Maaltijdpakket: AH Marokkaanse couscous verspakket

Marokkaanse Couscous

Marokkaanse Coucous verspakket van Albert Heijn is wel met stip het meest makkelijk en snel te bereiden maaltijdpakket. Binnen no-time staat er een maaltijd op tafel. En nog een lekkere ook! Dit pakket is al lange tijd in het assortiment bij Albert Heijn en we kopen deze met enige regelmaat. In dit artikel vertel ik je wat wij van dit maaltijdpakket vinden en of we er met z’n vieren genoeg aan hebben!

Inhoud, zelf toevoegen + bereiding Marokkaanse Couscous

Inhoud

 • 1 courgette
 • 1 aubergine
 • een rode paprika
 • 1 ui
 • 2 tenen knoflook
 • Zakje abrikozen-rozijnenmix
 • Zakje Kruidenmix
 • Een zakje couscous
 • Zakje Marokkaanse saus

Zelf toevoegen

 • 3 el olijfolie
 • 300 g rundergehakt
 • 450 ml water

Bereiding Marokkaanse Couscous

 • Snijd de courgette, de aubergine en de paprika in stukken. Pel de ui en knoflook en snipper deze fijn. Snijd de abrikozen in kleinere stukjes.
 • Bak het gehakt rul in een hapjespan. Voeg de ui en knoflook toe en roer de kruidenmix door het gehakt. Roer de groenten, rozijnen en abrikozen erdoor.
 • Schenk 200 ml water in de pan en stoof het geheel in 12 minuten gaar.
 • Doe de couscous in een kom en schenk er 250 ml kokend water en 1 eetlepel olijfolie bij. Laat het 10 minuten staan.
 • Voeg de Marokkaanse saus toe bij de groenten en gehakt in de pan en roer goed door. Roer de couscous met een vork los en roer de couscous vervolgens door de groenten. Stoof het geheel nog een minuut of 5 op laag temperatuur.

AH Marokkaanse Couscous weegt 1100 gram, is geschikt voor 4 personen kost € 4,79

Mijn mening

Zoals ik in de inleiding schreef, dit verspakket is ontzettend snel te bereiden en binnen no-time heb je een heerlijke maaltijd op tafel staan. Ik denk dat ik er zo’n 20 minuutjes mee bezig in totaal. Daarbij is deze maaltijd ontzettend lekker en eten we het daarom regelmatig. Ook de kinderen vinden het lekker, al vindt Elin het ietwat te pittig.

Daarnaast hoef je naast dit pakket alleen nog maar gehakt te kopen en daarmee heb je ook nog eens een goedkope maaltijd. Voor zo’n € 6,00 heb je een complete maaltijd op tafel staan en het is helemaal mooi meegenomen als er een 35% kortingsticker op het pakket zit. Dit pakket is voor ons vieren ruim voldoende, we hebben er nooit te kort aan. Ook qua hoeveelheid groenten vind ik prima!

Nog een wanklank van mijn kant? Nee die heb ik eigenlijk niet. Behalve dan dat ik zelf rozijnen niet zo lekker vindt, maar die vinden de kinderen dan wel weer lekker 😉 O ja, en je moet na het eten direct stofzuigen.

Wat vind jij van de AH Marokkaanse Couscous verspakket?

Lees ook: AH Indiase Tandoori Verspakket

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *