Review: Hubelino Leren Tellen | Educatieve set

Hubelino Leren Tellen educatieve set

Hubelino staat bekend om de knikkerbanen die perfect aansluiten op Duplo. Al eerder schreef ik een review hierover. Naast de knikkerbanen heeft Hubelino ook drie educatieve sets op de markt gebracht, namelijk: Hubelino Leren Tellen, Hubelino Leren Rekenen en Hubelino Woorden Maken. Wij mochten alle drie de leerspellen uitproberen en vandaag ga ik je meer vertellen over de educatieve set Hubelino Leren Tellen.

Hubelino Leren Tellen

Met deze set van Hubelino kunnen kinderen de wereld van cijfers ontdekken op een leuke en duurzame manier. Dit leerspel is zeer geschikt voor thuisgebruik, maar het kan ook goed ingezet worden in het onderwijs, met name in de kleuterklassen. Ook voor de kinderen van 3 jaar op het kinderdagverblijf en peuterspeelzaal zou dit leerspel goed ingezet kunnen worden.
Op een speelse manier ontrafelen kinderen het mysterie van cijfers en komen tot grootse ontdekkingen.
In deze set zitten getalblokjes met de cijfers 1 t/m 10. Van elk cijfer zijn er vier blokjes. Naast deze cijfers heb je ook nog blokjes met handen, turfjes, het rekenrek en dobbelstenen. En er zijn vijf grondplaatjes van 8×8 noppen. Net als de knikkerbanen zijn deze leerspellen 100% compatibel met Duplo.

Hubelino leren tellen inhoud

Lees ook: Review: Hubelino Leren Rekenen | Educatieve set

Onze mening

Van de drie leerspellen is deze set nu het meest in de belevingswereld van Elin. Dus daar gaan we als eerste mee aan de slag. Tellen van 1 tot 10 gaat haar al goed af en ze is goed op weg om de cijfers te gaan herkennen, maar extra oefening hierin kan geen kwaad. Het is momenteel voor haar nog belangrijk dat ze rustig telt, want al ze te snel telt sluipt er nog wel eens een foutje in. Het inzicht in de vijfstructuur – zoals bij de handjes, rekenrek en turfjes – heeft ze nog niet, maar daar is ze nog wel wat jong voor om dat inzicht te hebben.

Omdat de blokken goed op Duplo past, kun je deze goed bij diverse opdrachten gebruiken. Zo pakte ik een getalblokje en moest Elin evenveel blokjes uit de Duplodoos pakken en er een toren van bouwen.
Of zet alle blokjes met de handjes eens in de volgorde van 1 tot 10. Dat bleek toch nog lastig te zijn omdat ze bij de tweede hand weer bij 1 begon te tellen in plaats van door te gaan met de 6.
Deze set is erg veelzijdig en je kunt tal van speelse oefeningen bedenken waarbij kinderen leren tellen. Wij hebben deze set nu ongeveer een maand in huis en Elin heeft echt al sprongen gemaakt in het leren tellen.

Het nadeel

Alleen maar voordelen? Nee, één nadeel vind ik wel dat elk getal een eigen kleur heeft. Zo is de cijfer 1 rood, maar ook het blokje met 1 vinger, 1 kraal op het rekenrekje, 1 turfje en 1 stip op de dobbelsteen is rood. Alles met de cijfer 2 is geel, 3 is paars, enz. Wat is er nu makkelijker om kleuren bij elkaar te zoeken in plaats van te tellen?
De kleine grondplaatjes van 8×8 noppen vind ik niet zo handig. Maar gelukkig hebben we een grote Duplo-grondplaat en die we dan gebruiken.

Ga naar de website van Hubelino voor nog meer educatieve materialen.

Lees ook: SmartGames; Logisch puzzelplezier voor de hele familie
Lees ook: Review: Hubelino Pi – 100% compatible met Lego

#spon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *