Recensie: De zeven Zussen deel 4 – Parel | Lucinda Riley

De zeven zussen deel 4 - Parel | Lucinda Riley

De serie waar iedereen naar uitkijkt! Dat staat op de achterkant van het boek. En dat is ook mijn mening. Na het lezen van 5 delen uit de serie De zeven Zussen moet ik een heel poos wachten totdat deel 6 uitkomt. En dan nog langer wachten voor deel 7. Laatst heb ik deel 4 gelezen en die heb ik echt in één adem uitgelezen. Prachtig boek. Ik vond het één van de allermooiste van de 5 delen die ik gelezen heb. In deze recensie lees je waar het boek Parel overgaat en geef ik je mijn mening over het boek.

De zeven zussen

Maar eerst in het kort wat vooraf ging. Pa Salt heeft zes meiden geadopteerd en ondergebracht op Atlantis, een prachtig huis aan het meer van Genève. De zussen worden daar grootgebracht door Marina, ook wel Ma genoemd. Ondertussen zijn de zussen zo tussen de 20 en 30 jaar oud en ze zijn elk hun eigen weg ingeslagen. Op een dag krijgen alle zussen een telefoontje dat Pa Salt is overleden, maar ook al begraven is. Ze vliegen allemaal terug naar Atlantis en daar krijgt elk van de zussen een brief die door Pa Salt is geschreven. Daarin staat een aanwijzing over hun afkomst. Ook is er een beeld in de tuin geplaatst met daarin de namen van elk van de zussen, een passende spreuk en voor elk van de zussen de coördinaten die verwijzen naar hun afkomst.

Lees ook: Recensie: De zeven zussen deel 1 | Lucinda Riley
Lees ook: Recensie: De zeven zussen deel 2 – storm | Lucinda Riley

Parel | Deel 4

Parel is het vierde deel en gaat over zus CeCe. Ze is onafscheidelijk van haar 3 maanden oudere Star, maar Star is op zoek gegaan naar haar wortels en heeft een nieuw leven gevonden. Dan verlaat Star haar pas gekochte, prachtige appartement naar Londen en vliegt naar Australië. Ze maakt een tussenstop in Thailand en ze besluit om daar eerst een paar weken vakantie te gaan vieren. Daar ontmoet ze Ace en ze mag bij hem logeren. Ace wil weinig kwijt over zijn verleden, maar CeCe daarentegen vertelt hem over haar zoektocht naar haar afkomst en over de naam (Kitty) naar wie ze op zoek moet gaan in Australië. Ace vindt een boek over Kitty en hij leest CeCe een deel van het boek voor.

Kitty

Kitty woont in Schotland waar ze de oudste van een groot gezin is. Haar vader is predikant. Daar komt ze tot de ontdekking dat haar vader helemaal niet is wie ze denkt dat hij is. Dan gaat Kitty met Mevrouw McCombrie als gezelschapsdame mee naar Australië. McCombrie gaat daar haar zus bezoeken. Daar ontmoet Kitty de twee neven van McCombrie, Drummond en Andrew, een tweeling. Beide jongens worden verliefd op Kitty. Voor Kitty wordt het een lastig besluit. Volgt ze haar hoofd of volgt ze haar hart? Ze trouwt met een van de jongens en verhuist naar Broome. Ze krijgt een zoontje die ze Charlie noemt. Dan voltrekt zich ramp na ramp. Een schip vergaat waar haar familie op meevaart en ze zit lange tijd in onzekerheid of haar familie nog in leven is.

In Broome heeft Kitty ook een dienstmeisje met wie ze het heel goed kan vinden. Zij heeft een dochtertje Alkina die net zo oud is als Charlie. Ze zijn al vanaf hun geboorte onafscheidelijk van elkaar en trekken veel samen op. Charlie wil het liefst met Alkina trouwen. Maar het is vanwege de twee verschillende rassen een onmogelijke liefde. Dan blijkt Alkina ook nog zwanger te zijn.

Weer terug naar CeCe

De dag voordat CeCe vertrekt naar Australië maakt ze nog een foto samen met Ace. Later die week komt ze – door deze foto – erachter welk verhaal er achter Ace schuilt. Op dat moment kan ze er weinig mee en besluit ze om op zoek te gaan naar haar familie. In Australië ontmoet ze Chrissy met wie ze zeer goede vriendinnen wordt en Chrissy helpt haar met haar zoektocht. Haar zoektocht wordt beloond doordat ze een familielid vindt.

Dan blijkt dat de appel niet ver van de boom valt en dat er bepaalde eigenschappen van CeCe toch wel in het bloed zitten. Ze pakt daar ook het schilderen weer op en haar kunst wordt rijkelijk beloond. Ze besluit om in Australië te blijven wonen omdat dat de plek is waar ze thuishoort. Nog even gaat ze terug naar Londen om haar huis te verkopen en afscheid te nemen. Daar gaat ze ook op bezoek bij Ace die in de gevangenis zit en ze ontdekt dat er meerdere kanten aan het verhaal zit.

Lees ook: Recensie: De zeven zussen deel 3 – schaduw | Lucinda Riley
Lees ook: Recensie: De zeven zussen deel 5 – maan | Lucinda Riley

Mijn mening

Schrijf eens een korte samenvatting van een boek van maar liefst 600 pagina’s, en ook nog eens zonder spoilers weg te geven. Bijna onmogelijk. Wat ik hierboven beschrijf is slechts een klein deeltje van het verhaal waarin zoveel gebeurt. In de eerdere 4 recensies die ik schreef vertelde ik al dat ik moeite had om in het verhaal van de voorouders te komen. Dat had ik met het verhaal van Kitty niet. Al vanaf de eerste bladzijde zat ik in het verhaal en het is wat mij betreft ook wel het verhaal dat mij het meest boeide en waarin het meest gebeurde. Ook het verhaal van CeCe zelf boeide mij van begin tot eind.

De titel van deel 4 is Parel. Ik heb het verder niet in de samenvatting genoemd, maar parels spelen een grote rol in het verhaal, de rode draad zelfs. De man van Kitty is Parelvissers en parelvissers zijn altijd op zoek naar de mooiste parels met de meeste waarde. Geld en roem spelen een enorm belangrijke rol. Kitty krijgt van haar man een parel van grote waarde. En juist deze parel verbindt een aantal mensen aan elkaar, maar tevens rust er een vloek op die parel en loopt het nooit goed af met de mensen die de parel in bezit krijgen. Parel is daarmee dan ook een zeer goede titel voor dit boek.

De mooiste

Als ik zo eens op alle 5 de gelezen delen terugkijk vind ik denk ik deel 1 het mooist, gewoon omdat het verhaal dan nog helemaal nieuw is. Deel 2, het verhaal van Ally vond ik ook erg mooi, maar het koste mij wel moeite om in het verhaal van haar voorouders te komen. Deel 4, over CeCe behoort ook absoluut tot één van de mooiste delen. En deel 3, over Star en deel 5, over Tiggy, vond ik het minst mooi. Al blijven ook die twee delen prachtige boeken die niet weg te leggen zijn, maar ik vind ze gewoon net een wat minder.

Al met al, ook na het lezen van 5 zeer dikke boeken blijft het een boeiende serie. Toch blijven er nog steeds open eindjes in het hele verhaal waardoor ik eigenlijk gewoon niet kan wachten toch de laatste twee delen verschijnen. Pa Salt blijft een mysterieus persoon, maar ook Zed komt in een aantal delen terug en dat roept toch wat geheimzinnige vragen op. Een aantal zussen vinden hun levenspartner, maar een aantal ook weer niet, terwijl er toch wat romance in het spel is. Kortom; na ongeveer 5×600=3000 bladzijdes ben ik ze echt nog niet zat en alleen maar benieuwder naar hoe het verdergaat.

Lees ook: Recensie: De zeven zussen deel 6 – Zon | Lucinda Riley

Productinformatie

Titel: De zeven zussen deel 4 – Parel
Auteur: Lucinda Riley
Uitgeverij: Xanders Uitgevers
ISBN: 9789401609326

Lees ook: Recensie: De zeven zussen deel 8 – Atlas | Lucinda Riley & Harry Whittaker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *