Persbericht: Megableu spellen die niet op jouw verlanglijstje mogen ontbreken!

Nieuwe spellen van Megableu

Dit najaar verblijdt Megableu iedereen opnieuw met een afwisselend aanbod aan gezelschapsspellen in diverse leeftijdscategorieën. Naast de terugkeer van klassiekers als Geestenvlucht en In een Handomdraai komt Megableu ook met een selectie aan nieuwe spellen die je gegarandeerd wilt hebben! Welk spel komt op jouw verlanglijstje te staan?

Nieuw in 2021

Tekenneus

Het hilarische tekenspel waar je jouw neus in moet steken! 

Leeftijd: vanaf 7 jaar
Aantal spelers: 3 spelers of meer

Zet de gekke bril op, pak een kaart en teken de woorden op het uitwisbare bord. Het enige dat je medespelers moeten doen is raden wat jij tekent. Klinkt makkelijk, toch?! Maar dat is het helaas niet echt… want je moet tekenen met je neus! Voor elk geraden woord krijgt niet alleen degene die het goed antwoord gaf een punt, maar jij ook.

Hilarisch partyspel voor de hele familie!

Panda Fun

Help panda alle bloemblaadjes te verzamelen voordat de muziek stopt!

Leeftijd: vanaf 3 jaar
Aantal spelers: 2 tot 4 spelers

Panda vindt het heerlijk om bloemen en blaadjes uit zijn tuin te verzamelen, maar er is een probleem… ze laten hem niezen! Elke keer wanneer Panda niest, vliegt alles wat hij verzameld heeft uit zijn mandje. Kun jij alle gekleurde bloemen en blaadjes terug in het mandje leggen voordat Panda stopt met niezen?

Werk samen om alle bloemen en blaadjes te verzamelen, of maak er een wedstrijd van en verzamel enkel je eigen kleur!

Drijfzand

Slinger en spring door de jungle! 

Leeftijd: vanaf 6 jaar
Aantal spelers: 2 tot 4 spelers

Tracht je ontdekkingsreiziger veilig naar het kamp te brengen! Onderweg wordt hij overspoeld door modderstromen, slingert hij van liaan naar liaan en moet hij hoog en droog op een veilige rots zien te landen. Let ook op dat je niet wegzakt in het drijfzand tot enkel je hoedje nog over is! En dan is er natuurlijk nog de krokodil die ergens in het moeras op de loer ligt…

Kom jij als eerste bij het kamp?

Tyrannosaurus Rex

De dino-race met wel 17 verschillende dinosaurussen!

Leeftijd: vanaf 6 jaar
Aantal spelers: 2 tot 4 spelers

Beleef een spannend race-avontuur in het land van de dinosaurussen! Iedere speler start met 4 dino’s in één kleur, en moet deze zo snel mogelijk van de woestijn naar huis brengen.

Maar pas op… de legendarische T-rex sluipt rond en is op zoek naar een sappige prooi! Speel het slim, en met een beetje geluk bereik jij als eerste je huisje!

Oma’s Woeste Waslijn

Het doldwaze winderige waslijnspel!

Leeftijd: vanaf 4 jaar
Aantal spelers: 2 tot 4 spelers

Kan jij oma helpen bij het ophangen van haar was? Lijkt makkelijk… alleen is er soms zoveel wind dat dit een leuke uitdaging wordt!

Gooi de dobbelsteen en volg de instructies. Is het zonnig, dan mag je een stuk wasgoed ophangen. Schuift er een witte wolk voor de zon dan moet je een beurt overslaan. Gaat het regenen dan moet je 1 stuk wasgoed van de lijn halen. En als de wind woest waait… zal oma lachend met al het wasgoed de lucht in worden geslingerd… er is er zelfs kans dat ze haar jurk verliest!

De winnaar is de eerste speler van wie tegelijkertijd alle 4 stuks wasgoed aan de waslijn hangen. Gefeliciteerd, jij bent oma’s favorietje!

Oma’s Woeste Waslijn van Megableu is winnaar van Speelgoed van het jaar 2021 in de categorie kinderspellen!

Lees ook: Review: Louis Liaan | Megableu

Terugkerende succesnummers

Geestenvlucht

Help je geesten te ontsnappen met de drone!

Leeftijd: vanaf 8 jaar
Aantal spelers: 2 tot 4 spelers

Er is een geestenjacht aan de gang, en je geesten willen zo snel mogelijk vertrekken! Stuur je geesten van het lanceerplatform naar de drone. Eens er één in zit, stijgt die na 3 seconden op en is je geest vrij! Maar pas op: je geest kan nog weggeduwd worden door die van een andere speler net voor het opstijgen! De eerste speler die al z’n geesten heeft bevrijd is de winnaar!

In een Handomdraai

Gebaseerd op het bekende spel ”Waarheid, Durven of Doen”

Leeftijd: vanaf 7 jaar
Aantal spelers: 2 of meer spelers

Inderdaad, een hand (van werkelijke grootte) verplaatst zich in cirkels op de tafel. Stopt de hand, dan wordt één van de spelers willekeurig aangewezen. Deze speler moet zich nu wagen aan een vraag gekozen door de tegenspelers: “Waarheid” of “Durven” ?

Indien de speler in de opdracht slaagt, krijgt hij het kaartje. Indien niet, krijgt hij een extra uitdaging. De eerste speler die 6 kaartjes heeft, is gewonnen. Dolle pret verzekerd!

Valliballi

Laat de ballen niet vallen! 

Leeftijd: vanaf 6 jaar
Aantal spelers: 2 tot 4 spelers

Observatie, controle, strategie en een klein beetje geluk. Dat is waar het om draait bij ValliBalli! Spelers krijgen een aantal witte knikkers (afhankelijk van het aantal spelers) en plaatsen om de beurt 1 knikker bovenop de gekleurde ballen zonder dat er iets valt. Hoe meer witte knikkers er geplaatst worden, hoe zwaarder het gewicht, waardoor er stilaan openingen komen tussen de gekleurde ballen. Wees geduldig en voorzichtig bij het plaatsen van elke knikker, anders… vallen die ballen! De speler die de witte knikkers laat vallen, moet ALLE gevallen knikkers terugnemen. De winnaar is diegene die als eerste al zijn witte knikkers kan plaatsen.

Wijsneus

Ben jij de grootste Wijsneus?

Leeftijd: vanaf 8 jaar
Aantal spelers: 2 tot 6 spelers

Iedereen speelt tegelijkertijd! In tegenstelling tot klassieke quizspellen moet je dus niet je beurt afwachten om te antwoorden!

Met behulp van verschillende hints, moeten spelers raden WIE (sporter, politicus, acteur,…), WAAR (geografische vragen) of WAT (voorwerp, monument,…) ze zijn. Hoe meer hints er worden gegeven, hoe gemakkelijker het antwoord wordt. Wacht dus niet te lang om het antwoord te roepen, anders is één van je tegenspelers je misschien voor!

Met ieder correct antwoord kom je een beetje dichter bij de finish en de felbegeerde titel van Grootste Wijsneus! Maar kijk wel verder dan je neus lang is… de Domoor- en Breinbrekervakjes kunnen nog steeds roet in het eten gooien.

Bekijk deze en andere spellen op de website van Megableu.

Lees ook: Review: Bank Attack | Megableu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *