Review: Het Droomkussen | Schrijf het op en droom het!

Het Droomkussen Sharkie, Lammie en Pinkie

‘Mama, het werkt echt? Ik heb echt over eenhoorns gedroomd!’ Heel enthousiast kwam Elin ‘s morgens vroeg op mij gesprongen met de verbazende mededeling dat Het Droomkussen echt werkt! Elin kreeg een klein droomkussentje op een speelgoedbeurs in Nieuwegein en ze was er direct superblij mee. In dit artikel vertel ik je meer over Het Droomkussen.

Het Droomkussen

Het Droomkussen is verzonnen door de 7 jaar oude Harper Miller, om kinderen te helpen fijn te dromen. Voor kinderen is het speelgoed, het slapengaan wordt makkelijker en fijner. Het moedigt kinderen aan om verhalen te verzinnen en daar over te dromen. Dus zeg maar dag tegen alle nare dromen. Voor ouders is het een handig hulpmiddel om kinderen lekker te laten slapen en in te bedden in een nieuw bedritueel. Het draagt bij aan een goede nachtrust voor kinderen en de kracht van het positieve denken.

En het begint met slechts één simpele vraag:

Wat wil je gaan dromen vannacht?

Het principe is heel eenvoudig. Schrijf je droom op een briefje. Een blocnote is bijgevoegd. Stop het briefje in je kussen, en slapen maar. Er zijn verschillende droomkussens te koop.

Sharkie

Sharkie is de dapperste van alle Dreamimals. Hij houdt van knuffelen en van het delen van avontuurlijke dromen. Daarnaast, wanneer jij het nodig hebt, dan is Sharkie de beste om jou te inspireren en jou te laten geloven in je eigen kracht, zelfvertrouwen.

Lammie

Lammie is de meest knuffelige van de Dreamimals. Hij houdt van knuffelen en het delen van fijne dromen. En, wanneer jij je zorgen maakt, neemt hij je angsten weg.

Pinkie

Pinkie is de gekste van de Dreamimals. Hij houdt van knuffelen en het delen van grappige dromen. Hij moedigt uitdrukking aan zodat jij goed slaapt en altijd de gekste dromen hebt.

Er zijn grote droomkussens verkrijgbaar, maar ook hele kleintjes. De kleine knuffeltjes zijn ook voorzien van een hanger zodat je deze bijvoorbeeld aan je tas kunt hangen.

Het Droomkussen Sharkie, Lammie en Pinkie

Goed doel

Een deel van het aankoopbedrag gaat naar Take Stock in Children®. Deze non-profit organisatie zet zich in om de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken door academische gekwalificeerde studenten met een laag inkomen te voorzien van een studiebeurs en mentorschap.

Lees ook: Review: Manimo verzwaringskussen Dolfijn – Educadora
Lees ook: Review: Happy Pillow | De leukste kussensloop van Nederland

Mijn mening

Op de Spotlight beurs in Nieuwegein, die afgelopen weekend werd gehouden, liepen we langs de stand van Droomkussen. Elin was gelijk helemaal weg van deze prachtige knuffels. Omdat Elin een van de weinige kinderen op de beurs was, trok dit ook enorm aan bij de standhouders. Elin mocht veel proberen, voelen, testen, voor haar was die hele beurs een groot feest, een walhalla aan prachtig speelgoed.

Van Het Droomkussen mocht Elin een klein knuffeltje uitkiezen. Ze koos voor Lammie. Aan Lammie zat een klein blocnootje waarop je je dromen kunt schrijven. Elin was er heel blij mee, het leek haar wel wat om fijne dromen te hebben. Die avond, voordat ze ging slapen, schreef ze haar droom op een papiertje en schoof dit papiertje in het kleine knuffeltje. De volgende ochtend zo tegen zevenen kwam Elin heel enthousiast naar boven rennen en sprong bij mij op bed. “Mama, het werkt echt?!” “Huh, wat werkt echt?” Ze had dus echt heel fijn gedroomd over Unicorns die naar de regenboog vliegen.

Ook de volgende nacht had ze fijn gedroomd en de nacht daarna, en daarna… Het grappige is, haar favoriete knuffel waar ze al van baby af aan mee slaapt (o wee als deze knuffel even kwijt is) moet al een hele week beneden slapen. Arm beestje.

Elin maakte nog een filmpje over haar droomkussentje die je hier kunt zien:

Kijk op de website www.hetdroomkussen.nl voor meer informatie.

Lees ook: Review: Baby Shark Doo doo doo doo doo …

Reactie (1)

  • Antonella| 14 maart 2020

    Wat superleuk om te horen, ik hoor haar nog praten over de Eenhoorn 🙂

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *