Review: De educatieve puzzelboekjes van Denksport en Squla

Educatieve puzzelboekjes

Elin zit nu in groep 2 en gaat na de zomervakantie alweer naar groep 3. Ze is al behoorlijk met lezen en rekenen bezig en het liefst zou ze vandaag nog naar groep 3 gaan. Elin werkt dan ook graag in de puzzelboekjes van Denksport Junior. Ook vindt ze het leuk om op mijn telefoon met het oefenprogramma Squla aan de gang te gaan, die ze natuurlijk zelf allang op groep 3 heeft gezet. Nadat Denksport Junior en Squla al een zomereditie en een wintereditie van het Squla doeboek heeft uitgebracht, komen ze nu met een heel andere serie op de markt; een serie met educatieve puzzelboekjes.

Oefenprogramma Squla

Eerst vertel ik je meer over Squla. Zowel Elin als Joas hebben een abonnement op Squla. Squla kun je spelen via de laptop of via een app op telefoon of tablet. Squla is het enige oefenprogramma die alle vakken van de hele basisschool aanbiedt, en nog meer dan dat. Met één aanschaf kunnen kinderen dus naar hartelust oefenen. Squla is niet alleen leren, het is ook nog eens leuk! Het motto van Squla is dan ook ‘Leuk Leren’ en dat is het ook echt.

Het programma ziet er kleurrijk en vrolijk uit, maar ook heel duidelijk. Oefeningen worden afgewisseld met spelletjes en filmpjes en nog veel meer. Met elke opdracht die ze hebben afgerond verdienen ze munten. Hebben ze genoeg munten gespaard dan kunnen ze ingewisseld worden voor leuke cadeaus of cadeaubonnen.

Squla is voor peuter tot en met de eerste klas van het VO. Kinderen kunnen zelf wisselen van groep. Als kinderen bijvoorbeeld nog moeite hebben met rekenen, kunnen ze het niveau op een groep lager zetten. Zijn ze ergens heel goed in? Dan kan het ook makkelijk een groep hoger gezet worden.

Elke paar weken komt Squla met nieuwe (tijdelijke) opdrachten waar extra munten mee verdiend kunnen worden. Zo blijft Squla afwisselend, spannend, motiverend en leerzaam.

Wil je ook Squla? Met deze kortingscode krijg je 10 euro korting op een abonnement.
Code: 2PCRQ

De educatieve puzzelboekjes van Denksport en Squla

Deze serie bestaat uit 4 verschillende educatieve puzzelboekjes:

Letterflat

Letterflat is een puzzelboekje waarin kinderen voornamelijk aan de slag gaan met letters en lezen. In de flat vol letters is van alles te beleven. Q stelt je voor aan alle bewoners van deze letterflat. De een is helemaal gek van de au/ou en kan je daar alles over vertellen. Een andere bewoner wil graag alles weten over de betekenissen van de woorden. En zo word je vanzelf een taalkampioen!

Squla letterflat

Rekenhotel

Getallen en sommen; daar draait het om in dit hotel vol met puzzels, oefeningen en quizzen. Q leidt je graag rond in het hotel. Van je hotelkamer naar het zwembad, overal valt er wel wat te rekenen. Ga op vakantie in dit hotel en als een echte rekenwonder stap je weer naar buiten.

Rekenhotel

Vlucht Q

Ben je wel eens naar het vliegveld geweest? Daar is het een drukte van belang met allerlei mensen uit allerlei landen. Samen met Q loop je rond op het vliegveld en jullie spreken daar allerlei mensen aan. Uit Duitsland, Frankrijk, Italië, Engeland, en al deze mensen leren jou woordje in hun taal. Pas maar op, jouw talenknobbel wordt alleen maar groter.

Vlucht Q educatieve puzzelboekjes

Topotrein

De trein staat klaar voor vertrek, stap jij in? Q laat je onderweg van alles zien. Je maakt kennis met landschappen, culturen, in landen ver weg en dichtbij. Zo ontdek je in de Topotrein steeds meer over aardrijkskunde en word jij een echte reiziger!

Squla Topotrein educatieve puzzelboekjes

Mijn mening

We kunnen kort maar krachtig zijn. Wij zijn echt fan van Squla, leuk en leerzaam. Wij zijn ook echt fan van de puzzelboekjes van Denksport Junior. En als je deze twee samenvoegt dan is het dubbel zo leuk! Puzzelboek geheel in stijl van Squla is heel herkenbaar voor de kinderen en dat maakt het nog eens extra motiverend. De puzzelboekjes zijn voor kinderen uit groep 3/4/5 en dat klopt ook zeker wel. Elin, die nu in eind groep 2 zit, kan best een aantal puzzels maken, maar voor een groot aantal puzzels heb je toch de lees- en rekenvaardigheden nodig die je echt pas in groep 3 leert. Op die enkele puzzels na die Elin al kan, liggen deze boekjes nog even in de kast te wachten totdat ze in groep 3 zit, en dan zal ze er nog meer plezier aan beleven. Voor nu nog maar even lekker oefenen in de Squla- app.

Reactie (7)

 • Marian B| 22 mei 2019

  Ik doe mee voor mijn nichtje die nu in groep 3 zit. Volgend jaar groep 4. Ze houdt van puzzelen en zal hier erg blij mee zijn. Leuk voor in de vakantie en zo blijft ze meteen ook een beetje bij in de vakantie 😉

 • kimsblogsblog| 22 mei 2019

  Voor mijn ventje, die gaat na de zomer ook naar Groep 3!

 • Marian Zw| 22 mei 2019

  Ik doe heel graag mee voor mijn zoon die in groep 3 zit

 • Kelly Aarts| 22 mei 2019

  Ik doe mee voor mijn oudste dochter, die in groep 4 zit! En alle boekjes lijken haar even leuk haha, zou dus super zijn voor de komende zomervakantie!

 • Trotsemafati| 23 mei 2019

  Ik doe super graag mee voor mijn dochter volgende jaar groep 5😊

 • Sylvia Mesters| 26 mei 2019

  Ik doe graag mee voor mijn dochter Bo, die zit nu in groep 3. Ze is supertrots dat ze nu kan lezen en laat dat ook graag zien met deze puzzelboeken!

 • Arianne| 27 mei 2019

  Wat leuk om te lezen! Net je blog ontdekt en zie nog meer leuke dingen voorbij komen. In ons gezin met 6 kids (4 jongens van 10,9,6 en 4 en 2 meisjes van 2 en 4 maanden) zoeken we regelmatig nieuwe en uitdagende, leerzame spellen. Ga je blogs dus nog verder lezen😀
  We doen graag mee voor onze zoon van 6!

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *