Review: Crayola Glitter Dots – Sleutelhangers set

Crayola Glitter Dots sleutelhanger

Een van de hobby’s van Elin is knutselen. Daarom geef ik mij ook regelmatig op voor het testpanel van Crayola. We hebben nog nooit eerder een setje van Crayola mogen testen, maar dit keer was het wel raak, we kregen een pakketje opgestuurd om te testen. Eenmaal in huis kon Elin niet wachten om te beginnen, maar “helaas” moest ze eerst naar zwemles. Pas de volgende middag – op vrijdagmiddag zijn beide kinderen nog vrij van school – hadden we tijd om ermee aan de slag te gaan. In dit artikel vertel ik meer over Crayola Glitter Dots.

Crayola Glitter Dots Sleutelhanger

Inhoud: 3 sleutelhanger sjablonen, 3 afdekplaatjes waarmee je de sjabloon sluit, 3 paar sluithaken, 20 verschillende kralen, 3 koordjes, 3 sleutelringen, 42 dotjes glitterklei in 6 verschillende kleuren, klei tool.

Het principe is heel simpel; je plaatst de dotjes klei in de sjabloon totdat deze helemaal gevuld is. Voor sommige vakken heb je iets meer dan een dotje nodig, en soms kun je wel twee kleine vakjes vullen met één dotje. Is het hele sleutelhanger gevuld met kleidotjes? Dan sluit je het af met een afdekplaatje. Vervolgens haal je een koordje door het gaatje waar je wat kralen aan kunt rijgen. Daarna bevestig je de sleutelring aan het koordje en als laatste kun je de uiteinden van de koordjes aan elkaar bevestigen door middel van sluithaken.

Lees ook: Review: Sticker op Nummer | Crayola Creations

Elin met Glitter Dots

Onze mening

Met deze set kun je 3 sleutelhangers maken. In het pakketje zitten 42 dotjes glitterklei, dus je moet wel goed opletten dat je maar maximaal 14 dotjes klei gebruikt voor elke sleutelhanger. Bij de laatste sleutelhanger is het dan weer even opletten welke kleur klei in je welk vakje doet. Heb je nog maar één dotje van een kleur over, dan kun je natuurlijk niet een groot vlak vullen. Uiteindelijk, na het maken alle drie de sleutelhangers, hadden we zeker voldoende klei om alle vakjes te vullen en hadden we nog twee dotjes over.

De bedoeling is heel simpel en elk kind kan het maken. Ik merkte bij Joas (bijna 4) nog wel dat hij wat moeite had om de klei in de allerkleinste hoekjes te krijgen. Bij Elin ging het al wel heel goed. De leeftijdsindicatie van 5 jaar is dus in het algemeen goed.

Waar je wel een beetje op moest letten was dat de klei niet in een vakje terechtkomt waar al klei in zat. Dan kan het zomaar gebeuren dat er wat glitters bij de verkeerde kleur glitters terechtkomt. Ook moest je wel opletten dat glitters die achterblijven op je handen of op de tafel niet in aanraking komt met nieuwe glitter dots.

Magisch

Het resultaat is dan ook magisch te noemen, een sleutelhanger vol met kleurige glitters en daarbij de hanger nog afgemaakt met kralen en koordjes in vrolijke kleuren. Het is dan ook een kleurrijk en vrolijk geheel te noemen.

Elin en Joas hebben allebei één sleutelhanger gemaakt en daarna hebben ze samen de derde sleutelhanger gemaakt. Ze zijn er samen zo’n 2 uurtjes mee bezig geweest. Je voelt en merkt dat de materialen van een zeer goede kwaliteit zijn. De klei is niet plakkerig maar ook niet droog. Het is redelijk eenvoudig in de vakjes te stoppen. Ook de sjabloon waar de klei in moet, is van een stevig materiaal. Ook is het leuk dat je de sleutelhanger echt af kan maken met een koordje en kralen.

Wij vinden Crayola Glitter Dots een ontzettend leuke bezigheid voor iedereen die van glitter, glamour en knutselen houdt!

Lees ook: Review: Washimals Safari | Crayola

Joas met Glitter Dots

Ik vroeg Joas en Elin ook om hun mening:

Mening van Joas

Joas vond het heel leuk om te doen. Hij vond het leuk om samen met Elin ermee aan de slag te gaan. Ook vindt hij de kralen en het sluitinkje leuk. Joas vond het moeilijk om de klei in de kleine hoekjes te krijgen.

Mening van Elin

Elin vindt het leuk dat de bolletjes klei zo klein waren. En dat ze samen met Joas de derde sleutelhanger gemaakt heeft. Ze vond het een beetje moeilijk, vooral om de klei binnen de lijntjes te plaatsen. Het gaat al snel over de rand waardoor de glitters mengende met een andere kleur. Maar eigenlijk was alles gewoon leuk!

Glitter Dots

Productinformatie

Titel: Glitter Dots – Sleutelhangers set
Merk: Crayola
Leeftijdsadvies: 5 jaar
Prijs: Deze set is voor zo rond de € 12,00 in de (speelgoed)winkel verkrijgbaar.
Er zijn verschillende sets verkrijgbaar

#nospon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *