Soeppakket: AH Pastinaaksoep verspakket

AH pastinaaksoep verspakket soeppakket

Elin zou dit het liefst elke dag eten tijdens het avondeten; een heerlijke kom soep en stokbrood met smeerseltjes. Hoewel ik het zelf ook wel erg lekker vindt, doen we dat natuurlijk niet elke dag. Afgelopen zondag hebben we dat wel weer eens gedaan en ditmaal hebben we gekozen voor AH pastinaaksoep verspakket. Je leest in dit artikel wat wij van dit soeppakket vinden.

Inhoud, zelf toevoegen en bereiding AH pastinaaksoep verspakket

Inhoud

 • 3 pastinaken
 • 1 gele biet
 • 1 prei
 • een gele ui
 • 1 groene appel
 • 1 teen knoflook
 • stukje gember
 • 2 groentebouillonblokjes
 • peterselie

Zelf toevoegen

 • 2 el (olijf)olie
 • 1,25 l water
 • peper

Bereiden pastinaaksoep

 • Maak alle groenten schoon. Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de ui in ringen. Schil de gember en hak deze fijn. Verhit de olie in de soeppan en fruit hierin de ui, knoflook, prei en gember.
 • Schil de gele biet en de pastinaak en snijd deze in stukjes. Voeg toe en bak mee.
 • Schil de appel en snijd deze in stukjes en voeg toe.
 • Schep het mengsel af en toe om.
 • Voeg 1200 ml water en de bouillonblokjes toe en kook de soep afgedekt in 15 tot 20 minuten gaar.
 • Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en garneer met de fijn gehakte peterselie.

AH pastinaaksoep verspakket weegt 1100 gram, is geschikt voor 4-6 personen en kost € 3,39.

Lees ook: Recept: Kippensoep in een Römertopf

Mijn mening

De pastinaaksoep is een ontzettend lekkere soep. Ik bak er regelmatig nog wat kastanjechampignons bij en voeg deze toe aan de soep. Dat maak de soep nog lekkerder. De bereiding is supereenvoudig, al is het wel even flink wat schillen en snijden. Dat kost eventjes tijd, maar daarna is het alleen nog maar een kwestie van koken en pureren.

In deze soep zit flink wat groenten en is daarmee perfect voor het avondeten. Naast een kop soep eten we een lekker stokbroodje met kruidenboter, wat verschillende salades en andere dipjes en smeersels. Elin vindt het erg leuk om zelf haar broodjes te smeren en te kiezen wat ze er op wil. Joas heeft zich het ongans gegeten aan stokbrood met kipsatésalade. Geef hem eens ongelijk 😉

De pastinaaksoep is een goed vullend soepje. Op de verpakking staat dat het voor 4-6 personen is en dat klopt ook wel. We hebben nog zeker een kop over die de volgende dag lekker als lunch gegeten kan worden.

Op de verpakking staat dat er 3 pastinaken in horen te zitten. Ik heb dit soeppakket al een paar keer eerder genomen en het viel mij al op dat er regelmatig 4 pastinaken in de verpakking zitten. Waarschijnlijk komt dit doordat er 2 wat kleinere in zaten en proberen ze op deze manier toch aan het gewicht te komen.

Lees ook: Soeppakket: AH Zoete aardappelsoep verspakket
Lees ook: Soeppakket: AH Noedelsoep verspakket

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *