Recensie: Ontdaan | Anita Wesselius-Wuestman

Ontdaan van Droomvallei Uitgeverij

Ontdaan; dat is de titel van het boek dat ik pas gelezen heb. Na het lezen van het boek ben je ook daadwerkelijk ontdaan. Ontdaan is een psychologisch debuutroman van Anita Wesselius en daarin ontrafelt ze een indringend familiedrama. Een verhaal dat onder de huid kruipt. Een verhaal dat ook na afloop om overdenking vraagt.

Ontdaan

De 22-jarige student Daniël woont samen met zijn vriendin in een klein studiootje in Groningen. Daniël is half Nederlands half Italiaans. Daniël heeft als 11-jarig jongetje een ingrijpende gebeurtenis meegemaakt waarbij zijn babybroertje is overleden. Zijn vader kwam hierdoor in de gevangenis terecht, zijn moeder in een instelling en Daniël is in een pleeggezin terechtgekomen.

Op een dag staat de politie bij hem aan de deur die hem vertelt dat zijn vader in de gevangenis een eind aan zijn leven heeft gemaakt. Voor Daniël, die na het drama geen contact meer had met zijn vader, leek het in eerste instantie een einde van een tijdperk. Een boek dat afgesloten kan worden. Maar niets blijkt minder waar. De beerput wordt opengetrokken en stukje bij beetje ontdekt Daniël wat er die dag precies gebeurd is en hoe de familieverhoudingen in elkaar steken.

Weet Daniël met deze opeenstapeling van informatie om te gaan?

Mijn mening

Normaal gesproken ben ik wat uitgebreider in het geven van een samenvatting van een boek. Deze houd ik bewust kort. Als ik meer vertel geef ik spoilers weg. Het boek begint bij het feit dat Daniël te horen krijgt dat zijn vader is overleden. Vanaf dat moment worden er allerlei stukjes informatie blootgegeven over wat er zich in het verleden bij het familiedrama heeft afgespeeld. Het lijkt een losstaande gebeurtenis, maar al lezende blijkt dat er onderliggende redenen zijn waardoor bepaald gedrag en bepaalde daden duidelijk worden.

Het boek is boeiend geschreven. Eenmaal in handen is het niet meer naast je neer te leggen en wil je het meteen ook uitlezen. Dat kan ook best, het boek is niet enorm dik met 250 pagina’s.

Eenmaal uit, dan ben je ook daadwerkelijk ontdaan. Ontdaan over de gebeurtenissen die zich in het verleden hebben afgespeeld en die jaren later nog zijn doorwerking hebben. Een verhaal dat onder de huid kruipt. Een verhaal dat ook na afloop om overdenking vraagt.

Lees ook: Recensie: Tot de dood | Simone Rozeboom

Productinformatie

Titel: Ontdaan
Auteur: Anita Wesselius-Wuestman
Uitgeverij: Droomvallei Uitgeverij
ISBN: 978-94-92844-57-6
Verschijningsdatum: november 2019
Aantal pagina’s: 250

Ontdaan - Anita Wesselius-Wuestman

Lees ook: Recensie: Blijf nog even | Marloes Otten
Lees ook: Recensie: Ben ik nou gek? Paniekroman | Saskia Oudshoorn

Wil je meer prijzen winnen? Neem dan eens een kijkje op PrijsvragenGala.nl

Reactie (29)

 • J Vink| 18 september 2020

  Erg nieuwsgierig geworden Doe dus graag mee

 • anna| 18 september 2020

  Klinkt als een indrukwekkend boek,ik ben benieuwd!

 • Femke Dekker| 18 september 2020

  Wat lijkt me dit een prachtig boek … nieuwsgierig geworden!

 • Nelly| 19 september 2020

  Ik ben zeker nieuwsgierig geworden naar dit boek.

 • Bep H| 19 september 2020

  Na het lezen van je recensie ben ik benieuwd naar dit boek

 • Marja Legius| 19 september 2020

  Dit boek lijkt me echt een pareltje wat ik heel graag zou willen lezen. En mijn dochters en schoondochter na mij ook

 • Willem de Wal| 19 september 2020

  De recensie maakt mij echt nieuwsgierig naar dit boek

 • Heleen Haarsma| 19 september 2020

  Ik ben echt heel nieuwsgierig naar dit boek, duimen dat ik win!! 🙂

 • Sander| 19 september 2020

  Hier zou ik mijn vriendin echt heel erg blij mee maken! Vind het zelf stiekem ook wel leuk;)

 • Marian B| 19 september 2020

  Het boek maakt me nieuwsgierig, ik doe graag mee!

 • Jan Kleijn| 19 september 2020

  Intrigerend! Ik loot graag mee.

 • Oma Will| 19 september 2020

  Dit is echt een boek wat ik moet lezen, zo aangrijpend!!
  Ik heb op Bloglovin geliked en geloved en doe graag mee.

 • Winie P.| 19 september 2020

  Wow, de synopsis alleen al is zó aangrijpend, ik wil heel graag verder lezen!

 • Debby Koeman| 19 september 2020

  Zeker nieuwsgierig, ik ding graag mee!

 • Jan| 19 september 2020

  Ik laat mij graag verrassen met dit prachtige boek .

 • Sonja van den Beemd| 19 september 2020

  Hallo

  Ik doe heel graag mee.
  Lijkt me echt een super boek, en ik ben erg benieuwd om het te lezen.

 • Suus| 20 september 2020

  Wat een leuke winactie, ik waag graag een kansje. Ik volg je via Instagram (Truusje26).

 • Nina Mol| 20 september 2020

  Erg nieuwsgierig geworden Doe dus graag mee

 • Rinskje| 20 september 2020

  Klinkt als een boek wat ik graag wil lezen. Dus ik doe mee..

 • Danielle| 20 september 2020

  Je hebt mij nieuwsgierig gemaakt naar het boek. Zou het graag lezen.

 • Anneliese de Waal| 20 september 2020

  Ik ben erg benieuwd naar het boek, zou het boek graag willen lezen 😊😊 Groetjes Anneliese

 • Esther| 20 september 2020

  Ben erg nieuwsgierig ik doe graag mee

 • Lottie| 20 september 2020

  SUPER LEUK! Lijkt mij een erg goed boek!

 • Anja jager| 20 september 2020

  erg leuk ik doe graag mee

 • Elvira Lindner| 20 september 2020

  Ik ben erg benieuwd geworden naar dit boek. Ik doe dan ook graag mee.

 • Anita te Gussinklo| 20 september 2020

  Lijkt me een heel fijn boek.

 • Dino Neutel| 21 september 2020

  Lijkt mij leuk om dit boek te lezen.

 • Sabine ypenga| 21 september 2020

  Lijkt mij een prachtig verhaal!

 • Paula| 21 september 2020

  Ik ben nieuwsgierig idd!

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *