Uitje met kinderen; Attractiepark Drouwenerzand | Drouwen (2)

Attractiepark Drouwenerzand

Vorig jaar (herfst 2018) zijn we naar Attractiepark Drouwenerzand geweest. Toen schreef ik een blog over dit park met daarin onze mening. Zeer positief, ik noemde een flinke lijst aan positieve punten. Maar ik was ook kritisch en noemde ook een aantal minpunten. Afgelopen herfstvakantie (2019) gingen we weer naar dit attractiepark, en wel op de verjaardag van Joas. Op voornamelijk één kritisch punt die ik noemde in de vorige blog is het park enorm verbeterd. En daarom verdient park het nogmaals een blog.

Attractiepark Drouwenerzand

Als je de tickets aan de kassa koopt, dan betaal je € 14,50 per persoon voor de entreeprijs. Bestel je de tickets online, dan krijg je € 1,25 korting. Kinderen van 0-2 jaar mogen gratis naar binnen. Een parkeermuntje kost € 4,00, maar parkeer je bij het naastgelegen restaurant, dan is het weer gratis. De entreeprijs is inclusief eten, drinken en ijs.

De meeste attracties zijn niet geschikt voor kinderen die kleiner zijn dan 80 cm. Kinderen tussen de 80 en 120 cm mogen in de meeste attracties samen met een volwassene. Kinderen van 120 cm en langer mogen bijna overal zelfstandig is. Een paar attracties zijn alleen geschikt voor nog grotere kinderen en volwassenen. Ook is er een speeltuin waar kinderen even heerlijk zelf kunnen spelen. Binnen is er nog een speeltuin. Door het hele park staan voldoende picknickbanken en zitjes om te kunnen zitten en aan te kunnen eten en drinken.

Buiten, in het midden van het park, is er een afhaalpunt voor koffie, thee, limonade en softijs. Binnen is er nog een afhaalpunt voor koffie, thee en limonade. Vanaf 11 uur gaat de bar open en kun je friet, kroket, hamburger of een vegetarische snack halen. En er is verse soep en broodjes ham/kaas verkrijgbaar.

Mijn mening

Een heel groot voordeel is dat het park klein is en daardoor heel overzichtelijk. Je hoeft niet van hot naar her te lopen om in een attractie te kunnen. Het staat allemaal redelijk dicht op elkaar. Toch is er genoeg te doen om je een hele dag te vermaken.

De attracties zijn zeer geschikt voor jongere kinderen. Joas is die dag 4 jaar geworden en mocht bijna overal onder begeleiding in. Slechts voor een enkele attractie was hij nog te klein. Elin mocht bijna overal zelfstandig in.

Het is ideaal dat het eten is inbegrepen. Het is wel eens makkelijk dat je zomaar een dagje uit kan, zonder dat je broodjes hoeft te smeren en die in een tas moet meezeulen. Daarbij is de kwaliteit van de friet, de snacks en het ijs erg goed. En doe eens gek, waarom niet lekker 3 ijsjes eten die dag?! De belegde broodjes vond ik wat minder. Je had alleen keuze uit een broodje met ham en een broodje met kaas. Alleen als je al naar de houdbaarheidsdatum keek, vroeg je je al af wat je aan het eten was. De broodjes waren tot april 2020 goed.

Rookvrij

In de blog die ik vorig jaar schreef vermeldde ik dat er ontzettend veel gerookt werd op het park. Heel smerig als je zit te eten op het terras en naast je wordt de ene na de andere sigaret opgestoken. Die blog was nog niet koud online of ik zag via Facebook het bericht voorbijkomen dat het park rookvrij was gemaakt. Ik kan je vertellen, om te roken moest je of helemaal naar de uiterste hoek van het park of gewoon buiten het park gaan staan. Geen last, maar dan ook echt geen last meer van sigarettenrook! Echt top! Dat is echt een groot verbeterpunt ten aanzien van een jaar geleden.

Wat ik echt niet begreep was dat sommige mensen om 10:45 uur al in de rij gingen staan om een patatje te halen, terwijl de balie om 11:00 uur open zou gaan. Vorig jaar schreef ik nog dat er ontzettend veel eten werd weggegooid. Bakjes enorm vol scheppen met patat en snacks en wat je niet meer op kunt in de kliko mikken. Dat idee had ik nu veel minder. Het viel mij nu niet op dat er veel werd weggegooid. Wel vind ik nog steeds dat er heel veel kartonnen bekertje en plastic bakjes op een dag doorheen gaan.

Kortom; Attractiepark Drouwenerzand is een superleuk park vooral voor de wat jongere kinderen. Ook de oudere kinderen zouden zich er prima kunnen vermaken. Het rookvrij maken van het park is een enorme verbeterpunt. De kinderen hebben enorm genoten, we hebben ons er de hele dag vermaakt. Joas wilde het liefst de hele week elke dag naar het attractiepark. Vooral de achtbaan was favoriet.

Adres

Drouwenerzand Attractiepark
Gasselterstraat 7
9533 PC Drouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *