Review: Turbo Force Racers | VTech

Turbo Force Racer

Laatst plaatste ik een blog over de influencersmiddag van Speelgoed van het Jaar 2019 waar ik samen met mijn kinderen voor werd uitgenodigd. We hebben daar een superleuke middag beleefd en de kinderen mochten vrij spelen met al het genomineerde speelgoed. Aan het eind van de middag kregen we ook een tas mee met daarin 4 stuks speelgoed. Een daarvan was de Turbo Force Racers – Super racetrack 4-in-1 van VTech. Deze racebaan is genomineerd in de categorie 6 & 7 jaar. De kinderen konden niet wachten om de doos uit te pakken en met de racebaan te spelen. Eenmaal vrijdagmiddag, waarop de kinderen nog vrij zijn van school, hadden we alle tijd om de racebaan uit de doos te halen, in elkaar te zetten, uit te proberen en heerlijk te gaan racen. Ik vertel je meer over deze fantastische racebaan in dit artikel.

Turbo Force Racers

De set bestaat uit diverse wegdelen in verschillende vormen en in drie verschillende kleuren, een polsband en een autootje. Ook zit er een los stickervel in waarmee je de baan nog wat echter kan maken. In de handleiding staat precies waar je de stickers moet plakken.

Als eerste zet je de baan in elkaar volgens de afbeeldingen op de doos en in de handleiding. Je kunt 2 verschillende racebanen maken en 2 verschillende stuntbanen. Daarna kun je de polsband om je arm doen. Het touchpad gebruik je om de auto te besturen. Door met je arm heen en weer te schudden kun je de Turbo-boost activeren. Als je vervolgens op de Turbo-knop druk, gaat de auto met een noodgang over de baan. Doet het autootje het even niet meer, dan kun je deze opladen door het autootje op de juiste manier op de polsband te klikken.

Natuurlijk geeft de polsband alle geluiden die bij een racebaan horen.

Turbo Force Racers

Wat zegt de vakjury van Speelgoed van het Jaar

Mening van de jury:

Een spectaculair uitziende racebaan voor kinderen van 6 en 7 jaar. Heeft je vriendje ook een armband, dan kun je samen racen. De autootjes zijn oplaadbaar.

Toelichting ontwikkelingspsycholoog:

Turbo Force Racetrack is een racebaan met enkele loopings en een soort wissel met één raceauto die vanaf een polsband bestuurd kan worden. Leuk speelplezier voor kinderen die van racen en snelle auto’s houden. Het is het leukst om samen met een vriendje te spelen, maar dan moet er wel een extra auto en polsband meegebracht of aangeschaft worden.

Onze mening

Eén polsbandje met één autootje en twee kinderen; je begrijpt het al, dat vraagt om ruzie wil er als eerste mag. De racebaan is dan ook echt heel gaaf! Het duurde wat de kinderen betreft ook echt veel te lang voordat ze konden beginnen met racen. Maar ja, stickers plakken op de wegdelen en de baan elkaar zetten kost natuurlijk even tijd. In de handleiding staat wel een soort van stappenplan, deze had voor mij zeker wat duidelijker en in kleur gemogen. En ook op zo’n manier dat al jonge kinderen zelf de racebaan kunnen maken. Een echt stappenplan (zoals je bijvoorbeeld met Lego-handleidingen hebt) had prettig geweest. Maar als de baan eenmaal in elkaar staat heb je ook echt een toffe baan. Eén van de pijlers staat niet helemaal recht, maar op zich doet dat niets af aan de stabiliteit van de baan.

Het autootje is eenvoudig te besturen door middel van het bandje dat om je arm zit. Voor Joas is dat bandje eigenlijk nog wat te groot, maar je kunt het polsbandje ook gewoon in je hand vasthouden. Het bandje werkt prima. Het autootje kun je ook via het polsbandje weer opladen. Je moet ‘m er dan wel even op de juiste manier in klikken en dat is, zeker voor jonge kinderen, nog best even lastig.

Nu zou het leuk zijn als er ook extra uitbreidingsets op de markt komen met alleen wegdelen zodat de baan grotere gemaakt kan worden.

Turbo Force Racers met Joas

Productinformatie

Turbo Force Racers Super Racetrack is geschikt voor kinderen van 5-12 jaar. Deze set kost ongeveer € 45,00. Voor nog meer speelplezier kun je ook losse polsbanden met autootje bestellen in verschillende kleuren. Dan kunnen er ook meerdere kinderen tegelijk mee spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *