Wakibi: Verander een leven met een lening van 25 euro!

Wakibi

Zo’n anderhalf jaar geleden werd ik gevraagd om een artikel te schrijven over Wakibi. Op dat moment had ik nog nooit van Wakibi gehoord. In ruil voor dat artikel ontving ik een cadeaubon t.w.v. € 50,00, in te zetten bij Wakibi, zodat ik zelf kon zien en ervaren wat het is. Op dit moment heb ik al 5x een lening verstrekt die (bijna) volledig zijn terugbetaald en heb ik het openstaande bedrag kort geleden weer ingezet voor 2 nieuwe leningen. Omdat ik het zelf een supermooi initiatief vind, wil ik er graag nog een artikel over schrijven, maar ook op de mogelijkheid wijzen van twee keer geven. Ik vertel je er meer over.

Wakibi

Allereerst hoe het werkt:

1: je zoekt bij de projecten een ondernemer die jou aanspreekt
2: je leent € 25,00 aan deze ondernemer
3: maandelijks ontvang je een update en wordt er een deel van je lening weer terugbetaald. Dat bedrag komt als tegoed op je account te staan
4: zodra er weer € 25,00 op je account staat, dus de lening volledig is terugbetaald, kun je weer bij stap 1 beginnen. Of je kunt het geld opnemen.

Op deze manier verbindt Wakibi kredietverleners aan ondernemers in ontwikkelingslanden. Door geld te lenen geef je een ondernemer de kans om zijn onderneming uit te breiden, zodat de ondernemer meer geld kan verdienen om zichzelf en zijn gezin te onderhouden.

Want: geef een man een vis en je voedt hem voor een dag, geef een man een hengel en je voedt hem voor zijn leven.

Mijn ervaring

Juni 2018 ontving ik € 50,00 tegoed waarmee ik op dat moment twee ondernemers kon steunen. Inmiddels, nu anderhalf jaar later, heb ik al 5 ondernemers gesteund en de leningen bijna volledig teruggekregen. Er is altijd sprake van koers- of ondernemersrisico, waardoor het mogelijk is dat je minder krijgt terugbetaald. Tot nu toe heb ik in totaal € 0,28 minder ontvangen op deze 5 leningen. Dat risico is te overzien toch!?

Elke keer als er € 25,00 tegoed is opgebouwd, leen ik het weer uit aan een nieuwe ondernemer. Nu heb ik de 6e en 7e lening uit staan. Vorige week leende ik een bedrag van € 25,00 uit aan Ruth. Ruth woont in de Filipijnen, samen met haar 10-jarige zoon. Ruth runt een supermarkt en heeft een lening gevraagd om extra voorraad te kunnen inkopen. En meer verschillende producten in de winkel, betekent ook dat ze meer kan verkopen en dus meer kan verdienen om zichzelf en haar zoon te onderhouden. Hiermee hoopt ze haar winkel flink uit te kunnen breiden.

Ruth Wakibi

Wakibi Kerstgeschenk

Zoals ik in de inleiding schreef ontving ik van Wakibi een cadeaubon die ik kon besteden bij Wakibi zelf. Maar wist jij dat jij – als ondernemer – jouw medewerkers ook een Wakibi-cadeaubon kunt geven als Kerstgeschenk? Met dit eindejaarsgeschenk kunnen jouw medewerkers en/of relaties een lening verstrekken aan een wereldondernemer naar keuze. Bijvoorbeeld die Indiase boer die met een nieuwe koe beter in staat is om zijn gezin te onderhouden. Of die alleenstaande moeder uit Mexico die kleding wil inkopen voor haar kledingwinkeltje. Niet alleen ondernemers worden hiermee gesteund, ook dat van hun gezin, of zelfs van de hele gemeenschap.

En nadat de lening is terugbetaald, kan de werknemer het bedrag opnieuw uitlenen, of het geld opnemen en er zelf iets leuks mee doen.

Wakibi Cadeaubon

Waarom zou jij een Wakibi-cadeaubon als relatiegeschenk geven?

  • Om iets extra’s te doen voor mensen die het minder goed hebben dan wij
  • Deze cadeaubon past perfect bij de tijd van geven. En met deze bon blijf je geven, omdat je het bedrag steeds weer opnieuw kunt uitlenen.
  • Het is een duurzaam geschenk, praktisch, geen onnodige vervuiling, geen spullen die toch in de prullenbak belanden of achter in de kast blijven staan.
  • Iedereen mag zelf een project uitkiezen die hen het meest aanspreekt.
  • Wakibi heeft geen strijkstok, alle leningen gaan voor 100% naar het gekozen project

Kijk op de website van Wakibi om meer te lezen over het Wakibi-kerstcadeaugeschenk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *