Review: BiOBUDDi Pixel and Create

Biobuddi pixel and create

BiOBUDDi is bekend van de bouwstenen die compatibel zijn met de bouwstenen van Duplo, en die op een verantwoorde en milieuvriendelijke wijze zijn geproduceerd. Sinds kort is hun assortiment uitgebreid met een nieuwe lijn producten; pixel and create. Ik ontving een startersset en in dit artikel vertel ik je er meer over.

BiOBUDDi

Eind 2017 kwam er een eerste reeks met educatieve producten op de markt van het merk BiOBUDDi. Dit assortiment werd in de jaren daarna steeds verder uitgebreid met diverse andere leuke sets. BiOBUDDi heeft sets in het assortiment met bouwstenen die compatibel zijn met de bouwstenen van het bekende merk Duplo. Alleen, de bouwstenen van BiOBUDDi zijn op een veilige en milieuvriendelijke wijze in Nederland geproduceerd. Dit speelgoed is duurzaam en van een hoge kwaliteit. De missie van BiOBUDDi is om producten te maken die veilig zijn en geen schade toebrengen aan de omgeving waarin we leven.

Gemaakt van suikerriet

BiOBUDDi maakt duurzaam en eco-vriendelijk speelgoed van het afval van suikerriet. Het speelgoed is ook nog eens 100% recyclebaar. Als je het speelgoed na gebruik wegdoet, dan heeft dat geen nadelige gevolgen voor de natuur. Op deze manier levert dit bedrijf een positieve bijdrage aan het milieu. En jij dus ook.

Pixel and Create

Maar het blijft niet bij een groot assortiment aan verschillende leuke setjes met bouwstenen in allerlei thema’s. In 2020 heeft BiOBUDDi iets nieuws op de markt gebracht; Pixel and Create. Vergelijk het met een soort Ministeck, dat kennen we allemaal wel. Ik ontving voor de kinderen de startersset. Deze startersset bevat 4 grondplaatjes, 4 koppelstukjes waarmee je de grondplaatjes aan elkaar kunt klikken, 1500 pixels in 10 verschillende kleuren, een remover en 8 voorbeeldkaarten.

Als je een voorbeeldkaart wilt namaken, dan verbind je eerst de 4 grondplaten aan elkaar met de koppelstukjes zodat je een groter vierkant hebt. Vervolgens kun je aan de slag door met de pixels het voorbeeld na te maken. Goed kijken en goed tellen is daarbij van belang. Door de pixels op elkaar te stapelen kun je ook een reliëf in je creatie maken. Op de voorbeeldkaarten worden deze verhogingen aangegeven met een getalletje. Als er in een rood vakje een 3 staat, dan plaats je op die plek 3 rode pixels op elkaar. Het nabouwen van een voorbeeldkaart vergroot het inzicht van kinderen.

Natuurlijk kun je ook je fantasie de vrije loop laten gaan en zelf een leuke creatie maken.

Het voordeel van Pixel and Create is dat de pixels makkelijk te monteren, maar ook te demonteren zijn. Lukt het eraf halen even niet, dan gaat het eenvoudig met de bijgevoegde remover. Alle onderdelen zijn gemaakt van een hoge kwaliteit milieuvriendelijke materialen.

Lees ook: Review: Hubelino Leren Tellen | Educatieve set

Pixel and create Joas

Mijn mening

Pixel and Create van BiOBUDDi is een ontzettend leuke bezigheid voor kinderen. Het heeft wat weg van Ministeck of van Diamond Painting, maar dan helemaal gericht op kinderen. Bovendien is het ook op een milieuvriendelijke manier geproduceerd met milieuvriendelijke materialen. Deze set (het zit wel in een veel te grote doos, dat zou wat milieuvriendelijker kunnen) bevat alles wat je nodig hebt om een zeer goede start te kunnen maken met pixelen. Met 10 verschillende, vrolijke kleuren pixels wordt het werkstukje zeker niet saai. Je kunt 1 van de 8 bijgevoegde kaarten gebruiken om een giraffe, papegaai, vlinder of bloem te maken, maar natuurlijk kun je ook je fantasie laten gaan en zelf een afbeelding bedenken. Wat ook leuk is, is dat je reliëf kunt aanbrengen door meerdere pixels op elkaar te drukken.

Doordat de pixels ietsje schuin aflopen, zijn ze heel eenvoudig van het grondplaatje af te halen. Wil je het niet met je vingers doen, dan kun je ook de handige remover gebruiken, daarmee is het een fluitje van een cent.

Wat is niet helemaal begrijp is dat je eerst 4 kleine grondplaatjes aan elkaar moet koppelen om een grotere vierkant te krijgen. Dit kun je doen met een verbindingsstukjes. Dat is op zich prima, mits het dan maar stevig en goed aan elkaar blijft zitten. En dat doet het niet. De grondplaatjes raken snel weer van elkaar los. En dat is jammer.

Goed voor de ontwikkeling

Pixel and Create is niet alleen een leuke bezigheid, maar ook een leerzame bezigheid. Om de afbeelding goed over te brengen op een grondplaat is echt wel wat inzicht voor nodig. Goed tellen en kijken is daarom heel belangrijk en dat kan best nog wel lastig zijn. Daarmee is het zeker een goede oefening voor kinderen.

Lees ook: Review: The Genius Square | Happy Puzzle Company
Lees ook: Review: Met kleurrijke Aquabeads creëer je prachtige parelkunst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *