De woontrends van najaar 2020

De woontrends van 2020

De zomer is weer voorbij en het najaar heeft zijn intrede gedaan. Tijd om de tuin weer op te ruimen en klaar te maken voor de winter. De kussens van de loungeset worden weer op zolder gelegd en het zwembad wordt opgeruimd. Ook voel je de behoefte om in je woonkamer een warme, knusse en gezellige sfeer te creëren. De koele kleuren gaan de deur uit, zachte stoffen in warme kleuren komen je huis binnen. In dit artikel geven wij 5 woontrends waarmee jij een warme, knusse en gezellige sfeer kunt creëren in je woonkamer. En plek waar jij je fijn voelt, tot rust kunt komen en waar jij Thuis bent.

Maak je interieur af met een prachtige foto op canvas

Canvas wordt gemaakt van elastisch, ruw katoen, waardoor het licht maar toch zeer stevig is. Het geeft de foto een pure uitstraling en heeft een eenvoudige, klassieke vormgeving waarmee het een aanwinst is in elke woonkamer. Doordat canvas een stof is, geeft het een warme en knusse sfeer en dempt het de akoestiek in je huis. Je kunt kiezen voor een grote foto die je op het canvas af laat drukken, ook een mogelijkheid is om meerdere prachtige foto’s op canvas af te laten drukken.

Denk ook na welke foto’s je af laat drukken op je canvas. Kies je voor een zonnige zomerse foto gemaakt in het zwembad of op het strand, dan creëer je daar geen warme uitstraling mee in je huis. Blauw – de kleur van het water – is namelijk een koele kleur. Kies bijvoorbeeld voor foto’s gemaakt in het bos, als de herfst zijn intrede doet. Te midden van prachtige bladeren in de warme kleuren rood, oranje, geel en bruin.

interior design of home

Back to basics; duurzaam en beter

Minder, beter, duurzaam; dat is een trend die wij terugzien in de woonkamers. Minder spullen, maar de spullen die aanwezig zijn, zijn van goede kwaliteit en gaan jarenlang mee en maken je huis helemaal af. Duurzaamheid zal een nog grotere rol in het interieur gaan spelen. Er is meer aandacht voor de werkomstandigheden in fabrieken en meer aandacht voor het milieu. Men wil zeker weten dat een product op een verantwoorde manier is geproduceerd voordat men iets in huis haalt. Of brengt eens wat vaker een bezoekje aan de kringloopwinkel? Goed voor het milieu en goed voor de portemonnee.

gray fabric sofa placed indoor

Inspiratie vanuit de natuur

Back to nature, warme terra tinten, okergeel of de kleuren van het bos. Terug naar moeder natuur. Niet alleen in de kleuren gaan we terug naar moeder natuur, ook zie je de natuur steeds meer terug in de materialen, die ook steeds meer duurzaam te noemen zijn. Biologisch katoen, gerecyclede stoffen en duurzaam hout zijn de woontrends van 2020. Door gebruik te maken van warme kleuren en natuurlijke materialen, creëer je niet alleen een duurzame woonstijl, het zorgt ook voor warmte, een knusse sfeer en een gezellige uitstraling. Een plek waar jij je tijdens koude, regen- en stormachtige dagen heerlijk op de bank terug kunt trekken met een boeken een lekkere kop thee.

Woontrends: living room

Ronde vormen

Ronde vormen hebben we ook in 2019 al als woontrend voorbij zien komen, maar deze trend zet zich nog even door. Door ronde vormen in je interieur toe te voegen, doorbreek je strakke lijnen. Denk aan een rond vloerkleed, ronde kussen op de bank, een ronde schaal op je ronde eetkamertafel, een ronde spiegel aan de muur. Rond staat voor ruimtelijk, warmte gezelligheid en veiligheid.

Woontrends: ashtray book cushion decoration

Veel groen

Ook deze trend past beslist in het rijtje duurzaam, natuurlijk en back to basics; een groen huis is één van de woontrends die je in 2020 veel terugziet. Planten om je heen zorgen voor een positief effect op de mensen, het geeft een rustgevend gevoel en verminderen stress. Bovendien zijn veel planten luchtzuiverend en daarmee is deze trend ook nog eens heel goed voor je.

Woontrends: photo of plants on the table

Lees ook: Review: van stek tot eigen plek | Plant Rebelz
Lees ook: Wat kost verhuizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *