Review: Met kleurrijke Aquabeads creëer je prachtige parelkunst

Aquabeads starterstudio

Al een hele tijd geleden schreef ik een blog over Aquabeads, en dan met name over de speciale set Disney Princess. Elin heeft met deze Aquabeadsset 4 prinsessen gemaakt die ze op twee canvasdoekjes heeft geplakt. Nu heeft ze twee prachtige schilderijtjes op haar kamer. Beide kinderen superfan van Aquabeads, maar in die blog noemde ik wel een nadeel. Maar nu blijkt dat de ontwikkelingen bij Aquabeads niet stil blijven staan en ze keihard aan het werk zijn gegaan om dat nadeel op te lossen. Ik vertel je er meer over!

Aquabeads

Pasgeleden werd ik door de vertegenwoordiger van Aquabeads uitgenodigd voor de Spotlight beurs in Nieuwegein. Deze beurs is speciaal bedoeld voor ondernemers. Hoewel de beurs zeker niet bedoeld was voor kinderen, ben ik toch gezellig samen met Elin gegaan. Samen is toch gezelliger dan alleen? Voor Elin was deze beurs een walhalla aan allemaal leuk speelgoed en omdat ze een van de weinige kinderen was, kreeg ze bij veel stands de volle aandacht. Bij de stand van Aquabeads kon Elin direct aan de slag met een mini-patroontje, terwijl de vertegenwoordiger mij allerlei nieuwe sets liet zien. Ik kreeg twee artikelen mee naar huis waarmee de kinderen aan de slag konden. Het eerste artikel wat ik meekreeg was de starterstudio.

Lees ook: Review: Aquabeads Disney Princess + DIY

Starterstudio

De starterstudio is een complete set waarmee je direct aan de slag kunt. De set wordt geleverd met 650 parels in 16 kleuren, zowel gewone parels als juwelenparels. Daarnaast bevat de set patroontjes die je na kunt maken, een handige opbergbox voor de parels, een sproeier, de nieuwe Flip Tray en niet te vergeten het legbord waar je de parels op neer kunt leggen. Daarmee is deze set een handige beginnersset die je naar wens kunt uitbreiden met allerlei (thema)navullingen.

Sterrenparels

Als tweede kregen we een gloednieuw product mee; namelijk een setje met sterrenparels. Het sterrenparelsetje is een navulset en bevat meer dan 800 sterrenparels in 8 verschillende kleuren. De sterrenparels hebben een geribbeld oppervlak dat licht weerkaatst en glinstert als sterretjes.

Hoe werkt Aquabeads

Aquabeads heeft eigenlijk hetzelfde principe als strijkkralen. Alleen, in plaats de kralen aan elkaar te strijken – zoals bij strijkkralen – kleven de parels van Aquabeads aan elkaar door ze nat te spuiten. Dit kunnen de kinderen geheel zelfstandig en mama hoeft niet meer met het strijkijzer op te komen draven. Daarmee is het nog een stuk veiliger ook. Het enige wat je hoeft te doen is het sproeiertje te vullen met water en het water te sproeien op de kralen. De kralen kleven dan vanzelf aan elkaar. Na een tijdje zijn de kralen droog en heb je een mooi figuurtje gemaakt.

De Flip Tray

In de blog die ik zo’n anderhalf jaar geleden schreef over dit product, vertelde ik dat Aquabeads een groot nadeel had. Als je een patroon helemaal af had, moet je het nat sproeien met water en vervolgens wachten totdat het droog is. Het legbordje – waar je het patroontje op maakt – is dan nog in gebruik en als je niet in het bezit bent van meerdere legbordjes, dan moet je best een poos wachten voordat je een volgend patroontje kunt namaken. Daar is nu een oplossing voor gekomen; de Flip Tray. Als je werkje af is en je hebt het natgespoten, dan leg je de Flip Tray erbovenop. Vervolgens klap je de Flip Tray om en je gemaakte figuurtje komt zo op de Flip Tray te liggen. Je legbord kun je dan weer terugklappen, klaar om weer te gebruiken voor nieuwe patroontjes.

Mijn mening

Joas is als eerste aan de slag gegaan met de starterstudio van Aquabeads. Hij heeft prachtige figuurtjes gemaakt, die we vervolgens hebben natgespoten. Het was eventjes opletten, de patroonvoorbeeldjes lagen er nog onder, die moesten eerst even voorzichtig weggehaald worden om te voorkomen dat ze nat zouden worden. Al kunnen de bijgevoegde patroonkaarten wel tegen wat water, maar als je bijvoorbeeld voorbeelden gebruikt die je van internet uitprint, dat dien je die wel eruit te halen.

Nu was ik zeer benieuwd hoe het gebruik van de Flip Tray zou zijn. Ik vond het heel spannend om het om te klappen. Stel je voor dat het werk van mijn zoon helemaal voor niets zou zijn geweest. Het omklappen ging perfect, maar toen was ik toch wel even te snel met terugklappen. De helft van het gemaakte figuurtje bleef vastzitten aan het legbordje, de andere helft kwam wel op de Flip Tray terecht. Helaas. Snel heb ik de figuurtjes weer proberen te maken, wat erg lastig was, omdat de parels al nat waren en dus kleven. Maar hé, het is gelukt! Nogmaals heb ik de Flip Tray erop gelegd en omgeklapt. Vervolgens heb ik er even met mijn vingers op getikt, zodat ik zeker wist dat alle parels los waren van het legbord. En dat werkte dus wel.

Een advies is om het dus echt heel voorzichtig te doen met terugklappen, maar als je het eenmaal een keer gedaan hebt en weet hoe het werkt, dan werkt het perfect!

Eenhoorn

Een dag later ging Elin aan de slag. We hadden een patroontje gevonden van een eenhoorn. Deze heeft ze gemaakt. Zij heeft gebruik gemaakt van de sterrenparels. Het effect wat je daarmee creëert is prachtig! Van de eenhoorn, de regenboog en de ster heeft Elin een prachtige kaart gemaakt!

Aquabeads Eenhoorn met sterrenparels

Aquabeads heeft verschillende soorten sets in het assortiment! Grotere sets, kleinere sets, complete starterssets, maar ook navullingen. Er zijn ook een aantal themasets verkrijgbaar! Zo is er in elke prijscategorie wel een leuke set te vinden. Vooral de magische eenhoornset is er een die hoog op het lijstje van Elin staat. En die van Frozen natuurlijk!

Aquabeads is dus superleuk voor iedereen die van knutselen en/of strijkkralen houdt. De kleurrijke, aansprekende verpakkingen zorgen er ook voor dat je daarmee een superleuk cadeau in handen hebt!

Neem een kijkje op de website voor meer informatie en een groot assortiment aan verschillende sets.

Lees ook: Review: Colourmazing Bloemen en Prinsessen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *