Maaltijdpakket: AH Indiase Curry Madras verspakket

Indiase Curry Madras

We eten minstens één keer per week een maaltijdpakket, soms zelfs wel twee keer per week. Wat mij betreft zou er ook ietsje meer doorwisseling mogen komen wat betreft de verschillende maaltijdpakketten bij de Albert Heijn. De Indiase Curry Madras is er één die allang in het assortiment is en die absoluut één van onze favoriete maaltijdpakketten is. Die mag wat mij betreft blijven. Wij kopen deze dan ook regelmatig bij de Albert Heijn. Er zou wel iets verbeterd mogen worden aan dit pakket. Waarom? Dat lees je bij mijn mening.

Inhoud, zelf toevoegen + bereiding Indiase Curry Madras

Inhoud

 • 1 kleine bloemkool
 • 1 rode paprika
 • 2 tomaten
 • een rode ui
 • 1 rode peper
 • 1 limoen
 • zakje madras currypasta ah
 • pakje kokosmelk

Zelf toevoegen

 • 300 g basmati rijst
 • 2 el zonnebloemolie
 • 300 g kipfilet in blokjes

Bereiding Indiase Curry Madras

 • Maak de groente schoon.
 • Snijd de bloemkool in roosjes, de paprika in en de tomaten in stukken en pel en snipper de ui
 • Halveer de peper en verwijder de zaadjes, hak de peper fijn. Pers de limoen.
 • Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Snijd de kipfilet in stukjes en bak deze rondom bruin in een hapjespan. Dan voeg je de ui toe en bakt deze 2 minuten mee.
 • Voeg de groenten toe en de peper naar smaak. Roerbak het geheel ongeveer 4 minuten.
 • Voeg de currymadraspasta toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en stoof het geheel afgedekt in 10 minuten gaar. En voeg naar smaak limoensap toe.
 • Serveer de curry met de rijst.

Variatie: Bestrooi de curry voor het serveren met koriander of cashewnoten. Serveer de curry met naanbrood.

Dit maaltijd pakket is geschikt voor 3-4 personen, weegt 950 gram en kost € 4,79

Mijn mening

Zoals ik in de inleiding al schreef is dit maaltijdpakket een van onze favoriete maaltijdpakketten is. De curry is lekker, romig en zacht van smaak. De curry is ietsje pittig, maar niet té pittig. Voor de kinderen daarmee ook prima. Vooral Elin vindt het nogal snel te pittig, maar dit vindt ze wel lekker.

Als het gaat om de hoeveelheid is het voor ons vieren eigenlijk gewoon te weinig. Er had wat mij betreft zeker wat meer groenten in gemogen. Er moet voor ons dan ook nog wat bij om genoeg te hebben. Zo voeg ik wel eens extra paprika’s toe, sperziebonen, of we eten er naan bij.

De bereiding is echt supersimpel. Kort gezegd snijd je alles in stukjes, mikt het in de pan, voegt de currypasta en kokosmelk toe, even stoven en klaar ben je! Ruim binnen een half uurtje kun je dan ook een superlekkere maaltijd op tafel zetten. Heerlijk! Voor de kinderen is het wel oppassen dat er geen gele vlekken op hun kleren komen..

En dat het wat ons betreft een blijvertje is, dat heb ik geloof ik al gezegd!

Heb jij de Curry Madras verspakket wel eens gegeten? Wat vind jij ervan?

LEESTIP: AH Indiase Tandoori Verspakket

Reactie (1)

 • Jojanneke| 24 juni 2020

  Wat leuk dat je dit allemaal schrijft. Ik zocht op google reviews over de orzo maaltijdsalade en kwam op jouw site en nu ben ik er nog, want er is meer leuks te lezen. Wij vinden deze curry trouwens ook lekker thuis😋

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *