Review: 214-delige Hubelino Pi startersset

Hubelino Pi startersset

De knikkerbaan van Hubelino kennen velen wel. De bouwstenen en baanelementen van de knikkerbaan zijn 100% compatibel met Duplo. Perfect te combineren voor nog leukere en spannendere knikkerbanen en daarmee geef je Duplo een tweede leven. Maar nog niet zo lang geleden is er iets nieuws op de markt gekomen van dit merk; Hubelino Pi, een knikkerbaan die 100% compatibel is met de bouwstenen van LEGO. Ik vertel je mee over de gloednieuwe 214-delige Hubelino Pi startersset.

Hubelino Pi startersset

Gecompliceerde banen, ingewikkelde tunnelsystemen, sprongen vol actie, slimme constructies en de mogelijkheid om de weg van de knikker nog spannender te maken met wissels en kruisingen. Klinkt je dat uitdagend in de oren? Met de talloze modulaire elementen van de startersset kun je talloze verschillende knikkerbanen bouwen. Maak kleine aanpassingen in je baan en de weg van de knikker zal compleet veranderen. Zo kun je eindeloos experimenteren met de startersset.

De startersset is ideaal voor alle Hubelino Pi beginners. Het bevat alle onderdelen die je nodig hebt om een gigantische knikkerbaanconstructie te maken:

  • 92 baan elementen in diverse vormen
  • 116 pilaren en dwarsliggers
  • 2 vierkante grondplaatjes, aan beide kanten te gebruiken
  • 4 stalen knikkers
  • een instructieboekje

Het bouwpakket bevordert de creativiteit, fijne motoriek, logisch denken en ruimtelijk inzicht.

Alle bouwstenen en baanelementen zijn 100% compatibel met de bouwstenen van LEGO. Daardoor kan de knikkerbaan eindeloos gecombineerd worden met je bestaande bouwstenen en themawerelden. Alle producten van Hubelino zijn gemaakt in Duitsland en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.

Hubelino Pi Startersset

Lees ook: Review: Hubelino knikkerbaan | 45-delige miniset

Mijn mening

Wat een fantastisch speelgoed is dit zeg! Joas kon niet wachten om te starten met het bouwen van deze knikkerbaan. Op een middag na schooltijd zijn we direct aan de slag gegaan en hebben we de knikkerbaan uit het instructieboekje gemaakt. Op de linkerkant van de bladzijde staat precies welke bouwsteentjes je moet pakken en op de rechterkant staat precies waar je die bouwstenen moet plaatsen. Als je alle stappen op die manier hebt doorlopen, dan heb je een grote en prachtige knikkerbaan vol actie!

Het leeftijdsadvies van Hubelino Pi is 8+ jaar. Joas is net 5 jaar geworden en vindt Hubelino Pi fantastisch. Hij heeft de knikkerbaan grotendeels helemaal zelf gemaakt, maar wel met wat support van mij. Ik moest hem nog helpen bij het bewaren van het overzicht en ervoor zorgen en er geen bouwstenen vergeten werden te plaatsen. Bij elke stap moeten er soms wel 15 stenen geplaatst worden, dat is best veel en dan kun je als 5-jarige nog snel het overzicht kwijtraken. En soms moest ik de bouwsteentje even goed aanduwen. Verder heeft Joas de knikkerbaan zelf gebouwd. Mijn inschatting is dat kinderen tot een jaar of 8 nog geholpen moeten worden, of gezellig samen ermee aan de slag gaan, en dat kinderen vanaf een jaar of 8 het zeker alleen kunnen doen.

Actievolle stunt en sprongen

Het instructieboekje was helemaal duidelijk. Soms moest je wel even goed kijken om het juiste perspectief van een bepaalde steen te bepalen. Eenmaal klaar heb je fantastische en supergrote knikkerbaan. Wat ik wel jammer vind is dat er maar één voorbeeld in het boekje staat. Het had leuk geweest als je meerdere soorten knikkerbanen zou kunnen maken volgens een instructie. Natuurlijk kun je altijd zelf de uitdaging aangaan om een knikkerbaan te bouwen.

Het is niet zo dat een knikker gewoon van boven naar beneden zijn weg vervolgt. In de knikkerbaan zijn actievolle stunts en sprongen ingebouwd. De knikker ‘springt’ dan in een volgend level in de knikkerbaan en dat is leuk om te zien. Ook zijn er meerdere wissels ingebouwd zodat de knikker meerdere routes naar beneden neemt. De wissel kan het trouwens niet aan als je meerdere knikkers snel achter elkaar naar beneden laat gaan, daar wisselt de wissel iets te langzaam voor. Maar wacht even een paar seconden met de volgende keer, dan gaat het perfect en is het heel fascinerend om de knikkers te zien gaan.

Meer informatie over dit product vind je op de website van Hubelino.

Lees ook: Review: Hubelino Pi – 100% compatible met Lego
Lees ook: Review: Hubelino – uitbreidingsset Katapult

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *