Vakantie met kinderen: Borger | Drenthe

Drenthe

Herfstvakantie; nog even lekker een weekje weg. We besloten om weer naar Roompot Bospark Lunsbergen in Borger, Drenthe, te gaan. We zijn er al een keer of 4 eerder geweest en tot nu toe is het daar goed bevallen, dus waarom niet nog een keer?! We wilden graag een kindvriendelijk chaletje op het kinderveldje. Niet omdat we de kinderstoel en campingbedje nog nodig hebben, maar omdat midden op het veldje een speeltuintje is waar de kinderen alleen naartoe kunnen zonder dat je zelf mee hoeft. Daarnaast vinden de kinderen de bolderkar geweldig. Helaas waren de kindvriendelijke chaletjes vol, dus werd het een gewoon 4-persoonschaletje. Gelukkig wel helemaal aan het begin van het park.

Vrijdag

Die ochtend moesten de kinderen eerst nog naar school. Vanaf 12:00 uur waren de kinderen vrij en kwam ook Arjan thuis van zijn werk. We hebben nog even een boterhammetje gegeten, de auto ingepakt en om 13:10 uur reden we de straat uit. We zagen al dat er op de A12 een flinke file stond, dus we zijn direct richting Amsterdam gereden om vervolgens door Flevoland richting Drenthe te rijden. Om 16:15 uur kwamen we op het vakantiepark aan.

Het toegangspasje kregen we van tevoren als thuis gestuurd, we konden direct door de slagboom het park oprijden en ook het chaletje in. Ideaal. Helaas krijg je altijd maar 1 pasje en dat is wel een nadeel. We willen ook wel eens gesplitst op pad en dan is het lastig met één pasje, omdat je die nodig hebt om het park op te komen, maar ook om het chaletje in te komen. Twee pasjes had fijn geweest. Na het eten hebben Arjan en Elin de boodschappen in huis gehaald, en toen was het bedtijd voor de kids.

Zaterdag

Uitslapen? Pff, dat had je gedacht. Om 4:00 uur ging Joas in de woonkamer puzzelen, de lampen vol aan en doordat het chaletje zo gehorig is, werden we allemaal wakker. Fijn. Not. Na ja, hopelijk gaat het de volgende nacht wat beter. Wellicht moeten we de volgende keer toch maar voor een 6 persoonchaletje kiezen zodat de kinderen allebei een slaapkamer kunnen nemen. Al twijfel ik eraan of dat iets oplost omdat een chaletjes sowieso gehorig is.

Die ochtend hebben we rustig aan gedaan. Eerst heb ik Elin voor het allereerst blokfluitles gegeven. Ze wilde zo graag blokfluit leren spelen, dat ik er één voor haar en ook voor mezelf heb aangeschaft, zodat ik haar blokfluitles kan geven. De blokfluiten kwamen donderdag binnen, dus dat moest mee op vakantie.
Joas is daarna met Arjan naar de speeltuin op het park geweest, terwijl Elin en ik een vlog hebben gemaakt over Ravensburger Blazelets. Dit was iets wat ze zo ontzettend graag wilde hebben en omdat we dat ook enkele dagen eerder hadden ontvangen, moest dat ook mee op vakantie.

Tippedoki

Daarna hebben Elin en ik AH American Pancakes gebakken. Oeh wat zijn die lekker zeg! Heerlijk met suiker en kaneel. En met nog veel meer natuurlijk, maar in het vakantiehuisje hebben we niet een volle voorraadkast, dus waren we beperkt met het beleggen van de pancakes. Maar ook met suiker en kaneel waren ze ontzettend lekker.

Na het eten zijn we naar Tippedoki gegaan. Tippedoki is een binnenspeeltuin op een vakantiepark in de buurt. De binnenspeeltuin is niet heel groot, maar wel onwijs leuk. Het ziet er veel leuker en natuurlijker uit dan een ballenbak. Entreeprijs is voor de kinderen € 5,00 inclusief onbeperkt ranja. Volwassenen mogen gratis naar binnen. Er zijn genoeg zitjes en er is WiFi om heerlijk te kunnen werken.

De kinderen hebben er fijn gespeeld. Die avond hebben we vroeg gegeten en zijn Arjan en Elin nog naar het zwembad op het park geweest.

Met Koos Konijn op Bospark Lunsbergen

Zondag

Zondag zijn we naar het Gevangenismuseum geweest in Veenhuizen. Deze dag werd er ook een workshop GIF maken gegeven in het museum. Het museum is ontzettend leuk voor kinderen vanaf een jaar of 5 à 6. Er is voor kinderen veel te doen en te zien. Met een speurtocht in handen kunnen kinderen het hele museum door. Ik schreef een aparte blog over dit museum die je hier kunt lezen.

Eenmaal thuis zijn Joas en Arjan het zwembad ingedoken en hebben Elin en ik ons vermaakt met Totum Tropical Zoo en Ravensburger Blazelets. Om 17:00 uur gingen we nog dansen bij Koos Konijn.

Gevangenis Museum

Maandag

Die ochtend zouden ze flink wat regen opgeven, daarom besloten we om ‘uit te slapen’, het rustig aan te doen en te gaan knutselen bij Koos Konijn. Ook moest er nog wat boodschappen gedaan worden. Dat ging ik doen, terwijl Arjan met de kinderen bij Koos Konijn gingen knutselen. En zie daar weer het nadeel van het hebben van maar één pasje waar je zowel de slagboom mee door moet, als het huisje in moet.

Na het eten zijn we naar het bos- en heidegebied Drouwenerzand, Drenthe, geweest. We hebben daar een wandeling van 4 kilometer gemaakt. Wat een prachtige herfstkleuren en mooie paddenstoelen.

Die avond (middag nog eigenlijk) hebben we weer vroeg gegeten en zijn Arjan en Elin weer het zwembad in gedoken.

Dinsdag

Happy Birthday to you! Happy Birthday to you! Hieperdepiep voor Joas. Die is vandaag 4 jaar geworden. We vieren deze dag in attractiepark Drouwenerzand. Het leukste uitje van Drenthe. Het is een kleinschalig attractiepark, maar wel met superleuke attracties, ook voor jonge kinderen. Elin mocht vrijwel overal zelfstandig in (vanaf 1.20m mag je bijna overal zelfstandig in) en Joas mag ook in al deze attracties, maar dan onder begeleiding. Joas kreeg geen genoeg van de achtbaan. En gillen 😉

In het park mag je ook onbeperkt eten en drinken pakken. Patat, snacks, soep, broodjes, fruit, koffie, thee, limonade en softijs. En het eten was er gewoon goed. Vorig jaar schreef ik al eens een blog over dit park. Ik had er een paar kritische noten in genoemd. Maar op één punt wat ik in die blog noemde is het park enorm verbeterd en daarom verdient het nog een blog die binnenkort online komt.

Die avond ben ik met Elin nog naar het Koos Konijn clubhuis gegaan voor de Trick & Treat tocht over het park. De leuke kant van Halloween zeg maar. En volgestopt met snoepjes ging ze anderhalf uur later naar bed

Drouwenerzand Drenthe

Woensdag

In de ochtend hebben de kinderen geknutseld bij Koos Konijn Knutselclub. Ik heb even lekker kunnen werken. In de middag zijn we naar het bos gegaan vlakbij het Boomkroonpad. Er werd een activiteit georganiseerd voor de kinderen. Ze konden in het bos (eigenlijk op de heide) de boswachter helpen. Tussen heide groeien allerlei andere takken en boompjes. Deze takken en boompjes moesten worden weggehaald, ze overschaduwen de heide waardoor deze niet goed kan groeien. Door de boompjes en takken weg te halen wordt de heide weer blij. De activiteit duurde zo’n anderhalf. De kinderen hebben gewerkt als ze paard en waren dan ook flink moe toe ze klaar waren. Maar wat hebben ze de boswachter goed geholpen.

Die avond zijn we uit eten geweest bij Yankee Doodle in Assen, Drenthe. Een zeer kindvriendelijk familierestaurant waar we heerlijk gegeten hebben. All-you-can-eat, maar net even anders dan anders. Ik schreef er al een blog over in de rubriek ‘Uit eten met kinderen’.

Boswachter helpen in Drenthe
In Drenthe de boswachter helpen

Donderdag

In de ochtend zijn we naar Zwiggelte, Drenthe, gereden. Bij de receptie van een vakantiepark kon je een speurtocht ophalen en vervolgens kon je daar in het bos een belevenispad wandelen en de opdrachten van de speurtocht uitvoeren. Een superleuke wandeltocht van zo’n 3 à 3,5 kilometer die de kinderen zonder mopperen hebben gewandeld. En aan het eind konden de kinderen een diploma ophalen. Zeker een aanrader om deze route te lopen als je daar in de buurt bent. Overigens niet geschikt voor kinderwagens/rolstoelen.

‘s Middags hebben de kinderen een lampion geknutseld in de Koos Kids Club. Dit hebben ze gedaan omdat er die avond een lampionoptocht gehouden zou worden. En wat was die leuk en gezellig! Met z’n allen gezellig achter Koos aanhobbelen het park over, met allemaal lichtjes. En eenmaal weer terug bij het restaurant stond daar warme chocomelk klaar, en 3 vuurkorven en schalen vol marshmallows. Een gezellige en warme boel dus.

Vakantie met kinderen Drenthe

Vrijdag

Inpakken, opruimen, schoonmaken, inladen. De vakantie is alweer voorbij. Het schoonmaken ging vlug, 9:15 uur zaten we al in de auto op weg naar de Vlindertuin Papiliorama in Havelte, Drenthe. Dat was zo’n 3 kwartier rijden van Borger vandaan. Bij de entree werden we al gewaarschuwd dat het nog te donker was en dat de vlinders nog verstopt zijn. Daarom kregen we ook korting op de entreeprijs. We waren de enige bezoekers die ochtend.

Inderdaad was er nauwelijks een vlinder te ontdekken. Er was wel een medewerker aan het werk in de tuin. Hij liet op dat moment een aantal vlinders los die net uit hun coconnetje waren gekropen. Wij zaten er natuurlijk met ons neus bovenop. De meneer liet ons ook nog een schaal met verschillende coconnetjes zien en vertelde daar over. Vervolgens kwam hij ook met een Flappentak aanzetten die we mochten bewonderen. En Elin en Joas mochten nog helpen met stukjes banaan op de schoteltjes leggen, als voedsel voor de vlinders. Al met al hebben we niet veel vlinders gezien, maar werd het toch nog een leuk ochtendje doordat de kinderen mochten helpen.

Vlindertuin Papiliorama Drenthe
Flappentak in Vlindertuin in Drenthe

Daarna zijn we van Drenthe naar Zoetermeer gereden en was de vakantie weer voorbij. Maar wat hebben we genoten!

Reactie (2)

  • Andrea| 29 oktober 2019

    Bij een 6 persoonshuisje krijg je meestal 2 pasjes. En anders kan je er zo 1 bijvragen bij de receptie

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *