Speelgoed van het Jaar 2020: genomineerd speelgoed 0 t/m 3 jaar

Speelgoed van het Jaar verkiezing 2020 genomineerd speelgoed 0 t/m 3 jaar

Nog even en het is weer zover; vanaf 9 september kan iedereen een stem uitbrengen op hun favoriete speelgoed tijdens de Speelgoed van het Jaar verkiezing 2020. Vorige week heeft de vakjury via de website het genomineerd speelgoed bekendgemaakt. Al het genomineerde speelgoed is onderverdeeld in 7 leeftijdscategorieën. Vandaag laat ik je zien welk speelgoed genomineerd is in de categorie 0 t/m 3 jaar.

Over deze leeftijdsgroep

Ontdekken en de wereld om je heen verkennen. Dat zijn de kernwoorden voor deze leeftijdsgroep. En daar gaan speelgoedfabrikanten handig op in. Felle kleuren trekken de aandacht, grote stukken om het speelgoed handig vast te pakken en wat niet in de mond kan verdwijnen en natuurlijk geluidjes. Alles wat geluid maakt is in trek.

Als je baby kan kruipen, lopen en zo langzaamaan een dreumes wordt, kan het weer heel wat meer. De wereld om hen heen wordt ineens een stuk groter en niets is meer veilig in huis. Je dreumes kan ontdekken hoe speelgoed reageert en wat je allemaal met bepaald speelgoed kunt.

Is je dreumes weer een jaartje ouder en wordt het een peuter? Dan zijn de mogelijkheden weer wat groter. De motoriek wordt beter en speelgoedstukken hoeft niet meer zo heel groot te zijn. Bouwen met blokken, muziek maken, het eerste spelletjes spelen, met auto’s rijden of als poppenmoedertje zorgen voor een poppenkindje is bij veel kinderen in trek. Je ziet peuters ook steeds meer met andere kinderen spelen. Al zal dat op die leeftijd nog meer naast elkaar spelen, dan samen spelen zijn.

Genomineerd speelgoed in de categorie 0 t/m 3 jaar

In de leeftijdscategorie 0 t/m 3 jaar zijn een tweetal producten genomineerd. De Playmobil 1.2.3 Mijn meeneem kinderdagverblijf en de SmartMax My Firest Sounds & Senses.

Playmobil 1.2.3 Mijn meeneem kinderdagverblijf

De veelzijdige sets van PLAYMOBIL 1.2.3 bieden plezier en een leerzame ervaring voor kleine ontdekkingsreizigers. Er is altijd wel iets aan de hand in de kleurrijke kinderdagverblijf, die je zo kunt meenemen. Speel met vrienden, schommel, ga op de glijbaan of draai in de draaimolen en nog veel meer. Hier kun je de mooiste ervaringen van de kinderdagverblijf naspelen. En het beste: De volledige inhoud past in het koffertje – ideaal voor op reis.

Playmobil 1.2.3 genomineerd in de categorie 0 t/m 3 jaar

SmartMax My First Sounds & Senses

Een vrolijk gekleurde magnetische speelset voor de allerkleinsten. In de set zitten vier kleurrijke ballen en staven. Dankzij de geluidjes, texturen, emoties, vormen en kleuren is de speelset ontzettend leuk en leerzaam. Het speelgoed prikkelt de fijne motoriek en de oog-handcoördinatie. Geschikt vanaf 12 maanden.

Lees ook: Review: Escape Room The Game – 2-spelers Editie

genomineerd in de categorie 0 t/m 3 jaar; SmartMax

Mijn mening

Mijn kinderen vallen qua leeftijd buiten deze categorie. De jongste is 4 jaar en de oudste 6 jaar. Toen Elin 1 jaar werd hebben we 3 sets van Playmobil 1.2.3 voor haar verjaardag gegeven; De Ark van Noach, een set met rails en een treintje en een dierentuin. Door beide kinderen is er intensief met deze sets gespeeld, en nog steeds moet ik zeggen. Ze zijn oud genoeg voor gewoon Playmobil – daar hebben ze ook al veel van en wordt ook veel mee gespeeld – maar op z’n tijd wordt 1.2.3. ook nog uit de kast gehaald. De 3 sets Playmobil 1.2.3. zien er nog steeds mooi uit en is niet stuk te krijgen. En ook omdat ze er nog steeds mee spelen gaan deze sets absoluut niet doorverkocht worden.

Ik ben fan van Playmobil 1.2.3. Deze kinderdagverblijf hebben we niet, maar ziet wel ontzettend leuk uit. Handig ook dat het tegelijkertijd een meeneemkoffertje is. Als je ergens naartoe gaat neem je vaak nog wat van speelgoed mee waar de kinderen zich mee kunnen vermaken. Met deze meeneemkoffer heb je alles bij elkaar en nog handig mee te nemen ook. Ik denk dat veel kinderen zich hier urenlang mee kunnen vermaken. Een kinderdagverblijf met speeltoestellen is voor kinderen ook een thema dat herkenbaar is en tot de verbeelding spreekt.

SmartMax; ken jij het?

Over SmartMax kan ik kort zijn; natuurlijk heb ik het regelmatig voorbij zien komen in (web)winkels, maar zelf heb ik daar nooit een set van in huis gehad. Ik ken het daarom niet vanuit eigen ervaring. Wel zijn het sets die er onwijs aantrekkelijk en leerzaam uitzien en wat zeker bij onze kinderen gepast zou hebben in de peuterleeftijd. Als ik zo de foto’s eens bekijk, dan ziet het er stevig en duurzaam uit. De kleuren en vormen zijn aantrekkelijk en supergaaf dat kinderen al op zo’n jonge leeftijd de kracht van het magnetisme kunnen ontdekken.

Waar zou ik op stemmen?

Alleen al als je de foto’s van het speelgoed bekijk snap ik dat deze sets genomineerd zijn. Maar er kan er maar één winnen in deze categorie. Puur gezien vanuit het feit dat ik Playmobil 1.2.3. ken omdat we het thuis hebben en de kinderen ermee spelen (al hebben we niet deze specifieke set) en dat ik SmartMax niet ken vanuit ervaring, zou ik stemmen op Playmobil 1.2.3. Ik kan mij heel goed voorstellen dat als je beide producten echt kent, dat het lastig kiezen is.

En waar zou jij op stemmen?

SmartMax; genomineerd in de categorie 0 t/m 3 jaar

Lees ook: Review: Smart Farmer | SmartGames
Lees ook: Review: Ravensburger BlaZeLets | Complete set voor coole armbanden

SpeelgoedSpeelgoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.