Review: Washimals Safari | Crayola

Washimals

Een paar weken geleden mochten we van Crayola Glitter Dots testen. We hadden ons ingeschreven voor de testpanel en we werden uitgekozen om het te testen. Slechts enkele dagen later kregen we een mail van Crayola dat we weer werden uitgekozen voor het testpanel. Ditmaal kregen we de Washimals Safari thuisgestuurd. Testen en reviewen is wel aan ons besteed, dus Elin ging er dolenthousiast mee aan de slag.

Washimals Safari

Deze Washimals Safari Set bevat 4 fluweelachtige en exotische Washimals dieren; een leeuw, een giraffe, een aap en een olifant. Daarnaast zit er een setje stiften in de set, een schoonmaakbadje met douche, een borsteltje en een loopplank.

De dieren zijn wit van kleur en kun je met de stiften inkleuren zoals je wilt, met hartjes, stippen, strepen, bontgekleurd, of éénkleurig. Vervolgens giet je water in het badje en zet je de dieren onder de douche. Met een druk op de grijze knop komt er ook echt water uit de douchekop. Even borstelen en de jungledieren zijn weer stralend wit. Als de dieren weer droog zijn, kan het hele verhaal weer van voor af aan beginnen.

Van Crayola Washimals zijn meerdere sets verkrijgbaar, bijvoorbeeld met huisdieren. Zo is er altijd wel een set verkrijgbaar die een kind leuk vindt en is het ook voor zowel meisjes, als jongens geschikt.

Elin maakte een vlog over Washimals Safari die je hier kunt bekijken. Zij laat precies zien hoe het werkt.

Mijn mening

Het eerste wat Elin zei toen ze de diertjes vastpakte was: “oh wat zijn ze zacht”. En dat zijn ze ook. De dieren voelen fluweelachtig aan. De dieren zien er ook leuk, vrolijk en grappig uit, ze kijken leuk en blij. Je kunt ze nog vrolijker maken door ze in te kleuren hoe jij het wilt. En dat maakt de set zo leuk, het is wat dat betreft een product waar je eindeloos plezier van hebt.

Zijn de dieren gekleurd, dan zet je ze in de oase. Een heerlijk verkoelend badje en de zachte stralen van de douche maken de dieren weer stralend wit en schoon. En juist die accessoires maken het superleuk en vergroot het speelplezier nog eens extra. Het blijft niet alleen bij kleuren, na het kleuren komt het spelen. Badderen, douchen, schoon borstelen en afdrogen. Zo heb je met één set twee vliegen in één klap en kunnen kinderen lang geconcentreerd hiermee spelen. Dubbel speelplezier dus.

De dieren worden na het schoonwassen echt weer helemaal wit. Er blijft geen restjes stift achter ofzo. Als de dieren nat zijn, moet er daarna wel gewacht worden totdat ze droog zijn alvorens ze weer opnieuw ingekleurd kunnen worden.

Zal ik toch een nadeel noemen? De stift geeft af als het nat wordt. Het water kleurt alle kleuren van de regenboog en als je niet oppast zit alles onder de gekleurde bende. Nu denk ik maar; afwasbare stiften, dan zal het ook wel uit de kleuren etc. gaan. Maar een oude (hand)doek erbij leggen kan geen kwaad. Of het wassen bij het aanrecht laten doen is ook een optie.

En de naam Washimals; die is natuurlijk fantastisch bedacht voor deze set.

Productinformatie

Washimals Safari is bij Bol.com verkrijgbaar voor € 23,99

Reactie (6)

 • alexenlizzy| 18 oktober 2019

  Ik denk dat als de kinderen hier jonger waren geweest ze het geweldig zouden hebben gevonden. Niet echt iets voor pubers.

 • orriens nicole| 18 oktober 2019

  Dit klinkt leuk zeg! Ik houd van creatief speelgoed, zonder schermpjes. Goed om te weten dat je wel op moet passen met de kleuren.

 • feliceveenman| 18 oktober 2019

  leuk, beesten kleuren !! goede tip van die handdoeken: ik heb vaak genoeg stilletjes lopen vloeken omdat ik weer een vilstiftvlekken niet uit de kleren kreeg

 • Daisy de Vos Burchart| 19 oktober 2019

  Dit ziet er heel leuk uit! Leuk ook dat je het steeds weer opnieuw kan gebruiken!

  Goed om te weten dat kleuren afgeven als het nat is, kan je daar mooi op inspringen met bijvoorbeeld van die knutselschorten o.i.d.

 • Sherry| 20 oktober 2019

  Dat ziet er erg leuk uit. Mijn nichtje zal dit vast leuk vinden.

 • Caroline| 20 oktober 2019

  Wat een fantastisch product voor een gezin met kleine kinderen. Jammer dat dit vroeger nog niet bestond toen mijn kinderen nog klein waren.

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *