Review: Kidimagic Color Show | VTech

Kidimagic Color Show Wekker VTech

Het werd een heel verhaal; Elin wilde heel graag een wekker voor haar verjaardag. Arjan en ik gingen op zoek naar een wekker die ook nog eens leuk en geschikt was voor kinderen. Uiteindelijk, na flink wat weken en omwegen, kwamen we uit bij de KidiMagic Color Show van VTech. En dan weet je gelijk zeker dat het goed zit! Hoe het precies zit, en waarom we zo blij zijn met deze wekker lees je in deze blog.

Onze zoektocht naar een wekker

We dachten een leuke wekker voor Elin te hebben gevonden, maar toen we de reviews van dat product lazen veranderden we toch van gedachten. Een behoorlijk groot percentage was negatief. Natuurlijk zitten er altijd wel negatieve reviews tussen, maar als de een na de ander negatief is, heb ik er toch mijn twijfels bij.

Onze zoektocht ging verder. Bij Bol.com dachten we weer een leuke wekker gevonden te hebben en deze hebben we dan ook besteld. De wekker zou door een partner van Bol.com worden geleverd. Wij maar wachten, en wachten en nog eens wachten. En de wekker kwam maar niet. Wat bleek; deze wekker moest uit China komen, we hadden ‘m net zo goed bij Aliexpress kunnen bestellen. Elin was allang jarig geweest toen de wekker eindelijk eens aankwam. Toen bleek dat de beschrijving van het product op de website heel wat meer functies beloofde dan er daadwerkelijk mogelijk was. Linea Recta terug ermee. De service van Bol.com was echt super, de service van de partner van Bol.com ging helemaal nergens over.

Natuurlijk gingen wij gelijk op zoek naar een nieuwe wekker voor Elin. Ze was ten slotte allang jarig geweest en al snapte ze het wel dat het allemaal wat langer duurde, natuurlijk wilde ze graag zo snel mogelijk haar beloofde verjaardagscadeau! Gelukkig vonden we op Bol.com direct dé perfecte wekker! De KidiMagic Colorshow van VTech, met een fikse korting van meer dan 50%. En met VTech weet je zeker dat je kwaliteit in handen hebt.

KidiMagic Colorshow van VTech

De KidiMagic is veel meer dan een wekker. Een opsomming van alle functies op meer dan alleen een wekker;

  • De KidiMagic projecteert de tijd op het plafond, met mooie sterretjes.
  • Je kunt kiezen uit meer dan 10 verschillende klokweergaves en je kunt leren klokkijken met behulp van gesproken tijd.
  • Beweeg je hand over de sensor om een andere kleur sfeerlicht te kiezen. Hiermee zorg je voor een prachtig en kleurrijk verlichte kamer.
  • Een kind kan zelf het alarm instellen om ‘s ochtends op tijd wakker te orden.
  • Met de wekker kun je luisteren nar je favoriete FM radiostation of je MP3-speler aansluiten en je eigen muziek luisteren.
  • Deze wekker heeft een regelbaar volumeknop
  • De KidiMagic bevat 6 ingebouwde spellen waar je je reactievermogen mee kunt trainen.
  • De KidiMagic bevat 6 rustgevende melodietjes, 12 lichteffecten en 7 sfeerlichten.
  • Het werkt ook op een adapter, deze is niet ingesloten, maar wel los verkrijgbaar bij VTech.
  • De KidiMagic Colorshow heeft een zeer stevig en duurzaam design.

Lees ook: Review: LaQ | Ontdekt het geniale bouwsysteem uit Japan

Kidimagic geeft de tijd op het plafond weer

Mijn mening

De KidiMagic Colorshow van VTech heeft een uitermate stevig en duurzaam design. Dat valt direct al op zodra je de wekker uit de verpakking haalt. Heel wat anders dan de wekker uit China die weer eerst hadden besteld. Het is even uitzoeken waar alle functies precies zitten en hoe de wekker werkt, maar als je het eenmaal weet, dan heb je ook wat.

Elin heeft de wekker nu al 4 maanden in huis en er nog steeds heel veel plezier van. Haar vader heeft haar precies geleerd hoe je de wekker in moet stellen. En ze weet ook precies op welke dagen ze de wekker mag zetten en op welke dagen ze moet uitslapen (niet dat dat laatste gebeurt). Daarnaast is het natuurlijk fantastisch dat de tijd op het plafond geprojecteerd kan worden en diverse lichteffecten en sfeerlichten heeft. De tijd kan ook uitgesproken worden, ideaal voor kinderen die nog niet zo goed kunnen klokkijken. Op deze manier kunnen ze oefenen met klokkijken.

De spelletjes zijn natuurlijk fantastisch voor kinderen. Vooral toen Elin de wekker net had, werd er veel en graag een spelletje gespeeld. Ook Joas vindt de wekker heel leuk en speelt er ook graag een spelletje op en probeert de kloktijden te ontdekken.

Voor zover ik kan nagaan is de KidiMagic in twee verschillende versies verkrijgbaar; deze roze/paarse versie, en een speciale Frozen-versie. Helaas zijn beide varianten niet echt voor jongens bedoeld en dat mis ik dus in de collectie van VTech. Het zou leuk zijn als die nog zou komen zodat wij er ook een voor Joas kunnen aanschaffen. Dan natuurlijk het liefst wel met ruim 50% korting 😉

Lees ook: Review: Turbo Force Racers | VTech

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *