Review: Mixxy Colors | Ravensburger

Mixxy Colors

Ravensburger is een merk dat bij ons past. Denk aan Tiptoi dat beide kinderen leuk vinden. De Escape Puzzels vind ik zelf heel leuk om te maken, ik kreeg er vorige week weer één voor mijn verjaardag waar ik heel blij mee ben. Joas is dol op puzzelen en die van Ravensburger zijn echt de beste. Een van de favoriete bezigheden van Elin is knutselen en dan zit je bij Ravensburger ook goed. Elin wilde heel graag schilderen op nummer van haar eigen geld kopen. En omdat we toch nog wat bij Amazon.de moesten bestellen ging ik daar op zoek naar een leuke set voor haar. Toen kwam ik nog veel meer leuke knutselsets tegen die in Nederland (nog) niet verkrijgbaar zijn. Zo ook Mixxy Colors. Ik vond het er heel leuk uit zien en daarom bestelde ik een klein setje voor Elin.

Mixxy colors

Inhoud: 3 flesjes verf in de kleuren blauw, roze en geel. Een mooie plaat, een kwastje, een mengpaletje, een pipetje en een kleurenkaart. Je hebt ook nog 2 bekertjes water nodig. Een bekertje schoon water en een bekertje water om je kwast te spoelen.

Op de kleurenkaart staat precies vermeld welke verschillende kleuren je met de 3 flesjes verf en eventueel ook water kunt mengen. En dat zijn heel wat kleuren. Bij elke kleur staat beschreven hoeveel druppeltjes je van welke kleur verf en/of water je in het mengpaletje moet doen om die kleur te krijgen. Daarna kun je met die kleur de kleurplaat in verven. Op deze manier kun je de kleurplaat met veel verschillende kleuren inkleuren terwijl je maar 3 kleuren verf en water hebt.

De kleurplaat heeft magische lijnen waardoor de verf niet zomaar over de lijn komt. Bovendien neemt de magische lijn ook geen verf op, zodat de afbeelding altijd duidelijk zichtbaar blijft. Natuurlijk kan het wel een gebeuren dat je per ongeluk over de lijn heen komt als je te veel verf op je kwast hebt, maar als je voorzichtig doet, dan lukt het prima om binnen de lijnen te schilderen. Het kwastje is ook heel dun en klein.

Mijn mening

Ik wist niet zo heel goed wat het precies wat toen ik de afbeeldingen van Mixxi Colors in de webshop zag, maar het zag er allemaal zo leuk en zo vrolijk uit. Om het te proberen en om te kijken of het iets is voor Elin had ik een klein setje gekocht met een eenhoorn. Klein bleek achteraf wel heel klein. Slechts 8,5 bij 12 cm. Elin vond de eenhoorn gelukkig erg leuk en ging er enthousiast mee aan de slag. En ze bleef enthousiast. Het is een erg leuke bezigheid, ik vind het zelf ook nog heel leuk om te doen. En ondanks dat het een klein setje was is ze er toch flink wat uurtjes mee bezig geweest. Ze ging dan ook heel secuur te werk en je moet elke keer een nieuwe kleur mengen en dat kost natuurlijk ook tijd.

Leeftijdsadvies

Het leeftijdsadvies voor Mixxy Colors is 8+. Elin is nu net 6 jaar en zij deed het al heel goed. Af en toe moest ik even helpen omdat ze niet dicht bij de lijn durfde te komen. Het is dus prima te doen voor kinderen die nog iets jonger zijn dan 8 jaar en die best goed zijn in knutselen en die een prima fijn motoriek hebben.

Het is echt een leuke knutselset, wij gaan we zeker nog meer bestellen als we weer eens bij Amazon moeten bestellen. Elin wil graag de variant waarbij je eerst de afbeelding moet schilderen en er daarna een windlicht van kunt vouwen en er een waxinelichtje in kunt zetten.

Het is jammer dat deze sets (nog) niet heel makkelijk in Nederland verkrijgbaar zijn. Het zou denk ik best een aanwinst kunnen zijn.

Mixxy Colors hoe werkt het

Productinformatie

Voor dit kleine setje hebben wij bij Amazon.de ongeveer 6 euro betaald. Ik weet niet heel precies meer, maar het was niet zo heel veel in ieder geval. Op Ravensburger.de kun je alle Mixxy Colorsets bekijken. Er zijn diverse sets met verschillende afbeeldingen maar ook in verschillende formaten.

Kende iemand Mixxy Colors al? En wat vind je er dan van?

Mixxy Colors

#nospon

Reactie (3)

  • lifestylemommys| 16 december 2019

    Wauw! Ik kon het nog niet maar het ziet er erg leuk uit 😍

  • Linda Smeets| 17 december 2019

    Wat mooi gedaan!

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *