Review: Tropical Zoo | Totum

Joas aan de slag met Tropical Zoo

Al eerder deelde ik dat we naar de Influencersmiddag van Speelgoed van het Jaar zijn geweest. Tijdens deze middag kon het genomineerde speelgoed bekijken en er ook mee spelen. We hebben uitgebreid uitleg gekregen over het product Tropical Zoo van Totum. Tropical Zoo is genomineerd in de categorie 4 & 5 jaar. We waren gelijk enthousiast en hoopten dat het in onze goodiebag zou zitten. Helaas. Gelukkig mocht ik contact opnemen met Totum en ontving ik alsnog de set Tropical Zoo. En nog twee andere sets. In deze blog lees je alleen over de set Tropical Zoo, later meer over de andere sets.

Tropical Zoo

Maar wat is Tropical Zoo dan precies? Met deze knutselset maak je 3D dieren van waterkralen. In de set zitten vierkante waterkralen in diverse kleuren, 5 voorbeelden van dieren die je met de kralen kunt maken, een spuitflesje voor water, een plastic hoesje en een decor zodat je later met de dieren kunt spelen.

Het kartonnetje met het voorbeeldje leg je in het plastic hoesje wat je vervolgens een klein beetje nat spuit. Daarna ga je de kralen op het patroontje zetten. Het beste kun je van boven naar beneden werken. Als het patroontje af is dan spuit je de kralen nat. Je laat het een poos drogen en als het droog is kun je het loshalen. Daarna maak je de losse onderdelen weer wat nat en plak je tegen elkaar zodat je een 3D dier krijgt. In totaal kun je 5 dieren maken met deze set.

Wat zegt de vakjury van Speelgoed van het Jaar

Tropical Zoo is genomineerd in de categorie 4 & 5 jaar:

De mening van de jury:

Een leuke, complete en veilige speelset voor zowel jongens als meisjes. Je bouwt drie dimensionaal. Goed voor de fijne motoriek. Veel speelwaarde voor een lage prijs: een leuk verjaardagscadeautje!

Toelichting ontwikkelingspsycholoog:

Met deze knutselset kunnen kinderen eenvoudige 3D dieren maken door plastic blokjes met water aan elkaar te plakken. Op een plaatje wordt aangegeven waar de kralen (kleine kubussen) geplaatst moeten worden. Door eerst het plaatje met een verstuiver nat te maken, plakken de kralen aan elkaar. Vervolgens kan het dier opgepakt worden en kunnen er nog kralen onder of boven op worden geplakt. De set helpt jonge kinderen op weg om knutselwerkjes te maken en bevordert de creativiteit en het plezier in het zelf maken van dingen. De uitleg is eenvoudig en spreekt voor zich. Het vervaardigen van de dieren bevordert de fijne motoriek en de oog-hand coördinatie en tevens de volgehouden aandacht. De inspanningen worden beloond met een leuk eindproduct dat je kunt weggeven en waar je trots op kunt zijn (positieve competentiebeleving).

Elin aan de slag met Tropical Zoo

Mijn mening

Strijkkralen, maar dan net even anders. Het lijkt er heel veel op, maar in plaats van de kralen aan elkaar te strijken, moet je het nat spuiten met water waardoor de kralen aan elkaar gaan kleven. Een stuk veiliger dan een strijkijzer en kinderen kunnen het daarom helemaal zelf. De kralen zijn groot genoeg om vast te pakken en neer te leggen en daarmee is het ook geschikt voor de wat jongere kinderen. Zowel Elin (6) als Joas (4) hebben dieren gemaakt met deze kralen en het lukte beide kinderen heel goed.

Nadat alle dieren zijn gemaakt kun je er ook mee spelen. Er is een achtergrond bijgevoegd, dat als decor dient om ermee te te spelen. Zo krijgt deze set nog een extra dimensie. Het is niet alleen knutselen, maar ook om te spelen en kun je nog langer plezier hebben van deze set.

Een ander voordeel is de prijs. Voor nog geen 10 euro is deze set te koop, en daarmee krijg je echt waar voor je geld. Het is een leuke cadeautje voor bijvoorbeeld Sinterklaas of een kinderfeestje voor een leuk prijsje.

Om toch nog een minpuntje te noemen. Een aantal dieren zet je op en soort voetje dat je ook moet maken van waterkralen. De flamingo bijvoorbeeld, staat met één dun pootje op een voetje. Ik vraag mij altijd al af hoe flamingo’s kunnen blijven staan op één zo’n dun pootje, maar ze kunnen het. Alleen die van waterkralen dus niet. Ook de vogel heeft wat moeite om te blijven staan.

Productinformatie

Totum Tropical Zoo is verkrijgbaar bij Bol.com voor € 9,95

En houd Puntsgewijs ook goed in de gaten. Van Totum mag ik een set Tropical Zoo weggeven. Daarover volgende week meer tijdens de Sinterklaas winweek!

Totum Tropical Zoo De dieren in Tropical Zoo

#spon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *