Maaltijdpakket: AH Indiase pompoen curry verspakket

AH Pompoen curry verspakket

Wat fijn dat er weer een aantal nieuwe verspakketten zijn bij de Albert Heijn! Het grote assortiment en de regelmatige wisseling van de verschillende pakketten maken dat we zeer regelmatig een verspakket eten. Over het algemeen; lekker, makkelijk klaar te maken, veel groenten, en precies genoeg voor ons viertjes! Ideaal dus! Eén van de nieuwe maaltijdpakketten die sinds deze week aan het assortiment is toegevoegd is de AH Indiase pompoen curry.

AH Indiase pompoen curry verspakket

Inhoud:

 • 1 groene paprika
 • 1 flespompoen
 • 2 Romatomaten
 • 1 ui
 • 1 rode chilipeper
 • pakje kokosmelk
 • 1 Elstar appel
 • zakje kruidenmix
 • zakje kokosrasp

Zelf toevoegen

 • 300 gram kipfilet in blokjes
 • 300 gram zilvervliesrijst
 • olijfolie

Bereiden:

 • Maak groenten schoon.
 • Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de kipfilet.
 • Pel en snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in stukjes. Hak de rode peper fijn. Voeg de groenten toe, en naar smaak de rode chilipeper. Bak 3 minuten mee.
 • Voeg de kokosmelk en de kruiden toe. Breng het geheel aan de kook en laat 7 minuten garen op laag temperatuur en met deksel op de pan.
 • Snijd de tomaat in stukjes, schil de appel en snijd deze ook in blokjes. Voeg de appel en tomaat toe en laat nog 3 minuten zachtjes koken.
 • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Serveer de curry van pompoen met rijst en bestrooi met kokosrasp.

Lees ook: Maaltijdpakket: Jumbo Kip Kerrie verspakket

Mijn mening

Als eerste wil ik een tip meegeven. Een pompoen schillen en snijden vond ik altijd een lastig klusje. Dat weerhield mij er soms van om iets met pompoen te eten. Tot ik laatst als reactie onder een blog een tip kreeg. Kook de pompoen eerst een paar minuutjes in een pan water en daarna haal je de schil er zo af en kun je het makkelijker snijden. Een toptip!

De bereiding van de curry was zeer eenvoudig en snel. In een klein half uurtje heb je een heerlijk bord eten op tafel staan. Aan deze maaltijd hadden wij met z’n vieren genoeg, er was zelfs nog een heel klein restje over. En de smaak? Die was erg lekker! Eerlijk is eerlijk, er zijn een aantal verspakketten die wij lekkerder vinden, maar voor de afwisseling zullen we deze zeker nog vaker eten.

Albert Heijn heeft ook Indiase Curry Madras verspakket in het assortiment. Je zou denken dat deze qua smaak best op elkaar lijken. Zelf zou ik niet de ene dag de ene eten en de volgende dag de andere, daarvoor lijken ze ietsje te veel op elkaar. Toch zijn het wel twee verschillende gerechten. De smaak is echt anders.

Heb jij ‘m al geprobeerd? En wat vind jij ervan?

Lees ook: Maaltijdpakket: AH Indiase Curry Madras verspakket
Lees ook: Maaltijdpakket: AH Spaanse Paella verspakket

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *