Review: Hubelino Pi – 100% compatible met Lego

Hubelino Pi knikkerbaanset 100% compatibel met Lego

Sinds vorig jaar april heeft Hubelino een nieuwe lijn in het assortiment. Hubelino Pi. Waar Hubelino 100% compatibel is met Duplo, is Hubelino Pi 100% compatibel met Lego. Ook met deze variant kun je fantastische knikkerbanen bouwen. In deze review lees je meer over Hubelino Pi.

Hubelino Pi

De stalen knikker schiet met een hoge snelheid vanaf de top naar de finish. Door slim te bouwen kan de knikker zelfs door de openingen van de constructiestenen heen rollen.

De 99-delige knikkerbaanset M bevat alles wat je nodig hebt om een goede knikkerbaan te bouwen. In de set zitten 29 baanelementen, glijbanen en steile bochten. Daarmee heb je voldoende basiselementen voor een spannende constructie. De 65 dragers, tunneladapters en dwarsliggers geven de constructie de nodige stabiliteit. Daarnaast is er nog een grondplaat, de basis voor een knikkerbaan, en 4 stalen knikkers, zodat je de knikkerbaan gelijk kunt uitproberen.

De handleiding biedt een duidelijke stap-voor-stap bouwinstructie. Alle bouwstenen in deze set zijn compatibel met de bouwstenen van Lego.

Lees ook: Review: Kleurendomino – een denkspel van Hubelino

Zes verschillende producten

Momenteel zijn er 6 verschillende producten in het assortiment.

  • Basisset M met 99 onderdelen. Hiervan kun je al een superleuke knikkerbaan maken.
  • Hubelino Pi Basisset XL met 246 onderdelen. Voor als je meer en groter wilt. Hier zit de uitbreiding kanon al bij in.
  • Uitbreidingsset Kanon.
  • Set met alleen baanelementen. Voor als je zelf al veel Lego hebt.
  • Set met extra bouwstenen.
  • Grondplaat.

Mijn mening

Hubelino is fantastisch en leerzaam speelgoed! Hubelino Pi is zeker zo fantastisch. Waar Hubelino geschikt is voor kinderen vanaf een jaar of 4, is Hubelino Pi geschikt vanaf 8 jaar. Ik heb het met Elin van 6 jaar uitgeprobeerd en ook zij komt een heel eind met het zelfstandig maken van de knikkerbaan uit de bouwinstructie. Pas op het laatst had ze mijn hulp nodig, en ik moet zeggen dat ik het zelf ook nog lastig vind om het juiste perspectief te zien.

Hubelino Pi biedt veel mogelijkheden. De pijlers kun je ook gebruiken om de knikker doorheen te laten rollen. Andere soorten bouwstenen, met de noppen aan de onderkant, maakt het ook mogelijk om tunnels te maken. Met al slechts weinig bouwstenen, in combinatie met eigen Lego, kun je echt fantastische knikkerbanen bouwen.

De grondplaat heeft ook nog een aardige eigenschap. De grondplaat is opgebouwd uit groepjes van 2×2 nopjes. Hierdoor wordt het tellen om je bouwsteen op de juiste plaats te krijgen eenvoudiger.

Waar Hubelino heel kleurig is, bestaat Hubelino Pi uit zwarte bouwstenen en felgele baanelementen. Hierdoor wordt het zeer geschikt voor oudere kinderen. En zo blijft Hubelino fantastisch en educatief speelgoed voor jong en oud.

Lees ook: Review: de knikkerbaan van Hubelino | 45-delige miniset
Lees ook: Review: Hubelino uitbreidingsset Swing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *