Review: Denksport Junior Paco’s Puzzeljungle & Dokter D’s Puzzellab

Paco's Puzzeljungle

Elin vindt het zo leuk om te doen; werken in een puzzelboekje van Denksport Junior. Zij heeft er al een aantal mogen uitproberen en ze was blij toen er een paar weken geleden weer 2 exemplaren in de bus vielen; Paco’s Puzzeljungle & Dokter D’s Puzzellab. Het eerste puzzelboekje is geschikt voor kinderen van 6 tot 8 jaar en het tweede is geschikt voor kinderen van 6 tot 10 jaar. Beide boekjes zijn volledig nieuwe uitgaven van Denksport Junior.

Paco’s puzzeljungle

Dit puzzelboek is een groot exemplaar met allerhande aan puzzels; Doolhof, spiegelbeeldtekeningen, zoek de verschillen, sudoku, lijnpuzzel, cijferpiramide, woordzoeker, legpuzzel, zoekplaat, kleuren en rekenen, tijdpuzzel, en nog veel meer. Het grootste deel van de puzzels kan Elin, die nu 5 1/2 jaar is, zelfstandig maken. Bij een aantal puzzels is nog begeleiding van een volwassene nodig en voor nog een aantal puzzels moet ze eigenlijk nog even wachten tot ze in groep 3 zit en al een beetje kan rekenen of lezen. Maar het grootste deel van de puzzels in het boek kan ze zeker al maken.

Dit puzzelblok is eigenlijk een uitscheurbaar blok met op de voorkant de puzzel en op de achterkant de oplossing. Is een puzzel gedaan, dan kun je het blad eruit scheuren en weggooien, bijvoorbeeld.

De vormgeving is erg leuk en vrolijk en geheel in het thema Jungle. De prijs van Paco’s Puzzeljungle puzzelboek is € 4,75 voor een losse editie. Er zitten zo’n 40 puzzels in het boek, dus een kind is er ook niet zomaar even doorheen.

Paco's Puzzeljungle

Dokter D’s puzzellab

In dit puzzelblok gaan kinderen als een echte professor te werk: goed kijken en daarna logisch nadenken hoe je de puzzels het beste op kunt lossen. Kinderen helpen Dokter D met het oplossen van moeilijke, logische puzzels. Dit boek bevat een aantal verschillende logische puzzels, denk aan; sudoku, zeeslagje, binaire puzzels, tectonic, en ikura. De binaire puzzels heb ik al een aantal keer met haar gedaan, maar ik moet Elin er nog wel in begeleiden dat ze echt goed moet kijken. Ze wil nog wel eens zomaar wat invullen; “ik denk dat daar een 0 moet”. Tsja, waarom geen 1? “O ja, dat kan ook!” Andere puzzels heb ik nog niet gedaan met haar. Maar als we er samen voor gaan zitten komt ze er bij de meeste puzzels wel uit denk. Als ze nog net even wat ouder is en in groep 3 zit, zal het waarschijnlijk nog veel beter gaan en ze het al beter zelf kunnen doen.

Ook dit boek is mooi en vrolijk vormgegeven. Op elke voorkant staat de puzzel en op de achterkant de oplossing. Ook in dit boek kun je elke bladzijde uitscheuren als je dat wilt.

De prijs van Dokter D’s puzzellab is € 4,50 en ook dit blok bevat zo’n 40 puzzels.

Paco's Puzzeljungle

Mijn mening

In zijn algemeenheid zijn wij echt fan van de puzzelboekjes van Denksport Junior. Heel divers, kleurrijk en erg aansprekend voor kinderen. Er is altijd wel een thema of een puzzelboek die bij jouw kind past. Elin vindt het in ieder geval erg leuk om erin te werken! Ook leuk om als cadeautje te geven bij een kinderfeestje.

Winactie Paco’s Puzzeljungle & Dokter D’s puzzellab

Van Denksport Junior mag ik van beide boekjes een exemplaar weggeven middels een winactie! Wil jij deze twee boekjes winnen? Laat dan in een reactie hieronder weten voor wie jij mee wilt doen! Gebruik een geldig e-mailadres zodat ik je kan bereiken als jij de winnaar bent.

Je kunt meedoen tot donderdag 16 mei. Vrijdag 17 mei loot ik een winnaar!

Succes!

Reactie (12)

 • patriciakaylinn| 8 mei 2019

  Super leuk! Ik doe graag mee voor Kaylinn. Ik weet zeker dat ze het erg leuk zal vinden!

 • kempenaers anita| 8 mei 2019

  doe graag mee voor mijn kleinzoontje , puzzelt graag

 • Kelly Aarts| 8 mei 2019

  Ik doe mee voor mijn oudste dochter Jessie. Zij is gek op puzzelen, heeft dit sinds een halfjaar helemaal ontdekt.
  Verbind de punten, woordzoekers, rebussen alles vindt ze leuk! Nu dus maar duimen, dan kunnen we de komende zomervakantie vooruit!

 • Gerlinde ij| 8 mei 2019

  Leuk! Ik doe mee voor mijn 2 jongste jongens

 • Annelies| 8 mei 2019

  Ha Marieke,
  Ik doe graag mee voor Christian! Hij vindt het helemaal geweldig om zich terug te trekken met een puzzelboekje 🙂
  Groetjes van babs-zus Annelies 😉

 • Trotsema fati| 9 mei 2019

  Ik doe heel graag mee voor mijn kinderen ze zijn dol op puzzelboekjes van Denksport!

 • Marian B| 10 mei 2019

  Deze zou ik graag willen geven aan mijn zoontje voor de zomervakantie. Hij wil dan net als papa en mama puzzelen, maar dat is vaak te moeilijk. Met deze leuke boekjes met puzzels en uitdagingen kan hij ook meedoen. En nog leerzaam ook, top voor de vakantie!

 • Gera| 10 mei 2019

  Ik doe graag mee voor de kids! Lekker mee op vakantie van t zomer.

 • Marian zw| 14 mei 2019

  Leuk zeg, ik doe graag mee voor mijn zoon, kunnen we in de vakantie blijven oefenen

 • kimsblogsblog| 14 mei 2019

  Ik doe graag mee voor mijn kinderen! Die zijn echt fan van oefenboekjes!

 • van den Wassenberg| 14 mei 2019

  Wat een gave actie! Wij doen graag mee voor onze twee kids. Zou ideaal zijn voor op een regenachtige dag!

 • Diana hartevelt| 14 mei 2019

  Graag voor mijn dochtertje.
  Ze is dol op puzzelen

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *