteld gehanteerd.
 • Er wordt nauw samengewerkt met Cito. Met Squla kunnen kinderen spelenderwijs kennismaken met de vraagstelling van CITO.
 • Dit programma kan ook worden gebruikt voor extra oefening, maar ook voor meer uitdaging.
 • Squla kan op laptop, tablet of smartphone worden gespeeld. Op elk apparaat kun je inloggen met je eigen inloggegevens.
 • Inzet wordt beloond, na elke gespeelde quiz verdienen kinderen muntjes die in te wisselen zijn voor echte cadeaus en cadeaubonnen (van bijv. Bol.com en Intertoys).
 • Elk kind kan op zijn eigen niveau en in eigen tempo werken.
 • Je krijgt een flinke korting op een abonnement voor het tweede kind (of meerdere kinderen).

Het ouderaccount

 • Als ouder krijg je inzicht in de wekelijkse voortgang via de ouderaccount.
 • Het niveau kun je naar boven of naar beneden aanpassen.
 • Je kunt je kind aanmoedigen door een lief berichtje te sturen, of door een weekdoel in te stellen. Is het weekdoel behaald, dan verdienen kinderen weer extra muntjes.
 • Je kunt zelf meespelen. Speel een watergevecht tegen je kind. Dit is een goede stimulans voor je kind.

Lees ook:  Recensie: Draakje Vurig op School | Scrivo Media

Onze mening

Hoewel Squla het duurste jaarabonnement heeft van de drie genoemde programma’s, is onze keuze toch op dit programma gevallen. Ambrasoft en Oefenweb bieden alleen rekenen en taal, Squla biedt alle vakken. Al wordt het wel bij de kleuters allemaal samengevat in Rekenen, Taal en Wereld. En sinds kort is er ook nog Engels bij. Het heeft per vak onwijs veel quizzen over allerhande onderwerpen en daarmee ben je er niet zomaar doorheen. Je kunt wel een heel schooljaar met een groep bezig zijn, temeer ook omdat er steeds nieuwe quizzen worden toegevoegd.

De opdrachten worden goed uitgelegd en de opdracht kan nog een keer herhaald worden als je op het luidsprekertje drukt. Ook zijn er diverse filmpjes van bijvoorbeeld SchoolTV toegevoegd.
We hebben Squla nu ongeveer 2 maanden en in die periode zien we al dat er regelmatig nieuwe opdrachten en quizzen worden toegevoegd. Zo is er bij kleuters ook Engels toegevoegd, en bij groep 2 is er een kijk- en luisteropdracht toegevoegd aan de hand van een filmpje van Buurman & Buurman. Ik kan je zeggen dat niet alleen Elin dat leuk vindt, ook Joas heeft die opdracht al meerdere malen gedaan.

Tijdelijke opdrachten

Elke paar weken wordt er een tijdelijke opdracht toegevoegd waar extra munten mee te verdienen valt. Ook is deze vaak gekoppeld met een winactie. In de afgelopen weken is het thema van deze tijdelijke opdracht ‘De ruimte’ en is in samenwerking met André Kuipers ontwikkeld. Ook Joas heeft het nu steeds over de ‘aardbol’, ‘Saturnus’, en ‘Uranus’. Als je hem vraagt wat het is, dan heeft hij geen idee 😉 De tijdelijke opdrachten zijn vaak ook gebonden aan een seizoen, een feest of een andere activiteit, zoals bijvoorbeeld de Nationale Voorleesdagen.

Voor Joas van bijna 3 jaar hadden we geen abonnement afgesloten, maar hij is wel zeer geïnteresseerd in wat Elin doet. Soms zet ik Squla op ‘peuters’ en laat ik hem een paar opdrachten doen. Voor hem is het ook zeker al heel leerzaam. Volgend jaar maar een dubbelabonnementje afsluiten 🙂
Update februari 2020: Ondertussen heeft Joas ook al een jaar een abonnement. Voor je tweede kind krijg je een ruime korting op een abonnement. Beide kinderen hebben veel plezier van Squla en we hebben al heel wat muntjes in kunnen wisselen voor een bol.com cadeaubon.

Kortom: Squla is leuk, leerzaam en het biedt alle vakken voor alle groepen. Met één aanschaf voor een jaar ben je wel in één keer klaar en zit je niet met losse apps te tobben.

Lees ook: Review: De educatieve puzzelboekjes van Denksport en Squla
Lees ook: Recensie: Naar school – Jozua Douglas & Juf Maike

Productinformatie

Een abonnement op Squla kost € 7,95 per maand bij afname van een jaarabonnement. Bij aanmelding van een tweede kind krijg je € 1,00 korting en bij aanmelding van een derde kind krijg je € 2,00 korting. Nu is er een tijdelijke actie waarbij je Squla voor € 6,95 per maand kunt afsluiten. Ook zijn er op internet of in een foldertje wat je via school krijgt vaak kortingscodes te vinden.
Ben je na 30 dagen niet tevreden? Dan ontvang je je geld terug.

Ontvang € 10,00 korting met deze code: ZFL4Q of 2PCRQ

Meer informatie: bekijk eens dit filmpje.

Share this:

Reactie (3)

 • Euqinom| 25 februari 2019

  Vergeet niet tijdig op te zeggen! Contract is automatische verlenging en dus afschrijving voor een jaar en geen reminder via e-mail voor afloop datum.

 • Soso| 6 september 2020

  Zowel mijn dochter van 4 als 7 gebruiken het meerdere dagen per week voor langer dan een jaar. De schoolresultaten gaan echt vooruit. Het is makkelijk te gebruiken en niet duur naar mijn mening. Ze kunnen met 1 account er toch om de beurt op en switchen van groep.

  Er is genoeg materiaal. Groep 1 is te makkekijk voor de jongste dus die oefent al met groep 2 materiaal.

 • Geef een reactie

  %d bloggers liken dit: