Speelgoed van het Jaar 2020: genomineerd speelgoed 6 t/m 7 jaar

Speelgoed van het Jaar 2020 leeftijdscategorie 6 t/m 7 jaar

Nog even en de Speelgoed van het Jaar verkiezing zal weer gehouden worden. Vanaf 9 september kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete speelgoed in 7 verschillende categorieën. In deze blog ga ik nader in op de 4 items die genomineerd zijn in de leeftijdscategorie 6 t/m 7 jaar. Ook lees je wat onze favorieten zijn.

Over deze leeftijdsgroep

Kinderen van 6 en 7 jaar zijn competitief en elkaar overtroeven vinden ze erg leuk. Daarom zijn er veel spellen op de markt die daar handig op inspelen. Het zijn spellen voor buiten en voor binnen. Spellen die ze samen met een vriendje of vriendinnetje kunt doen, of samen met een broertje of zusje of met hun ouders.

Daarnaast zijn kinderen van deze leeftijd leergierig en ontdekkend. Ze willen steeds meer en meer weten over de wereld om hen heen. Onderzoeken en experimenteren vinden ze leuk. Wetenschap speelt op deze leeftijd ook een grote rol.

Educatieve spellen helpt kinderen op een speelse manier de lesstof beter onder de knie te krijgen. Ook daar springen de fabrikanten handig op in.

Genomineerd speelgoed in de categorie 6 t/m 7 jaar

In de leeftijdscategorie 6 t/m 7 jaar zijn een viertal items genomineerd:

  • FurReal – Mama Josie de Kangoeroe
  • LEGO Super Mario: Avonturen met Mario startersset
  • Bank Attack – Megableu
  • Froggit – SmartGames

FurReal – Mama Josie de Kangoeroe

FurReal Kangoeroe Mama Josie houdt van haar drie kinderen. Zorg voor de kleintjes met deze interactieve knuffel met geluidjes en beweging.

Hop in het rond met deze lieve Mama Josie de kangoeroe van FurReal! Dit schattige, interactieve diertje is net zo lief als haar drie kleintjes. Eentje is een jongen en de andere een meisje, maar de derde blijft een verrassing tot je de set uitpakt. Maar mama Josie bekommert zich niet alleen om haar kleine kangoeroetjes, ze communiceert ook met jou. De interactieve knuffel bevat wel 70 geluids- en bewegingsreacties, inclusief schattige kusgeluidjes, voedergeluiden, een boertje en meer. En ze kan dansen ook! Laat haar een grappig, springend dansje doen en tegelijkertijd muziek afspelen. 

FurReal – Mama Josie de Kangoeroe - speelgoed van het jaar 6 t/m 7

LEGO Super Mario: Avonturen met Mario startersset

Met deze LEGO® Super Mario™ Avonturen met Mario startersset kunnen kinderen spelen als hun favoriete personage in de echte wereld. De set bevat een LEGO Mario™ figuur die via de lcd-schermen en de luidspreker direct reacties geeft. Spelers kunnen virtuele munten verdienen door met LEGO Mario van de Startbuis naar de Vlaggenmast te gaan via draaiende platforms en wolkenplatforms, het ?-blok en supergevechten met de Goomba en Bowser Jr. speelgoedfiguren. Verplaats de stenen om nieuwe levels te maken en probeer ze te voltooien.

LEGO Super Mario: Avonturen met Mario startersset - Speelgoed van het Jaar 6 t/m 7 jaar

Bank Attack – Megableu

Bank Attack is een coöperatief spel om de groepsgeest te ontwikkelen en te versterken. Je missie: 5 minuten om de bankkraak van de eeuw te verwezenlijken. Snel binnen, snel buiten… Niemand raakt gewond. Je team: Hacker, Money man, Lookout, Explosives Expert. Je strategie: luister aandachtig naar de instructies en word stinkend rijk. Maar laat een steek vallen, en het alarm zal afgaan! De spanning stijgt iedere seconde.
Er zijn 5 spelniveaus te spelen.

Bank Attack - Megableu - Speelgoed van het Jaar 6 t/m 7

Froggit – SmartGames

Spring de vijver over…..maar kijk uit voor de vis!

Leid je kikkers veilig over de vijver en voorkom dat andere spelers hetzelfde doen. De eerste kikkerfamilie die de andere kant van de vijver bereikt, wint het spel. Maar pas op, de vis kan je kikkers terugjagen naar hun start-oever! Flexibel denken, een goede planning en je tegenstanders dwarsbomen, maken dit een spannend spel voor twee tot zes spelers.

Froggit SmartGames speelgoed van het jaar

Onze mening

Twee van deze producten hebben wij al in huis. Van deze twee producten begrijp ik heel goed dat ze genomineerd zijn voor de verkiezing Speelgoed van het Jaar. In de eerste plaats hebben wij het spel Froggit van SmartGames. Dit is het allereerste gezelschapsspel in hun assortiment. Het is een superleuk en leerzaam spel voor kinderen en voor ouders is het ook spannend. Ik schreef er al een review over.

Lees ook: Review: Froggit | Het eerste familiespel van SmartGames

Ook Bank Attack hebben wij al in huis. Bank Attack is echt een fantastisch coöperatief spel. De baas van de bank geeft opdrachten en als je de opdrachten goed uitvoert verdien je geld. Als je goed luistert naar de baas en alle opdrachten juist uitvoert, dan heb je maar liefst 50 miljoen verdiend en springt de kluis met wel 12 goudstaven open. Er zijn 5 levels te spelen. Een review volgt later.

LEGO SuperMario ken ik niet en ik weet eigenlijk ook niet zo goed wat ik daarvan moet verwachten om er een mening over te hebben.

Mama Josie de Kangoeroe ziet er superlief en schattig uit, hartstikke leuk voor kinderen om zo’n kangoeroe met haar kleintjes te verzorgen. Dat de kangoeroe interactief is en heel veel geluidjes maakt, maakt het nog eens extra leuk! Ik denk dat Elin hier wel heel goed raad mee weet.

Waar zouden wij op stemmen

Elin was duidelijk; zij zou op Josie de Kangoeroe stemmen. Vanaf nu is deze kangoeroe haar liefste wens. Ook Joas was duidelijk, hij vindt het spel met de kikkers (Froggit) erg leuk en zou daar op stemmen.
En ik, ik heb geen idee. Ik twijfel tussen 3 items.

Zoals ik hierboven al schreef ken ik LEGO Super Mario niet en heb ik ook niet zo’n goed idee wat ik daar nu van zou moeten verwachten. Met de weinige informatie dat ik daarvan heb zou ik daar niet op stemmen.

Omdat ik fan van SmartGames bent, vind ik het superleuk dat Froggit een nominatie heeft verdiend, als eerste gezelschapsspel in hun assortiment. Het is ook een leuk spel, al moet ik wel zeggen dat het met twee personen minder spannend is en dat het leuker is met 3 of meer personen zodat je elkaar meer dwars kan zitten.

Ook Bank Attack vind ik fantastisch. Een coöperatief spel waarmee je met elkaar de kluis moet zien te kraken. Er zit enorm veel snelheid in, je moet goed luisteren en snel handelen. Je wílt gewoon met elkaar de kluis openbreken.

En Josie de Kangoeroe; ik snap wel dat Elin deze graag zou willen hebben. Supergaaf natuurlijk dat je haar en haar kleintjes kan verzorgen, dat ze communiceert, danst en nog veel meer dan dat.

Gelukkig heb ik nog tot 9 september om erover na te denken, dus dat ga ik dan ook maar doen.

Lees ook: Speelgoed van het Jaar 2020: genomineerd speelgoed 0 t/m 3 jaar
Lees ook: Speelgoed van het Jaar 2020: genomineerd speelgoed 4 t/m 5 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *