Review: 3D puzzel Zonnestelsel | Ravensburger

Ravensburger 3D puzzel Zonnestelsel

Ravensburger is een merk dat heel goed bij ons past. Als ik van Ravensburger een persbericht in mijn mailbox ontvang, dan lees ik die 9 van de 10 vol interesse en ik denk ik: “oeh, dat is leuk voor Elin”, of “Oeh, dat is leuk voor Joas”. Of is het gewoon voor allebei leuk. En dan niet zomaar gewoon leuk, maar echt leukleuk omdat het echt bij ze past. Zo wordt bijvoorbeeld Tiptoi er regelmatig bijgepakt, meer door Joas, maar ook wel door Elin. Daarnaast staat Ravensburger bekend om de creatieve sets, dat is aan Elin wel besteed! Zo komt er binnenkort nog een review online over BlaZeLets. Elin vindt het fantastisch. En dan natuurlijk de puzzels van Ravensburger. Wie kent ze niet! Joas is dan weer gek van puzzelen en ik moet zeggen dat ik de puzzels van Ravensburger toch echt de beste vind. Elin maakt zelden een puzzel, behalve dan weer de 3D puzzels. Van Ravensburger ontving ik de 3D puzzel Zonnestelsel voor haar.

Ravensburger 3D puzzel Zonnestelsel

Zoals ik in de inleiding al schreef maakt Elin zelden een puzzel. Ze helpt wel eens mee als Joas en ik samen aan het puzzelen zijn en als ze zo af en toe zelf een puzzel pakt, dan is het diegene die ze al vaker gemaakt heeft. Wat ze dan wel weer ontzettend leuk vindt is een 3D puzzel maken. Bij een 3D puzzel staan er op de achterzijde van de puzzelstukjes nummertjes. Je maakt dus de puzzel door de stukjes in oplopende volgorde aan elkaar te verbinden. En juist dat maakt het voor Elin, die net in groep 3 zit en flink met cijfers en rekenen bezig is, heel leuk.

Bij de meeste 3D puzzels kun je de puzzel wel vanaf de afbeelding maken, zoals bij een gewone puzzel. Dan hoef je niet naar de nummers aan de achterkant te kijken, maar bij de Zonnestelsel is dat eigenlijk onmogelijk. Dan zou het wel een super lastige puzzel worden.

3D Ravensburger Zonnestelsel

Inhoud

In deze doos zitten 8 puzzelballen met in totaal 522 stukjes. Mars en Mercurius hebben elk 27 stukjes. Venus en Terra bevatten elk 54 stukjes. Uranus en Neptunus hebben 72 stukjes en Jupiter en Saturnus hebben elk maar liefst 108 stukjes.

Verder zit er in de doos 2 planetenringen, één voor Uranus en één voor Saturnus, en één keer de zon van stevig karton. Daarnaast zit er een maan van foam in de doos, 8 voetjes waarop je de puzzelballen neer kunt zetten zodat dat ze niet wegrollen, nylondraad om de planeten als decoratie op te hangen, een tweezijdige decoratieve en informatieve poster en een handleiding. Het is dus niet alleen puzzelen, je kunt er daarna ook echt wat moois van maken!

3D puzzel

Onze mening

Van Ravensburger mocht ik een puzzel uitkiezen. Voor Joas koos ik een puzzel van 500 stukjes met daarop heel veel dieren. Voor Elin koos ik dus de 3D puzzel Zonnestelsel. Dit omdat ze 3D puzzels leuk vindt om te maken en omdat ze planeten interessant vindt. De kleinste twee maten lukte haar prima om zelf te maken. Bij de grootste puzzels heb ik de stukjes gesorteerd en per 10 puzzelstukjes op stapeltjes gelegd, zodat ze er daarna ook zelf mee aan de slag kon. Zo af en toe drukte ze te hard en floepte de puzzel weer in elkaar, dan moest ik even meehelpen om het weer in elkaar te zetten, maar verder lukte het haar al heel goed.

Het leuke van deze puzzelset is dat het niet bij alleen maar bij puzzelen blijft. In de doos zitten ook standaardjes zodat je de puzzelballen kunt neerzetten, maar je kunt ze ook met nylondraad ophangen en er een mobile van maken. Dat laatste ben ik van plan, maar ik moet alleen nog even een mooie ring zien te vinden waaraan ik de puzzelballen kan ophangen. Het is ook leuk dat er een flinke poster bij zit, boordevol informatie over de planeten.

Kortom; 3D puzzel Zonnestelsel is echt supergaaf voor iedereen die van puzzelen houdt, maar ook van planeten. Je hebt de puzzels niet zomaar af, je bent er wel even zoet mee. Als het dan af is, dan hoef je het niet direct weer in de doos te doen, je kunt ze mooi neerzetten of zelfs ophangen!

Productinformatie

Ravensburger 3D puzzel Zonnestelsel heeft 522 stukjes en is voor rond de € 45,00 te koop bij Bol.com.

3D puzzel zonnestelsel Ravensburger Zonnestelsel

SpeelgoedSpeelgoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.