Top 5 beste gereedschapsmerken

Top 5 gereedschapsmerken voor kwalitatief gereedschap

Ik weet niet hoe het jullie vergaat, maar als ik in een bouwmarkt loop, dan weet ik vaak echt niet waar ik moet zijn om te vinden wat ik zoek. Ik loop dan heel wat rondjes door zo’n enorme hal en uiteindelijk vraag ik dan maar een medewerker om mij even op weg te helpen. En sta je eindelijk voor het juiste schap, dan weet je het vaak nog niet omdat het aanbod aan verschillende gereedschapsmerken en types enorm is. Voor het beste resultaat heb je goed gereedschap nodig. Daarom kiezen velen onder ons voor gereedschap van een vooraanstaand merk. In dit artikel laat ik je zien wat de 5 meest bekende gereedschapsmerken zijn die kwalitatief gereedschap op de markt brengen tegen een betaalbare prijs.

Bosch

Bosch is wel een van de meest bekende gereedschapsmerken als het gaat om elektrisch gereedschap. Het is een Duits bedrijf dat in 1886 is opgericht in Duitsland. Dit bedrijf werd al binnen 10 jaar enorm succesvol omdat Robert Bosch het grootste probleem in de autotechniek oploste. In de jaren daarna werden meer producten voor de auto ontworpen, maar in de loop der tijd kwamen ook de eerste gereedschappen op de markt, zoals handboren en decoupeerzagen.

Bosch biedt twee verschillende productlijnen; de groene lijn is ontwikkeld voor alle klussen in en rondom het huis. De groene lijn staat voor Duitse degelijkheid tegen een betaalbare prijs. De blauwe lijn met producten is bedoeld voor de professionele gebruiker en voor de zeer ervaren hobbyklusser. Het gereedschap uit de blauwe lijn is dan ook zeer geschikt voor dagelijks gebruik.

Makita

Makita is ruim 100 jaar geleden (in 1915) opgericht en biedt een zeer ruim assortiment aan gereedschap voor de professionele gebruiker. Wat Makita zo bijzonder maakt is dat ze alleen gereedschap ontwikkelen, maken en verkopen. Geen keukenproducten, tv’s of radio’s of ander apparatuur. Alleen gereedschap. En daar zijn ze dan ook goed in. Moet je nagaan dat hun assortiment wereldwijd uit meer dan 1500 verschillende soorten gereedschappen bestaat. Makita heeft als doel om vakmensen te helpen om goed hun werk te kunnen doen. Niet alleen met kwalitatieve producten, maar ook met goede ondersteuning, kennisdeling en uitstekende service en logistiek. Via persoonlijk contact staan ze heel dicht bij de markt en bij de gebruiker zelf. Service, is naast duurzaamheid, een speerpunt waar je bij dit merk dan ook voor de volle 100% op kunt vertrouwen.  

Metabo

Duitse degelijkheid. Niet alleen het merk Bosch staat voor degelijkheid, ook het Duitse bedrijf Metabo, dat in 1932 is opgericht, biedt hoogwaardige en sterke gereedschappen. Gereedschappen waar je jarenlang plezier aan hebt. Metabo staat voor echte partnerschap. De medewerkers willen precies weten wat professionals nodig hebben om zonder stress veilig te kunnen werken. Daarom zijn ze constant op bouwplaatsen aanwezig om meer te weten te komen. Luisteren is vaak het begin van een goed idee. Metabo staat niet alleen bekend om de kwalitatieve gereedschappen, zoals een klopboormachine, afkortzaag of waterpomp, maar ook om de excellente accessoires zoals de schroef- en boorbitjes en diamantboren.

Black & Decker

Even terug in de tijd. In 1843 opende Frederick Stanley een kleine werkplaats om er grendels, scharnieren en andere smeedijzeren producten te vervaardigen. In 1910 startten Duncan Black & Alonzo Decker in Baltimore een eigen zaak en 6 jaar later veranderden zij de wereld door het verkrijgen van ’s wereld eerste patent op draaibaar elektrisch gereedschap. Beide bedrijven groeiden onafhankelijk van elkaar op en vergaarden een ongeëvenaard assortiment aan producten.

In 2020 gingen deze twee bedrijven samen en vormden samen het bedrijf Stanley Black & Decker. Samen hebben ze als doel werktuigen én oplossingen te bieden voor industriële bedrijven, vakmensen en consumenten.

DeWalt

Veel gereedschapsmerken en bedrijven zijn ooit vernoemd naar zijn oprichter. Zo ook met DeWalt, degene die de afkortzaag heeft uitgevonden. DeWalt staat bekend om zeer degelijke machines van uitstekende kwaliteit. Niet alleen gereedschappen als boormachines en zaagmachines, ook biedt DeWalt een ruim assortiment aan tuingereedschappen én meer specialistische machines. DeWalt richtte zich in eerste instantie op de professionele vakman, maar tegenwoordig is het gereedschap steeds meer terug te vinden in de schuur of garage van de hobbyklusser. De kwaliteit is goed en duurzaam, de prijs is betaalbaar.  

Lees ook: Een nieuwe HR-ketel kopen? Hier let je op!

SpeelgoedSpeelgoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *