Heeft jouw bedrijf de gunfactor? Zo werk je eraan!

Gunfactor met relatiegeschenken

Handel is in de wereld van big business een kwestie van afgerekend worden op prijs en kwaliteit. Maar die kwaliteit kun je pas ervaren als je eerst een keer ja hebt gezegd tegen een aanbod. Op dat moment is de gunfactor van groot belang. Als je klanten jou iets gunnen, dan bieden ze je eigenlijk de kans om ze te overtuigen dat ze lang klant moeten blijven. In dit artikel geven we je wat tips om aan die gunfactor te werken.

Tip 1: zorg dat je online aanwezig bent

Natuurlijk moet je een eigen website hebben, waarop staat wat je te bieden hebt, waarom je zo goed bent en hoe mensen in contact kunnen komen met je. Maar daarmee alleen ben je er nog niet, want je doelgroep komt niet zomaar naar je website. De gunfactor ontwikkel je pas als je zelf eerst moeite doet of ergens in investeert. Dat kan bijvoorbeeld een reclamebanner zijn op de website van de lokale tennisvereniging, maar ook een artikel op de lokale nieuwssite. Ben je als ondernemer ook actief via social media? Dat biedt extra kansen op de gunfactor. Elk bericht en vooral elk antwoord is namelijk een manier om je te profileren online. Daar kun je écht veel handel uit halen door een leuke indruk te maken.

Tip 2: geef leuke relatiegeschenken weg

Eigenlijk geldt hier weer hetzelfde principe: je zult eerst zelf ergens moeite voor moeten doen, in dit geval iets weggeven, om daar iets voor terug te krijgen. Relatiegeschenken zijn niet voor niets onverminderd populair, ook in deze internettijd. Ze werken en ze bieden je een mogelijkheid om op een andere manier onder de aandacht te komen van je doelgroep.

Het liefst geef je iets weg dat daadwerkelijk gebruikt gaat worden. Je kunt bijvoorbeeld sokken kopen met je bedrijfslogo erop, in het design dat jij wilt. Daarmee kun je helemaal los gaan, maar het juist ook expres sober houden, zodat er meer kans is dat je doelgroep ze ook echt gaat dragen. Pas dan weet je zeker dat je bedrijfsnaam vaak gezien gaat worden door de mensen die voor jou belangrijk zijn als klant en ambassadeur.

Er is van alles mogelijk op dit gebied. Kijk maar eens op Maxilia.nl naar de mogelijkheden voor relatiegeschenken met het logo van je bedrijf en laat je inspireren!

Tip 3: blijf het waarmaken

Leuk worden gevonden online en leuke cadeaus weggeven zijn prima manieren om de band met je doelgroep verder te verstevigen. Maar die gunfactor verdwijnt snel als je producten en diensten eigenlijk niet voldoen aan de verwachtingen. Blijf je dus altijd hierop focussen en laat de randzaken je niet afleiden. Dan komt het goed!

Lees ook: Zó voorkom je houdingsproblemen bij langdurig thuiswerken
Lees ook: Review: Correctbook | Eindeloos schrijven, voor iedereen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *