Een tuinkamer als thuiskantoor; dit zijn de voordelen

Een tuinkamer als thuiskantoor

Thuiswerken werd in de laatste jaren steeds populairder. Steeds vaker verruilden werknemers hun kantoor om een aantal dagen thuis te werken. Ook het groeiend aantal zelfstandig ondernemers laat zien dat werken aan huis iets van deze tijd is. In 2020 werd thuiswerken zelfs de norm en of je nu wilde of niet. Een goede werkplek is een vereiste als je geconcentreerd aan de slag wilt gaan, maar lang niet iedereen beschikt zomaar over een goede en rustige werkplek waar je ongestoord kunt werken. Wil je een prachtig kantoor aan huis realiseren en naar eigen wens en behoefte inrichten? Denk er dan eens over om een tuinkamer aan je huis te laten plaatsen. Een relatief goedkope optie, maar wel één met enorm veel voordelen en waar je ontzettend veel plezier van zult hebben.

Thuiswerken is de norm

April 2021; thuiswerken is ondertussen al ruim een jaar de norm. Hoewel thuiswerken in de laatste jaren al steeds populairder werd, is de groep thuiswerkers sinds vorig jaar alleen maar groter geworden. Velen ervaren de nadelen van het thuiswerken en missen het direct contact met hun collega’s. Toch weten de meeste werknemers de voordelen van het thuiswerken ook wel te waarderen. Zo sta je niet meer dagelijks in de file, je hebt minder autokosten en je bespaart flink wat reistijd. Je kunt samen met je gezin pauze houden, het is mogelijk om je kinderen naar school te brengen, en in plaats van je partner kun jij je zoon of dochter op woensdagmiddag naar zwemles of een andere sport brengen. Bovendien kun je in de meest comfortabele kleding aan je bureau aanschuiven en hoef je geen rekening meer te houden met de kledingeisen van het bedrijf.

Thuiswerken heeft wel als nadeel dat je sneller bent afgeleid en dat je thuissituatie je aandacht opeist. Een thuiskantoor is dan wel een vereiste om productief aan de slag te kunnen. Heb je geen ruimte in je huis beschikbaar om als thuiskantoor in te richten? Kies er dan voor om een tuinkamer als tuinkantoor aan huis te bouwen en geheel naar eigen wens, smaak en behoefte in te richten. Daarmee creëer je extra werkruimte zonder dat je hoge kosten kwijt bent aan een verbouwing.

Wat is een tuinkamer precies?

Een tuinkamer is een overkapping die volledig is af te sluiten met wanden, zowel aan de voorkant, de zijkant, de achterkant en de bovenkant. Een tuinkamer kan tegen je huis worden gemonteerd en is veelal voorzien van glazen wanddelen. In tegenstelling tot een serre is een tuinkamer niet geïsoleerd, maar met een heater of kacheltje kun jij het zo warm maken als je wilt en kun jij het hele jaar door optimaal genieten van een eigen werkplek. De kosten van een tuinkamer liggen dan ook een stuk lager dan bijvoorbeeld een serre.

Natuurlijk kun je ook een losstaande blokhut in je tuin plaatsen die je geheel naar eigen wens en smaak kunt inrichten en kunt gebruiken als thuiskantoor.

Een tuinkamer plaatsen als thuiskantoor

Lees ook: Zó voorkom je houdingsproblemen bij langdurig thuiswerken

De voordelen van een tuinkamer als thuiskantoor

Thuiswerken heeft een flink aantal voordelen, maar de arbeidsproductiviteit kan heel laag zijn als je geen ruimte beschikbaar hebt om in te richten als thuiskantoor. Door het laten plaatsen van een tuinkamer creëer jij makkelijk extra werkruimte zonder dat je je huis hoeft te verbouwen. Een tuinkamer is een aparte ruimte aan je huis die je kunt afsluiten. Via de achterdeur stap je zo je tuinkamer binnen.

Doordat een tuinkamer een aparte ruimte is raak je minder snel afgeleid van alles wat er om je heen gebeurt en kun jij je beter concentreren. Dat vergroot weer de arbeidsproductiviteit. Een tuinkamer beschikt veelal over glazen wanden, zowel aan de voorkant, als aan de zijkant. Daarmee ben je verzekerd van veel lichtinval. Daglicht zorgt ervoor dat je vol energie aan het werk kunt gaan. Als de zon schijnt, wordt het ook aangenaam warm in je tuinkamer en kun je optimaal genieten van licht en warmte. Dankzij de grote wanddelen betrek je als het ware je tuin bij het huis en kun je ook genieten van de prachtige natuur om je heen. Je kunt je bureau richting de tuin plaatsen wat een rustgevend en inspirerend effect zal hebben op jou en je werkzaamheden. Jouw arbeidsproductiviteit lag nog nooit zo hoog!

Veel mogelijkheden

Wanneer je op zoek gaat naar jouw ideale tuinkantoor dan zul je merken dat er veel mogelijk is. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een glazen dak, of een dak van polycarbonaat. Beide materialen zien er geweldig uit, maar een dak van polycarbonaat laat wat minder licht door. Daarentegen is het wel een stuk goedkoper dan een glazen dak. De beperkte lichtinval vanaf de bovenkant brengt ook weer voordelen met zich mee. Zo zul je minder last hebben van de felle zon wanneer deze precies op het beeldscherm valt. De temperatuur in de tuinkamer zal wel weer minder snel oplopen, in de zomer wellicht prettig, in de winter wat minder prettig.

Ook wat betreft de voor- en zijkant zijn er diverse mogelijkheden. Je kunt kiezen uit glazen schuifwanden of een schuifpui gemaakt van aluminium. Bij een aluminium schuifpui is het glas voorzien van een soort kozijn, en dat is bij een glazen schuifwand niet het geval. Als het gaat om de zijkant is het mogelijk om te kiezen voor glazen wanddelen, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een zijwand van polycarbonaat. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Een tuinkamer aan huis van Verasol

Een tuinkamer plaatsen?

Ben je overtuigd en wil je een tuinkamer laten plaatsen. Neem dan bijvoorbeeld eens een kijkje op de website van Verasol. Verasol zorgt al 20 jaar lang voor extra leefruimte om van te genieten; van een tuinkamer tot een serre, van een terrasoverkapping tot een carport. Of wat dacht je van prachtige schutting of een aluminium pergola. Bij Verasol is alles mogelijk. Hun motto: Geef je leven de ruimte!

Lees ook: Heeft jouw bedrijf de gunfactor? Zo werk je eraan!
Lees ook: Geef je huis een metamorfose met gevelbekleding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *