Vakantie met kinderen: Helmond | Nederland (3)

Vakantie met kinderen Helmond Nederland

Zoals elk jaar gaan wij in de zomervakantie nog een weekje ‘op vakantie’ in het huis van mijn schoonouders in Helmond, Noord-Brabant. Even een andere omgeving met weer even wat andere leuke uitjes in de buurt. We hebben weer heel wat andere leuke dingen gedaan dan voorgaande jaren. Maar het zijn allemaal wel uitjes die de moeite waard zijn om te delen. Wat we allemaal gedaan hebben vertel ik je in deze blog.

Woensdag

In Nederland is het ontzettend, maar dan ook ontzettend warm. Op woensdag had Joas eerst nog een zwemlesje. Na deze zwemles hebben we een boterhammetje gegeten en zijn we op weg gegaan naar Helmond. Eenmaal daar bleek het meer dan 30 graden in huis te zijn. Pff, wat warm zeg. Ik ben meteen de boodschappen gaan halen. Die dag hebben we verder niets meer gedaan.

Donderdag

In Oostenrijk was ons zwemuitje in het water gevallen. Beslist niet letterlijk nemen. Het zwembad daar zat vol. Hadden we maar moeten reserveren, maar daarover stond op de website helemaal niets aangegeven. Omdat je in Nederland overal voor moet reserveren, hadden we daar zeker wel naar gekeken. We beloofden de kinderen om een keer te gaan zwemmen als we in Nederland zouden zijn. En dat werd vandaag en wel in Speelpark de Splinter in Eindhoven. Het leuke van dit park is dat je er gratis toegang hebt. Er is van alles te doen. Zo is er een zwembad. Niet diep hoor, het heeft een diepte van slechts 50 cm, maar voor de kinderen hartstikke prima. Al redelijk op tijd in de ochtend zijn we als eerste het zwembad in gedoken.

Verder zijn er op het park allerlei veldjes met een speeltuintjes. Zo is er op het ene veldje een groot piratenschip. Op een ander veldje meer een waterspeeltuin. Op het volgende veldje een speeltuin met draaitoestellen. Ook is er een grote picknickweide waar je heerlijk kunt liggen en relaxen terwijl de kinderen aan het spelen zijn. Er is een bouwhoek met van die grote bouwstenen. Er is ook een kinderboerderij. En in een kioskje kun je koffie en een ijsje halen. Genoeg te doen om je een hele dag te vermaken. Dat hebben we dan ook maar gedaan. En dat voor niks, gratis. Hoe bestaat het. Voor niets gaat de zon op zou je zeggen.

Vrijdag

Vandaag gingen we weer eens met onze museumkaart op stap. Wij zijn naar Museumkasteel Helmond geweest. Het klinkt heel saai, maar dat is het absoluut niet. Voor kinderen is er een leuke speurtocht. Joas kreeg een speurtocht met plaatjes van voorwerpen die in het kasteel gezocht moesten worden. Elin mocht kiezen: of een speurtocht met opdrachten, of de variant die Joas ook had. Ze koos de laatste, dus gingen ze samen het kasteel door om op zoek te gaan naar de voorwerpen die afgebeeld staan op de plaatsje.

Maar er was nog meer. Ook kreeg je een schild mee. In elke ruimte hing er een projector. Als je het schild eronder hield, dan verscheen er ineens een goed te lezen tekst op het schildje met een leuk weetje.

De kinderen hebben de speurtocht tot een goed einde gebracht en werden daarna tot ridder geslagen. Superstoer. Vervolgens kwamen we in een ruimte waar de kinderen van een medewerker nog wat uitleg kregen van bepaalde voorwerpen uit die tijd. Weet jij bijvoorbeeld wat een snotneusje is? Ook is er in het kasteel een ruimte speciaal voor kinderen. Daar mogen kinderen een echte helm van een harnas op zetten en voelen hoe zwaar die is. Daar mogen kinderen echt voelen hoe zwaar een maliënkolder is. En kinderen kunnen daar op een scherm een paar leuke en leerzame spelletjes spelen. Wat aten ze eigenlijk in de tijd van de middeleeuwen? Hadden ze toen al croissantjes?

Buiten het kasteel konden de kinderen nog een paar leuke oud-Hollandse spelletjes spelen zoals boter-kaas-en-eieren, kegels omgooien en nog meer. Het kasteel van Helmond is dus beslist de moeite waard om te bezoeken, ook met jonge kinderen!

Daarna hebben we in de stad nog een heerlijk broodje gegeten bij Bakker Bart.

Zaterdag

Vandaag zijn we naar ons nichtje geweest om haar verjaardag te vieren. Ze is 5 jaar geworden. Hoera!

Zondag

Voor deze middag hebben we een tijdslot gereserveerd bij Mind Mystery. In Mind Mystery wordt je brein compleet voor de gek gehouden. Zo is er een Huis op z’n kop waar je de meest hilarische foto’s kunt maken. Een spiegeldoolhof waar je moet oppassen om jezelf niet tegen te komen. Het kleinere broertje kan heel eventjes groter zijn dan zijn grotere zus. Schilderijen waar je urenlang naar kunt kijken. Platen waar je twee verschillende dingen in kunt zien. En nog veel attracties die je hersenen voor de gek houden. Een ontzettend leuk uitje. Ik schreef er al een blog over, daarom houd ik het hier maar kort.

Lees ook: Uitje met kinderen: Mind Mystery | Horst

Mind Mystery - Ames Room

Maandag

In Helmond heb je een prachtige afgesloten en betaalde (slechts € 2,00 p.p.) speeltuin, Helmond West. Best groot, veel ruimte, genoeg zitjes voor ouders en anders kun je wel een picknickkleedje neerleggen waar ouders heerlijk kunnen relaxen terwijl kinderen zich urenlang kunnen maken. Vandaag hadden we nog eens extra geluk. Er werd een leuke musicalvoorstelling gegeven over Joris en de Draak. Elin en ik hebben gekeken en genoten.

Die avond zijn we uit eten geweest in Eindhoven bij Wiro Wok. We zijn er al een paar keer eerder geweest. De kinderen vinden het daar leuk en het eten is lekker. Kinderen mogen deze zomer gratis eten, dus dat is dan weer mooi meegenomen. Wat betreft Corona, de tafels stonden ver genoeg uit elkaar zodat je niet te dicht bij de andere gasten zat. Er werd over het algemeen prima aan de 1,5 meter gehouden. Je eten opscheppen bij het buffet moest je met een handschoentje (die je vooraf kreeg) doen. Alleen als je moest wachten bij de wok of bij de plaat, dan was het soms een beetje krap als het daar wat drukker was. Dan maar gewoon een stap naar achteren en even geduld hebben.

Boven het restaurant is ook een grote speelruimte voor kinderen. De kinderen hebben er heerlijk gespeeld. Toen ze nog jonger waren was 2,5 uur meer dan genoeg. Nu ze ouder zijn en meer eten, was de 2,5 uur eigenlijk wel een beetje krap. Ach ja, ons buikje was weer gevuld. We hebben er heerlijk gegeten en het was gezellig.

Lees ook: Uit eten met kinderen: Wiro Wok – All you can eat te Eindhoven

Dinsdag

Dinsdag zijn we naar het Prehistorisch Dorp geweest. Wat een fantastisch uitje was dat zeg. Er valt zo ontzettend veel te beleven en te doen, aan een ochtend hadden we gewoon te kort. Daarom gaan we er zeker nog eens terugkomen. Ik schreef er al een aparte blog over waarin precies beschreven staat wat er zoal te doen en te beleven is.

Lees ook: Uitje met kinderen: PreHistorisch Dorp | Eindhoven

PreHistorisch Dorp in Eindhoven

Woensdag

Weer naar huis, de vakantie zit er weer op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *