Review: Bouw je eigen speelstad met Majorette

Vorige week deelde ik een review over de treinbaan van Märklin my world. De Startersset Märklin my world ‘Landbouw’ ontving ik van De Kleine Benelux, samen met een set van het merk Majorette. De set die ik ontving past perfect bij Märklin my world Landbouw. Waarom? Dat leg ik je uit in dit artikel. En natuurlijk lees je ook wat wij ervan vinden.

Eerst nog even over Märklin my world Landbouw

De startersset Märklin my world Landbouw bestaat uit een behoorlijk aantal stukken rails waar je een flinke treinbaan van kunt bouwen. Daarnaast zit er natuurlijk ook een stoomlocomotief en twee wagonnetjes in de set. Met de regelaar – een soort joystick – kun je de trein bedienen. Je kunt de trein in drie snelheden voor- en achteruit laten rijden. En met de knopjes kun je de trein laten stomen, de lichten aan- en  uitdoen, of het fluitje van de conducteur laten blazen. Zowel de locomotief als de regelaar werken op batterijen en zelfs die zitten in de set.

Het bleek dat het voor kinderen nog lastig was om de trein zelf op een goede manier op de rails te plaatsen. In de set zit dan ook een hulpstuk waarmee je op een eenvoudige manier de trein goed op de rails kunt plaatsen. Dat hulpstuk ziet er uit als een gewoon stuk rails, met aan beide zijden een groenstrook en daarop een boompje. Heel natuurlijk dus. Omdat deze startersset als thema ‘Landbouw’ heeft, zit er ook nog een tractor en wat boerderijdieren bij.

Al met al een zeer complete set. En nog een noemenswaardig feit: Märklin my world is speciaal voor kinderen van 3-6 jaar; licht van geweest, eenvoudig te bedienen en toch stevig en robuust.

Majorette speelset

De boerderijset van Majorette

Naast de startersset van Märklin my world ontving ik ook een boerderijset van het merk Majorette. De sets en losse producten van dit merk zijn compatibel met de producten van Märklin my world. Zo kun je deze twee merken eenvoudig met elkaar combineren en kun je zo een complete stad bouwen, met treinbaan, politiebureau, vliegveld, brandweerkazerne en nog veel meer.

De boerderijset bestaat uit een schuur/stal, wat wegdelen, een silo, en een schuur waar een boerderijwinkel in zit, een workshopruimte en waar landbouwvoertuigen gerepareerd kunnen worden. Daarnaast zitten er ook diverse landbouwvoertuigen en boerderijdieren in de set. En een zakje met ‘graan’.

Deze set bestaat uit losse onderdelen en alles moet helemaal in elkaar gezet worden voordat er mee gespeeld kan worden. Het in elkaar zetten kostte wel een uurtje, maar de handleiding zegt wel duidelijk hoe het moet en na een uur heb je dan ook wat. En voor de kinderen was het een kwestie van ‘geduld is een schone zaak’.

Achterop de doos stond een plaat afgebeeld met daarop moestuin, gras en andere elementen van de boerderij. Deze afbeelding kun je uitknippen en voor de stal leggen. Zo wordt de doos ook nog gebruikt en hoeft de doos niet volledig weggegooid te worden.

Majorette Boerderij

Wat vinden we ervan?

De boerderijset is zeer compleet en ontzettend leuk om mee te spelen. De diverse wegdelen worden op een eenvoudige manier aan elkaar geklik door middel van een verbindingskruisje. Deze verbindingskruisjes worden ook gebruikt bij de sets van Märklin my world en dat maakt dat het allemaal compatibel is met elkaar. Ook de boerderijdieren en tractoren die in de twee verschillende sets zitten, zien er hetzelfde uit.

Een miniklein nadeeltje was het ‘graan’ wat bij de set zit. Ieniemienie kleine gele dingetjes, waar je een uur over doet om het van de grond op te pakken en op te ruimen. Het ‘graan’ hebben we vervangen door een handje vol gedroogde spliterwten, veel makkelijker op te pakken en net zo’n groot speelplezier.

Het tweede nadeeltje is dat Elin echt een boertje en boerinnetje mist, en een conducteur. Er zit van alles bij, behalve poppetjes. Het is iets wat Elin wel heel graag wil. Gelukkig heeft Playmobil en Lego wel poppetjes.

Al met al is zowel de treinbaan van Märklin my world, als de boerderijset van Majorette een aanrader, zeker als je allebei in je bezit hebt of wilt aanschaffen. Majorette heeft nog veel meer leuke speelsets in het assortiment; verschillende autogarages, een politiebureau, brandweerkazerne, maar ook set met losse autootjes etc. Op deze manier kun je met de sets van Märklin my world en Majorette een complete stad bouwen waar urenlang mee gespeeld kan worden.

Heb jij je slaapkamer al omgetoverd tot een complete stad?

Share this:

ComputerComputer

Reactie (7)

 • hphofman| 5 april 2019

  leuk om te lezen dat marklin nog bestaat; ik dacht dat ze vrijwel ter ziele waren, maar blijkbaar hebben ze zich nog op tijd op andere doelgroepen gestort. Leuk speelgoed voor kinderen!

 • Lindsey Beljaars| 5 april 2019

  Wat gaaf! Doet me een beetje denken aan de app Farmhouse!

 • Melissa| 5 april 2019

  Wat super leuk ziet dit eruit. Hier zou ik vroeger als kind helemaal gelukkig van worden.

 • Charelle| 8 april 2019

  Wat ziet dit er te gek uit zeg!! Super leuk voor de kids

 • Nadia| 8 april 2019

  Wat gaaf! Mijn zoon is helemaal gek op de boerderij en op alles wat met bouwen te maken heeft…

 • Saskia| 8 april 2019

  Wij bouwden vroeger de hele woonkamer vol met lego 😀 Heb zelf geen kinderen, maar dit is wel het leukere speelgoed hoor. Veel beter dan een tablet….

 • memmieblogger| 8 april 2019

  Ziet er leuk uit.

 • Geef een reactie

  %d bloggers liken dit: