Speelgoed van het Jaar 2020: genomineerd speelgoed 8 t/m 9 jaar

Vanaf 9 september kan iedereen weer stemmen op zijn of haar favoriete speelgoed in 7 verschillende categorieën tijdens de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2020. In deze blog laat ik je de 3 items ziet die genomineerd zijn in de leeftijdscategorie 8 t/m 9 jaar. Ook lees je in dit artikel wat mijn favoriete speelgoed is in deze categorie.

Over deze leeftijdsgroep

Adviesleeftijd vanaf 8 jaar. Je ziet het veel op allerhande speelgoed. Het lijkt wel alsof er een wereld voor 8-jarigen opengaat wat betreft het assortiment aan speelgoed. Ontdekken, wetenschap, uitproberen, kijken hoe dingen werken, kennis testen, spelletjes spelen; er is in de winkel veel te vinden voor deze nieuwsgierige en leergierige leeftijdsgroep. Wetenschap en ontdekken is dan ook een thema dat je veel tegenkomt.

Genomineerd speelgoed in de categorie 8 t/m 9 jaar

In de leeftijdscategorie 8 t/m 9 jaar zijn een viertal items genomineerd:

  • Color Addict – Cartamundi
  • DOTS BFF armbandenset – LEGO
  • L.A.M.A – 999-Games

Color Addict – Cartamundi

Een kleurrijk en meeslepend spel, perfect voor spelletjesavonden met het hele gezin, middagpauzes met collega’s of op school en feestjes! Dit is een blauwe kaart. En deze? Rood of groen? Raak al je kaarten zo snel mogelijk kwijt door de juiste kleur of het juiste woord of allebei of omgekeerd uit te spelen. Op sommige kaarten staat een kleur geschreven maar met inkt in een andere keur. Dus bijvoorbeeld het woord rood staat in het groen geschreven. Bevat 110 kleurrijke kaarten. Het spel is heel verslavend!
Niet geschikt voor wie groen lacht, zwart kijkt, geel ziet van nijd, weinig kleur heeft of roze olifanten voorbij ziet vliegen.

DOTS BFF armbandenset – LEGO

Maak je eigen coole vriendschapsarmbandjes en geef ze aan je beste vrienden! Open de BFF armbandenset, leg de armbanden plat neer en klik de kleurrijke tegels erop. Kijk op de verpakking en het meegeleverde ideeënvel voor inspiratie of ontwerp je eigen versie. Voeg de hartjestegels in verschillende kleuren en de bedrukte tegels toe, zodat ze helemaal bij de persoonlijkheid van jou en je vrienden passen. Draag jullie unieke armbanden met trots! #dotyourworld

L.A.M.A – 999-Games

Vlot kaartspel Het motto van L.A.M.A. is: Leg Alle Minpunten Af. Elke beurt probeer je kaarten af te leggen, anders krijg je er minpunten voor. Kun je niets afleggen, dan beslis je om te passen of een (hopelijk goede) kaart te trekken. Je krijgt minpunten in de vorm van fiches. Lukt het je om al je kaarten kwijt te raken, dan mag je een fiche teruggeven. En dat mag er één van waarde 1 of van waarde 10 zijn. Aan het einde wint de speler met de minste minpunten! L.A.M.A. is een grappig en toegankelijk kaartspel met zeer eenvoudige spelregels!

Lees ook: Speelgoed van het Jaar 2020: genomineerd speelgoed 0 t/m 3 jaar

Mijn mening

Ik zeg maar eerlijk, ik ken ze geen van drieën. Als ik kijk naar het spel Color Addict dan weet ik nu al dat het spel niet helemaal aan mij besteed is. Niet helemaal? Helemaal niet dus. Ik ben niet snel genoeg als het gaat om zulk soort spelletjes. Ik zie het niet. En ik verlies het altijd. Eén keer is denk ik wel leuk en grappig, twee keer misschien ook nog wel, maar dan heb ik het wel gezien. Ik kan mij wel voorstellen dat kinderen zoiets hilarisch vinden en het goed is voor hun reactiesnelheid en hun lateraal denkvermogen.

Wat betreft de LEGO Dots, daar heb ik mee in mijn handen gestaan in de speelgoedwinkel. Niet per se deze versie, er lagen nog meer leuke sets van LEGO Dots. Elin heeft nog getwijfeld om een setje te kopen van haar geld, maar ze koos toch voor wat anders. Het ziet er echt ontzettend leuk uit.

Wie mij een beetje kent weet dat wij ontzettend graag een spelletje leggen. Als je mijn blog een beetje volgt dat zie je dat er al tientallen reviews van spelletjes zijn geschreven. Onze spellenkast zit overvol (al kan er zeker nog zeker bij 😉). Het spel L.A.M.A. hebben we niet, maar ik ben er wel onwijs nieuwsgierig naar. Het heeft, zo lijkt het, wel wat weg van UNO, maar het zal vast wel heel anders gaan.

Wat zou ik stemmen

Omdat ik alle drie de artikelen niet goed ken vind ik het lastig om daar een keuze uit te maken. Toch zou ik denk ik kiezen voor het spel L.A.M.A. Tsja, je zult maar spelletjesgek zijn. Van de LEGO Dots heb ik ook hoge verwachtingen van.

Waar zou jij op stemmen?

Lees ook: Speelgoed van het Jaar 2020: genomineerd speelgoed 4 t/m 5 jaar
Lees ook: Speelgoed van het Jaar 2020: genomineerd speelgoed 6 t/m 7 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *