Review: Hubelino knikkerbaan | 45-delige miniset

Hubelino knikkerbaan 45-delige miniset

De knikkerbaan van Hubelino staat al heel lang op ons verlanglijstje. Tot nu toe vond ik de kinderen (3,5 en 1,5 jaar) nog wat te jong om deze te geven voor hun verjaardag of voor Sinterklaas. Het spelen met de knikkerbaanelementen op zich kan niet zo veel kwaad, maar het in de mond stoppen van de knikkers is nog wel een gevaar. Zo langzamerhand is Elin nu wel groot genoeg om met de knikkerbaan van Hubelino te spelen. En hoe leuk … wij mochten de 45-delige miniset uitproberen!

45-delige miniset

Elin was als een kind zo blij toen de postbode dit pakket kwam bezorgen en zij zag dat er een knikkerbaan in de doos zat. Ze kon natuurlijk geen minuut meer wachten en ging er gelijk mee aan de slag. We merken wel dat het toch oppassen geblazen is, want haar kleine broertje Joas wil de knikkers inderdaad in zijn mond stoppen.

Maar is met een miniset van 45 delen wel genoeg plezier te beleven? Ja zeker weten, Elin is 3,5 jaar en voor haar is het een uitstekende eerste kennismaking met de knikkerbaan. Het aantal blokjes is voor haar nu goed te overzien. Maar … het smaakt zeker naar meer.
In deze doos zit alles wat je nodig hebt om je eerste echte knikkerbaan te bouwen: knikkerbaanelementen, bouwstenen, knikkers, een grondplaat en een uitgebreide handleiding in kleur!

Hubelino knikkerbanen

Het bouwen van een Hubelino-knikkerbaan is bovendien goed voor de ontwikkeling van kinderen vanaf een jaar of 3 à 4. Het leuke is dat het op een speelse manier gebeurt. Ze leren over zwaartekracht en versnelling en ze ontwikkelen hun motoriek, creativiteit en logisch denken.
Een ander groot voordeel is dat deze bouwstenen 100% compatibel zijn met de bouwstenen van Duplo. Door deze twee met elkaar te combineren? wordt de creativiteit nog meer vergroot.

Veiligheid is natuurlijk het belangrijkste. Daarom let Hubelino op een goed ontwerp, nauwkeurigheid en kwaliteit. Alle Hubelino-producten worden op een verantwoorde manier in Duitsland geproduceerd van hoogwaardig ABS-plastic en het voldoet aan de Europese standaarden voor kinderspeelgoed en zijn voorzien van het CE-keurmerk voor productveiligheid!

Naast de 45-delige miniset die wij ontvangen hebben, zijn er nog veel meer basissets verkrijgbaar, bijvoorbeeld de 213-delige megaset of de 123-delige basisset. Er zijn ook een aantal sets met extra knikkerbaanelementen verkrijgbaar. Of uitbreidingssets zoals de slingergoot, trechter, de wipwap, wissel en de katapult, voor nog meer mogelijkheden en spannendere knikkerbanen.

Hubelino mini building Box

Knikkerbanen van Hubelino in het onderwijs

Deze knikkerbaan is ontzettend leuk voor thuis om mee te spelen, maar het is ook geschikt in het onderwijs en dan met name het techniekonderwijs. Er is een lesbrief verkrijgbaar met activiteiten die kinderen op de basisschool kunnen uitvoeren met behulp van Hubelino. De activiteiten in deze lesbrief sluiten aan bij de kerndoelen van het techniekonderwijs.

Hubelino 45-delige miniset

Onze mening

Wij zijn blij met deze Hubelino Mini Building Box. Een leuke basis om kennis te maken met het bouwen van een knikkerbaan en hoe deze werkt. Erg leerzaam dus. Er zit in deze doos voldoende materiaal voor een leuke knikkerbaan. In de handleiding staan mooie en duidelijke voorbeelden van knikkerbanen die je kunt nabouwen. Samen met papa of mama lukte het Elin al redelijk om er een van een voorbeeld na te bouwen en de verschillende kleuren baanelementen helpt daarbij om een voorbeeld goed te volgen.

BewarenBewaBewarenBBewLees ook: Review: Hubelino Leren Tellen
Lees ook: Review: Tangram | een nieuw denkspel van Hubelino

#spon

Reactie (10)

 • Evelyne| 6 juli 2017

  Leuk artikel, leuk geschreven en leuk om te lezen ook voor mensen zonder kinderen en/of kleinkinderen. 🙂

 • Patricia| 6 juli 2017

  Wat een leuke baan en handig dat hij te combineren is met duplo!

 • Sanne| 6 juli 2017

  Wow, ik wist niet er zoiets bestond! Gaaf zeg, doet me herinneren aan m’n eigen jeugd (wow wat klink ik oud ;)) met die knikkers. 🙂

 • Eke| 6 juli 2017

  Wat leuk! Meteen een kadootje voor de feestdagen voor onze driejarige! Bedankt voor de tip!

 • Marian| 6 juli 2017

  Knikkerbanen zij altijd leuk en bij deze knikkerbaan zit ook hoop extra’s. Leuk voor mijn kleine nichtje straks!

 • Lillian| 21 augustus 2017

  Mijn dochter heeft ook een knikkerbaan. Ze vind het super leuk. Ze veranderd hem ook regelmatig.

 • Maaike| 21 augustus 2017

  Leuk! Brings back memories. En vooral erg leuk dat het te combineren is met duplo.

 • Gabrielle| 21 augustus 2017

  Wat gaaf dat het met Duplo te combineren is. Ik heb binnenkort verjaardagsfeestje van mijn nichtje. Ze wordt 4. Komt dat even goed uit!

 • Eke| 21 augustus 2017

  Wat gaaf! Zeker omdat het samen kan met Duplo! Ik zet het op het lijstje voor onze driejarige!

 • Kimberley| 25 augustus 2017

  Leuk!

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *