Inspiratie voor een jongenskamer | Thema: Jungle

Jongens slaapkamer in het thema Jungle

Joas’ slaapkamer; het wordt tijd om deze een keer op te knappen. Het thema weten we al, enkele accessoires rondom dit thema hebben we ook al in huis. Nu nog de tijd vinden om zijn oude behang eraf te halen en een nieuw behangetje erop te plakken. Dat laatste natuurlijk nadat we een nieuw behangetje hebben uitgezocht. Het thema wordt trouwens Jungle. Om inspiratie op te doen ben ik eens gaan snuffelen op internet en ik kwam uit bij Otto.nl. In dit artikel deel ik een aantal items die supergaaf zijn voor de slaapkamer van Joas.

Bed als junglehuis

Wat wij al hebben is een kinderbed voor Joas. Een bed die je kunt gebruiken als hoogslaper, maar als je deze omdraait, dan heb je een laag bed. Over dit bed hebben wij een tent bevestigd in het thema jungle. Als je het bed als hoogslaper gebruikt, dan heb je onder het bed een heerlijke speelruimte. Doordat wij die tent eroverheen bevestigd hebben, heb je een heus speelhuisje middenin de jungle. Daar kun je een heerlijke knus hoekje maken met een matrasje, kussens, wat jungledierenknuffels, een speegoedmand en een mandje met boeken. Zo’n ruimte onder het bed is dus ideaal voor als je toch al een klein slaapkamertje hebt! Tot Joas het op een dag eng vond om boven te slapen. Toen het bed maar omgedraaid naar de lage stand. Nu slaapt hij dus ín de tent.

Behang

Joas heeft een klein slaapkamertje. Over het algemeen geldt, hoe donkerder de kleuren zijn in de kamer, hoe kleiner de slaapkamer lijkt. Omdat hij dus een klein kamertje heeft, kunnen we daarom beter gebruik maken van lichte kleuren. Als je aan jungle denk, dan denk je vooral aan de kleur groen. Veel behangetjes met groene bladeren, zijn best donker van kleur. Dat is dus iets waar we rekening mee moeten houden. We gaan daarom een behangetje uitzoeken waarin gebruik wordt gemaakt van wat lichtere kleuren groen. Het idee is dan om één korte muur met een behang met bladeren te beplakken, een ander kort muurtje te behangen met een uni groen behangetje en de rest van de kamer heel licht te houden.

Fotobehang

Wat een tweede mogelijkheid is, is om gebruik te maken van fotobehang. Er zijn fotobehangetjes ter grootte van één baan, maar je kunt ook een deel van de muur met fotobehang die uit meerdere banen bestaat bekleden! Prachtig! Wij hebben twee ontzettend leuke fotobehangetjes gevonden. Eentje met als thema Lion King. Joas heeft de film ongeveer honderzesentachtigduizendmiljoen keer bekeken en is fan. Echter, behangetjes in dit thema zien er ietwat kinderachtig uit. Hoe lang zou zo’n behangetje dan nog leuk blijven voor hem? Het tweede behang waar ons oog op viel is er één met donkergroene bladeren en wat dieren. Prachtig, maar erg donker. Ik twijfels dus nog tussen fotobehang, of een gewoon behangetje met bladeren.

Tip: Komar fotobehang »Jungle Night«
Tip: Komar fotobehang »Papiertapete Lion King Jungle«

Fotobehang van de jungle

Gordijnen

Als we Joas’ kamer gaan opknappen in het thema jungle, dan moeten er ook nieuwe gordijnen komen. De lichtblauwe gordijnen die er nu hangen zouden echt niet meer passen. Lichtblauw is niet bepaald een kleur wat nu bij de Jungle past. Een zoektocht op internet leverde verrassend leuke gordijnen op. Gordijnen met een bladerenmotief en/of met dieren. Ik vind deze gordijnen in het thema black jungle van Tom Tailer superstoer. Alleen ben ik bang dat het kamertje dan heel druk wordt. Bij dit gordijn vond ik ook bijpassende kussentjes en een vloerkleed die er ook erg op lijkt! Heel gaaf!

Vloerkleed, gordijnen, kussens, black jungle

Dekbedovertrek

Eén bijpassend dekbedovertrek hebben we al, die vond ik toevallig heel goedkoop in een winkel en nam ‘m direct mee. Een prachtig groen dekbedovertrek van Freek Vonk met allerlei dieren. Aan één dekbedovertrek hebben we natuurlijk niet genoeg. Er moet er minstens nog één bijpassende bijkomen vind ik. Nu vond ik een ontzettend leuke dekbedovertrek, alleen de formaten die erbij staan vind ik wat bijzonder. Daarom nog maar eens even op zoek gaan hoe het nu precies zit met de maten. Hij is wel echt superleuk!

Dekbedovertrek Jungle

Accessoires

Heerlijke kussentjes in het leeshoekje. Je hoeft niet ver te zoeken om fijne en leuke junglekussentje te vinden. De keuze is reuze. Laatst vond ik prachtige zwarte en bovenal zachte kussenhoezen met daarop okergele panters. Gelijk maar gekocht.

Een vloerkleedje hebben wij ook al, die vond ik per toeval voor € 2,00 in een winkel. Die kon ik natuurlijk niet laten liggen.

Bij de kringloopwinkel heb ik een superleuke knuffel gevonden. Een grote tijger die net echt lijkt. Je schrikt je wezenloos als je de slaapkamer van Joas binnenstapt en die knuffel ligt achter de deur.

Een prachtige junglelamp is ook nog een optie. Dit is echter voor ons niet handig omdat Arjan vanwege zijn lengte altijd tegen de lamp aanloopt. Letterlijk dan. Aan het plafond hebben wij dus voornamelijk plafonnières. De lamp die nu hangt laten we dus voor wat het is 😉

En deze voor aan de muur; is het geen juweeltje? Een heuse junglekamer, dat gaat vast en zeker lukken! Alleen de tijd nog even vinden…

Slaapkamer schilderij

Lees ook: Review: Louis Liaan | Megableu

Share this:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: