Review: Dr. Breathe Well geeft je lucht!

Dr. Breathe Well anti snurk spreiders

Dr. Breathe Well geeft je lucht! Daar is geen woord van gelogen. Van Dr. Breathe Well ontving ik een compleet neusspreider pakket met daarin 4 verschillende type neusspreiders. Ik heb alle 4 de soorten geprobeerd. In dit artikel vertel ik je meer over de Dr. Breathe Well neusspreiders en deel ik mijn mening en mijn ervaring.

Dr. Breathe Well

De neusspreiders van Dr. Breathe Well zorgen ervoor dat de neusgaten open blijven staan. Daardoor kun je weer vrijer ademen. Als je vrijer kunt ademen, krijg je meer zuurstof, snurk je minder en slaap je weer beter. En je wordt uitgeruster weer wakker. Alleen maar voordelen dus. Dr. Breathe Well heeft 4 verschillende neusspreiders. Als je niet goed weet welke spreider voor jou het fijnst is, dan kun je een probeerpakket met de 4 verschillende type neusspreiders aanschaffen. Dit complete anti-snuk pakket bestaat uit:

  • 30 neuspleisters
  • Stevige antisnurkbuisjes in 4 verschillende maten
  • Zachte antisnurkbuisjes in 4 verschillende maten
  • 1 antisnurkclip met magneetje

De antisnurkbuisjes en de neusclip worden geleverd in handige bewaardoosjes.

Neuspleisters

Een neuspleister is gemaakt van extra stevig materiaal en is voorzien van extra sterke lijm. De pleister plak je over je neus heen. Doordat de pleister extra stevig is, wil de pleister zich als het ware weer vanzelf rechttrekken. Daarmee neemt het de neusvleugel een stukje mee omhoog en hierdoor blijft de neus een stukje verder open staan. Hoewel de pleister is voorzien van sterk klevende lijm, zijn ze wel makkelijk en pijnloos weer van de neus af te halen.

Mijn ervaring: Van tevoren had ik geen idee van de werking van de pleister. Ik snapte niet dat je neusgaten verder open blijven staan als je een pleister over je neus heen plakt. Totdat je de pleister over je neus plakt, dan merk je meteen dat het werkt. Van alle vier de neusspreiders denk ik dat bij gebruik van de pleister je neus nog het beste open blijft staan. Toch is de neuspleister voor mij niet de beste optie. Van pleisters (algemeen) krijg ik altijd last van huidirritatie, jeuk en als de pleister er ietsje langer op zit gaat mijn huid ervan kapot. Zo ook met deze neuspleisters. Al na enkele minuten was de jeuk niet om te harden en trok ik de pleister er snel maar weer af. En dat is best jammer …

Stevige neusbuisjes

De stevige neusspreiders zijn gemaakt van stevig siliconen. De twee buisjes zijn aan elkaar verbonden met een bruggetje. Het is de bedoeling dat je de buisjes in je neus schuift waardoor de neusgaten optimaal open blijven, ook onder hoge druk. De neusspreider is voorzien van een gaasstructuur waardoor deze niet te zwaar worden en comfortabel blijven zitten. Er zijn 4 verschillende formaten verkrijgbaar.

Mijn ervaring: Hier kan ik kort over zijn; deze neusspreider vind ik niet fijn. Ik heb het kleinste maatje gebruikt en het harde materiaal duwt tegen mijn neusbotje en dat doet simpelweg pijn.

Zachte neusspeiders

De zachte neusspreiders lijken qua vorm op de stevige neusspreiders. Het verschil is dat deze van zacht siliconen zijn gemaakt en daardoor comfortabeler in je neus zitten. Ook deze zachte neusbuisjes zijn in 4 verschillende maten verkrijgbaar, zo is er voor elke neus wel een passende zachte neusspreider beschikbaar.

Mijn ervaring: Ze zitten inderdaad comfortabel. Het zachter materiaal duwt niet op vervelende plekjes in je neus. Deze neusspreider vind ik daarom de meest fijne type neusspreider om te gebruiken.

Neusclip

De neusclip bestaat eigenlijk twee ronde balletjes die aan elkaar verbonden zijn met een bruggetje. In de balletjes zitten sterke magneetjes. De balletjes schuif je in je neus waardoor de neusgaten goed open blijven staan. Bij het in- en uitademen worden de magneetjes tegen elkaar aangedrukt waardoor de neusclip goed op zijn plaats blijft zitten.

Mijn ervaring: De neusclip zelf is gemaakt van zacht onschadelijk siliconen. Daarmee voelt deze neusspreider ook fijn aan. Qua formaat is deze clip heel klein en heb je er dus nauwelijks last van tijdens het slapen. Ik vind deze net iets minder fijn dan de zachte siliconen neusspreiders, maar op zich een prima optie.

De 4 beste oplossingen in één doos van Dr. Breathe Well

Mijn mening

Als je snurkt dan kan ik mij voorstellen dat je baat hebt bij een neusspreider. Of het nu de pleister is, of één van de andere 3 spreiders, er zit er vast wel één bij die voor jou het fijnst is. In eerste instantie leek dat voor mij de pleisters te zijn, die ik het meest comfortabel vond zitten. Maar al na enkele minuten kreeg ik een onhoudbare jeuk en trok ik de pleister er weer af. Ook de volgende avond was dit het geval. Jammer. Deze optie valt dus af voor mij.

Dan blijven er nog 3 opties over. De harde neusspreider valt voor mij ook af, deze doet pijn in mijn neus. De zachte neusspreider en neusclip werken prima. Toch is een neusspreider niet helemaal geschikt voor mij, ongeacht het type. Ik vertel je waarom. Als ik slechts een enkele keer sokken in bed draag omdat ik van de koude voeten niet in slaap kan komen; de volgende ochtend vind ik mijn sokken terug … onder mijn kussen. Ik heb bij de tandarts een bitje aan laten meten tegen het tandenknarsen; de volgende ochtend vind ik het terug … onder mijn kussen. Welke van de 3 neusspreiders ik ook gebruik; de volgende ochtend vind ik het terug … onder mijn kussen. Deze handeling doe ik in mijn onderbewustzijn, de volgende ochtend weet ik daar niks meer van. Ik weet wel altijd waar ik het terug kan vinden … Onder mijn kussen.

Persoonlijke voorkeur

Voor mij geen poespas aan mijn lijf. Dat is overdag zo – ik draag bijvoorbeeld nooit sieraden -, maar dus ook ‘s nachts. Dat het voor mij niet goed werkt, betekent niet dat ik niet enthousiast bent. Want dat Dr. Breathe Well je lucht geeft, daar is geen woord van gelogen! Je merkt meteen dat je vrijer kunt ademen en dat is beslist fijn! Wat voor mij niet fijn is of niet werkt wil niet zeggen dat het bij een ander niet werkt. Welke anti snurk neusspreider jij fijn vindt is een kwestie van persoonlijke voorkeur. En proberen kan natuurlijk altijd!

Lees ook: Review: van stek tot eigen plek | Plant Rebelz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *