Verspakket: AH Sintercupcakes | Voor 12 overheerlijke cupcakes met wortel

Sintercupcakes

Ik had ze al in de winkel zien winkel; AH Sintercupcakes verspakket. Op dat moment had ik niet zo veel tijd om cupcakes te gaan bakken met de kinderen en heb dan ook het verspakket niet meegenomen. Maar blijkbaar is dit pakket heel populair, de keren daarna dat ik in de supermarkt kwam, waren ze op. Gisteren lag er nog wel eentje, letterlijk eentje, die ik meegenomen heb. En na schooltijd heb ik samen met de kinderen deze Sintercupcakes gebakken. Lees je mee wat wij ervan vinden?

Inhoud, zelf toevoegen + bereiding Supercupcakes

Inhoud

 • 3 winterpenen
 • 2 appels
 • 2 sinaasappels
 • zakje bakmix
 • zakje kruidnootjes
 • 12 cupcakevormpjes
 • zakje poedersuiker
 • 12 prikkers

Zelf toevoegen

 • 3 eieren
 • 200 ml zonnebloemolie
 • 200 gram roomkaas

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 170°C.
 • Schil de winterpeen en rasp deze op een grove rasp. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in blokjes. Pers de sinaasappels uit.
 • Breng het sinaasappelsap in een pannetje aan de kook en laat het zo’n 5 tot 10 minuten inkoken op middelhoge temperatuur tot er ongeveer 3 eetlepels ingedikt sap overblijven.
 • Doe de bakmix in een kom. Klop de eieren los in een apart schaaltje en voeg deze toe aan de bakmix. Voeg ook de zonnebloemolie toe. Meng goed door elkaar met een spatel.
 • Voeg de geraspte wortel, de stukjes appel en de helft van de kruidnootjes toe. Goed mengen.
 • Plaats de cupcakevormpjes in een muffinbakblik en verdeel het beslag over de 12 cupcakevormpjes.
 • Bak de cupcakes ca. 30 minuten in het midden van een voorverwarmde oven.
 • Meng de roomkaas met de poedersuiker en het ingedikte sinaasappelsap.
 • Als de cupcakes volledig zijn afgekoeld spuit dan het roomkaasmengsel in toefjes op de cupcakes en bestrooi met de overige kruidnootjes.

De vlaggetjes

De vlaggetjes vind je aan de binnenzijde van de sleeve.

Kleur de vlaggetjes in met potloden of stiften. Knip ze uit. Plak de prikker aan de achterkant vast op de vouwlijn. Vouw om en plak dicht. Prik de sinterklaasvlaggetjes in de cupcakes.

Met AH Sintercupcakes verspakket kun je 12 cupcakes maken en kost € 4,49

Inhoud verspakket Sintercupcakes  

Mijn mening

Zal ik maar met het negatieve beginnen? € 4,49 voor 12 cupcakes vind ik in verhouding wel duur. Daarbij moet je ook nog zelf 200 ml zonnebloemolie, 3 eieren en 200 gram roomkaas toevoegen. Die extra dingen kost ook nog zo’n € 1,30 dus je bent in totaal een kleine 6 euro kwijt voor 12 cupcakes. Maar dat gezegd hebbende nu alleen de positieve dingen.

De bereiding is zeer eenvoudig. Volg gewoon de aanwijzingen op de verpakking, dat wijst zich allemaal voor zich. Joas heeft een appeltje in stukjes gesneden en wilde daarna niet meer helpen. Hij heeft toen de vlaggetjes aan de binnenkant van de sleeve gekleurd. Let wel op dat je de bereidingswijze niet verknipt met het maken van de vlaggetjes voordat de cupcakes helemaal bereid zijn.

Op de verpakking staat dat je 12 cupcakes kunt maken. Ik had de vormpjes tot de rand toe gevuld en nog had ik ontzettend veel beslag over. Ik vulde nog een muffinvorm met eigen cupcakevormpjes en kon met het overgebleven beslag nog 8 cupcakes maken. Dus in totaal had ik 20 cupcakes. De roomkaas was echter wel voor 12 cupcakes. Ik heb iets kleinere toefjes op de cupcakes gespoten en zo kon ik net de 20 cupcakes voorzien van een toefje roomkaas.

Heerlijke Sintercupcakes

Een klein extraatje

De sinaasappelsap was wel flink zuur uitgevallen. Ook met de poedersuiker bleef het mengsel met de sinaasappelsap nog zuur. Ik heb wat extra poedersuiker toegevoegd om het iets zoeter te maken. Het was dan ook niet erg dat er kleinere toefjes op de cupcakes kwamen.

Een leuk extraatje zijn de vlaggetjes die de kinderen zelf kunnen inkleuren, uitknippen en opplakken. Dit verspakket wordt hiermee een superleuke activiteit die je samen met je kind(eren) kunt ondernemen.

En nu het belangrijkste; hoe smaken ze? Echt ontzettend lekker! De bovenkant is heerlijk krokant te noemen en de binnenkant zacht, mals en luchtig. Je proeft ook goed de maak van de speculaaskruiden, heerlijk in combinatie met de roomkaas. Daarbij is het een aanrader om ze zelf ook eens te proberen!

AH Sintercupcakes verpakket; Leuk om te maken! Lekker om te eten!

Elin tekent de vlaggetjes

#nospon

Leestip: AH herfstrisotto maaltijdpakket

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *